"Girls just wanna have fun!!"

Idag fyller Jaako år och jag höll precis på att kika igenom kort på datorn igen, då de finska korten från vår weekend i Helsingfors ploppade upp, den har ni inte glömt va Becka och Becka? ;D De var värda att kika igenom en gång till innan de flyttar över från datorn till externa minnet!

 



Och ja, jag är super pigg och varken kan eller har lust att sova! Varför känner man aldrig så här när det handlar om pluggande?? Tänk att det om cirka tjugo minuter redan är februari!

Jag ska rita hela världen lilla mamma

Mitt Internet är supersegt! Därför kom jag på en annan idé, varför inte rita lite, var ju såå längesen! Sagt och gjort, jag fick ett infall av kreativitet, letade upp en bild från google jag ville rita av och startade. Men, sanningen i vitögat - jag kan verkligen inte rita! Min jättestora besvikelse efter att jag skissat klart kan bero på att jag förväntade mig en viss likhet med den avtecknade bilden! Men ack, ack!
Sägs det inte att alla människor är bra på något? Jag måste alltså bara hitta det jag är bra på.. Jag kanske är bättre på att måla än att rita? :) Ibland saknar man dagisbarnen, där var jag picasso var eviga dag!

Jägarna två på mage = aj

Just nu ligger jag på mage i sängen och knappar på datorn. Jag måste bara säga att det är sjukt obekvämt! Låg man inte på mage jämt när man var liten? Det kan då inte ha förändrats i puberteten, för hallå planka! Människan, jag alltså, verkar iaf inte gjord för att ligga på mage så nu ger jag upp!

Jag halvligger och kollar på Jägarna 2. Tror jag är nära slutet och måste ändå säga att den är bra mycket bättre än den första! Inte lika äcklig, blodig eller våldsam, fast den har samma effekt som den andra! Hur fint det än verkar vara där uppe, så tyvärr, jag får verkligen ingen lust att åka till Norrland med de där människorna! (generalisering of course)

Ondsint url!

Mitt antivirus-program stoppade precis ett ondsint url! Snacka om att det måste varit en riktigt hemskt virus, eftersom de använde en så stark term, inte "elakt" eller bara "virus", utan ONDSINT.. Vilket tur att jag instrallerade antivirus igen då! Inte vill jag ha något ondsint på min dator!


Sen tänkte jag bara nämna, eftersom jag fått frågor om det, att i inlägget Finn fem fel, var det kortet högst upp som var photofixat! "Felen" var: fejk solbränna, tandblekning, fejk mascara, anti-rynk fri, försvunna skönhetsfläckar, smalare och en "varmare" ljusbelysning!

Frustrerad

Idag har varit en tålamodets dag, och jag har haft slut på lagret! Allting har gått käpprätt åt skogen! Det var iaf skönt att det inte blev någon skola idag, läraren var sjuk. Annars har denna tråk-måndag inte bjudit på så mycket annat skoj. Men jag har iaf varit duktig och läst hela kompendiumet som vi skulle haft till idag och halva sagoboken, (får en känsla av att jag ska läsa en saga för barnen varje gång jag öppnar den^^) som vi skulle läst till förra veckan. Nu har dock huvudvärken strax nått sin högsta spräng-gräns, synd nog för jag ska strax hjälpa pappa att bära upp hans senaste inköp; ett promenadband!


"Lately as it seems. We don't get along too well.
With all the circumstances. That surround us"

Attjo!

Haha det är en kille som har en nysattack utanför mitt fönster! Jag tror han står och väntar på skjuts och nu har han redan nyst fyra gånger, och där kom nummer fem! Stackare mitt bland folk, min näsa brukar iaf ha hyfs nog att köra sitt egna race inom mer ljudisolerade väggar och utan publik! Jag är förresten hungrig igen..

Feed me!

Hade en riktigt rolig kväll igår! Väldigt mkt folk var ute på husgung och en hel del roligt folk med!^^ Vi shakade loss mest i schlagerbaren och sjöng tills halsarna sa stopp! Kan vara en av anledningarna till varför jag är hes och har ont i halsen idag! Ack, ack!

Jag är också inne i en hungerperiod nu igen! Det kan just idag bero på att jag är bakis, men jag var hungrig redan hela dagen igår med. Detta kommer inte bli så fantastiskt kul med tanke på att jag har skola från 10 till 15 imon (blir alltså 9-16). Hm dubbla matlådor?! Kanske kan vara nåt!

Nä nu har jag bestämt att jag städat fint nog och ska mysa ner mig i soffan, äta choklad och kika lite på de 101 dalmatinerna ist! ;-)


Kanon kalas kväll

Ikväll blir det kalas! Vilket ska bli kalas-kul! Haha.. Förferre hos Sanna och utgång på husgung! Jag har varit där EN gång tidigare, nu för så längesen att jag knappt kommer ihåg! (förutom när vi var på studentfesten då, men där stod jag ju med St Mongo i gammel-tjoha-salen hela kvällen, så det kan inte ens räknas!)

Jag gäspar just nu, men med lite mat i en kurrande mage och en uppfriskande dusch, med volymschampo istället för torrschampo, och jag är fit for fight! För övrigt blir det inga stora gapflabb ikväll, eller det blir det säkert men jag kan ändå inte andas så jäättebra i min nya härliga klänning! Om jag inte drar ner dragkedjan där bak förstås, vilket får bli nöd planen ;)

My Computer, My Friend

Imorse fick jag panik! Min kära vän ville inte starta! Det enda min dator visade var en helvit skärm. Efter lång väntan, flera ut- och inloggningar och omstarter så kom jag tillslut in på datorns andra användare! Därmed startade operation Föra-över-ALLT-till-extern-hårddisk och förnya virusskyddet. Vilket jag sysslade med större delen av förmiddagen! Och eftersom nye lärarna inte har hyfs nog att lägga ut seminarieuppgiften så hade jag iaf inget viktigare att göra..!

Idag har jag nyttiga fredagen! Käkat morot- och gurkstavar! (Okej, okej en bit av en chokladkaka slank också ner) Och jag kikar på någon sorts UFO-film med en läskig stor robotliknande varelse! (har jag nämt att jag är lite skrajsen för vissa robotar? Nä visst inte.) I alla fall så har jag en lugn fredag. När jag ställde mig upp imorse ville inte min vad vara med, så med att fixa datorn har jag även vilat benet! Antingen så lyckades jag sova konstigt eller så var det lite träningsvärk sen Wii-spelandet igår! :)


Finn fem fel!

Vilket foto är fejk, vad är det som gör det fejk och är det uppenbart eller ser det verkligt ut? Vilket är jag snyggast på? ;-)  (Man måste älska den nya tekniken)




No words


Säkert!

Fina Becka medverkar i en musik-video med låten Isarna av Säkert! Cooling! :)


Några härliga citat!

"Om man stoppar huvudet i busken, visar man häcken för världen"

"Jag är fläckvis intelligent"

"För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till,
kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig"

"Har man en rollator så är man fri"

"Tänk positivt, snälla tankar gör dig vacker"

"En del når alltid sina uppsatta mål - de har folk som håller i stegen"

"Människans naturliga grundtillstånd är att inte i onödan stiga upp ur sängen.

"Du blir bara stor om du vågar vara liten."

"Livet är en tragedi när man ser det i närbild, men en komedi sett på håll"

"Om du vill lära känna vägen framför dig, fråga dem som går åt andra hållet."

"Regler är sånt som skrivs för idioter. Vi andra jobbar efter sunt förnuft."


De flesta är från min citat-adventskalender som jag gjorde till syrran en jul, därför kan jag inte säga var alla kommer ifrån :)


Friska fläkten!

Dagens friska fläkt var nye föreläsaren på kursen! Han babblade på om verkligheten, verkligen verkligheten, hur det går till i den riktiga branschen, vilket vi inte har hört alltför mycket om förut! Med humor dessutom och ord som "reklam är att lura dig att köpa något du inte vill ha" eller "du kommer aldrig bli någon Da Vinci-lägg ner" eller "Jag har aldrig träffat en art director som kan rita" 

Däremot har jag börjat undra om vi ska vara oroliga med jobbfrågan, eftersom många av våra gästföreläsare har sammarbetat med Milko och haft dem som kund, och det vet vi ju alla hur bra det har gått..^^

A little bit of chocolate and I'm happy all day long

Idag är det dags för första föreläsningen med bara min klass! No more hela MKV! Lite tråkigt med oxå spännande! Jag har kikat seminariegrupperna, i vår klass är vi 23 st och det är bara två namn som jag inte känner igen, de har väl antagligen hoppat av!

Jag bakade faktiskt igår! Chokladmuffins och chokladmuffins-kakor! (muffinsformarna tog slut^^) Bilderna är lånade från google eftersom min kamera-sladd har rymt igen!


Btw

Jag fick oxå höra av tandis att jag ligger i riskszonen för att tappa tänderna, det låg i generna! Fan då! Även fast hon tyckte rengöringen inte var något problem, och inte ens i närheten av några hål! Hot och hot, och inget förslag på botemedel! Jag har aldrig haft tandläkar-skräck, men jag kanske utvecklar en i vuxen ålder!!!

 


Jippie!

Idag är en bra dag, en underbar dag! För jag behöver inte göra ett skvatt! Inget pluggande (nya kursen startar imon) och inget annat jobbigt trassel! Morgonen började med äggröra och scones till frukost, en tidigt promiz, lite Grey´s och nu har jag en spa-dag och lyssnar på Disney musik! Snart är det dags för lunch, sen kanske jag ska baka något och avsluta kvällen med att gå på bio med Sanna! Helbra dag!

Gårdagen!

Klar med tentan! - Check!
Bakis! - Check!
Begynnande förkylning efter gårdagen! - Check!
Hungrig, jaaa..

En sammanfattning av gårdagen kan låta så här: Tentasvettningar, stressande, hetsätande, skratt, förfrysningar, tålamod, köldskador, bussresa, vilse i virrpannan, skratt, folk, snokande,  Simon bor i en skrubb, folk, vardagsrumsdans, väldigt mkt folk, gitarr, allsång i Håkans rum, minusgrader, skratt, tåg, joggning med Albin, fullt folk, värme från Håkan, klämma och känna på främling i kö, dans, dans med grabbarna, shot, shot, dans, pussar och kramar på PR:are, dans, prat med främlingar, skratt, dans, vatten, prat och kramar, förfrysningar, förargelse, isprinsessor, bussresa, pizzabit, köldskador, piggelin, trötter, sova. 

Den kan oxå låta så här: Gryyym!

Fantasisk kväll/natt! Fast verkligen en kall sån! Tror jag fortfarande fryser! Jag sa att det skulle bli en lugn kväll så självklart har jag huvudvärk idag^^ Man Ska Inte Säga Lugnt! Attans! Men denna gång finns inga bildbevis från kvällen, vilket jag nog är rätt så glad för! :)


Ikväll laddar jag för födelsedagskalasfirande och tårta med de bästa och sötaste tjejerna! Men först måste jag käka, sen städa upp röran från fixandet igår och vila massor! Ha en bra lördag!



Käftis, tandis, tandläkaren..

Imorgon ska jag till tandis för första gången på typ 3 år.. och är riktigt stolt över min själv som suttit hela dagen idag och pluggat bredvid två öppnade chokladkartonger utan att tagit minsta smakbit! Tandläkarhotet är ett bra hot! Sist min kompis var där fick hon höra att om om inte använde tandtråd och tandskölj, skulle hennes tänder trilla ut i framtiden! (hon hade inflammerat tandkött) Den ni! Tänk egentligen vilken maktposition tandläkare har! Det har man aldrig övervägt att bli! Fast rota i andras munnar, nej tack! Reklam får lov att vara min grej! :)

I'm a survivor

Okej jag överlevde! Doktorn glömde bort att kolla synen ;) tror att de hade lite fullt upp med tanke på att alla som jag träffade på i väntrummet satt på en varsin stol inne i korridoren istället! Folk kommer in, ingen kommer ut! Däremot så är jag inte så nöjd med resultatet för mitt öga, och inte de två doktorerna heller! Varken bättre eller sämre. Jag kommer antagligen få en remiss till Falun, eller Linköping!? Mitt "sjukdomsfall" med ögonröntgen, som de tog idag, ska skickas ner till en professor i Linköping för nya ideér!

Alltså jag känner snart som om jag är med i ett avsnitt av Grey´s! Min doktor var på en läkarkonferens i fredags och de diskuterade mitt fall..! Känns kanske inte sådär jättekul!

Men, men nu är det där över för idag! Bara att vänta och se vad som händer och nu istället försöka fokusera på hemtentan igen! Jippie..

Don't want to!

Usch strax ska jag till ögondoktorn igen.. Förra gången jag var där fick jag nära på panik under synundersökningen, eftersom allt i stort sett var suddigt! Jag känner att min syn faktiskt har blivit lite suddigare på ena ögat, om det är tillfälligt, kroniskt eller vad det beror på har jag ingen aning! Kanske är det de olika medicinerna jag har tagit under cirka 3 år? Eller rengöringen med barnschampo? Jag tycker verkligen inte att det är fel att ha glasögon och ändå är jag livrädd för att få det beskedet..! Suck och ve! Vill Inte Gå!


Wish me luck!


 



3.51

Vid 3.51 börjar det bästa, men det innan är oxå kul! Plugga? Nänä!
  

Fokuserad!

Eller inte..! Jag har tagit en promenad för att vakna till, druckit en stooor kopp kaffe och nu sitter jag här med böckerna uppslagna, datorn på och kollar ut genom fönstret.. Suck och ve! Att jag alltid ska ha så svårt att fokusera när jag vill och behöver. En klago-fika med tjejerna fungerade förra gången under hemtenta-inspirations-torkan, men synd nog har jag inte ens tid till det den här veckan!

Jag tycker så här om hemtentan: "Det är dumt at-t att jävlas" (Ett citat som jag hörde från snöhögen där something åringarna lekte igår)

Respekt!?

Jag är en hund-människa, jag skulle jättegärna vilja ha en lurvig fyrfoting med glatt viftande svans. Men alla är inte hund-människor, skulle jag ha haft en egen skulle jag respektera det. Vissa människor har tydligen ingen respekt alls! Ta min hund-rädde syrra som exempel. Hon vandrade hem från jobbet med musik i öronen och huvan uppe, plötsligt dök två lösa hundar upp och sprang mot henne! De båda hoppade upp på henne och nådde till midjan med tassarna. Hon skrek rakt ut! Ägaren gick en bit därifrån med sin mobil, han kollade upp, såg vad som hände och återvände till mobilen!
Är det så beroende folk har blivit av smartphones? ;-) Han borde faktiskt ha ropat på hundarna, eller om han tänkt kolla mobilen istället borde de varit kopplade i bostadsområdet. 

Nu gick ju allt bra, hundarna tröttnade och de skällde glatt, men ändå, hon är rädd och var riktigt rädd då! Darrade när hon fortsatte gå. Det är bara jag som får skrämma syrran sådär med min framtida vovve! :) Så det så!


That´s life!

Nu har jag köpt tårta och blommor igen! Denna gång till pappa som fyller imorgon. Mamma fyllde redan i veckan och jag fixade tårta, rosa tulpaner (sicken tur att hon fyller när hennes favvo-blommor har säsong!) och blåste upp lite ballonger! Här spelar det ingen roll vilken siffra man fyller, här får hela familjen sitt egna barnkalas! ;-)

Efter imorgon har alla i familjen fyllt klart efter två månader med jul och allt! Ska bli lite skönt när det är över, om man nu får säga så? (a) Då kan man börja spara pengar istället! Till exempel till vår Paris-resa Becka? ;-)







                    Grattis Mamma!                                               Grattis Pappa!


Imorgon ska jag ha picknick!

Jag är en hungrig människa under förmiddagarna i skolan, vilket säkert alla i föreläsningssalen är medvetna om, och säkert grannarna bredvid med! Min mage brukar sjunga högljudd opera alldeles för sig själv! Så nu har jag letat upp en stor bit lasagne från frysen (en väldigt frysen sådan) och gjort en folie-macka till förmiddagen! I-landsproblem, I know!

Och ett väldigt intressant blogg-ämne, right? ;-) Nä jag ska inte tråka ut er mer utan gå och ta en dusch och sen krypa ner i den nybäddade sängen efter det. Natti, natti!

Tjohopp tra la la laaa..!

Strax dags att ta första etappen till skolan! Eller strax och strax men om en stund, sisådär 30-40 min.. Men så blir det när man är uppe i tid och inte har något att göra! Idag vaknade jag kvart över sju och hörde någon rotade runt och tappade saker, inne i lägenheten! Det var ju sjävaste hustomten Sören som var på besök åter igen (a.k.a vaktmästare) Drygpelle! Det var bara att säga godmorgon och visa upp hur jäkla snygg jag är helt nyvaken! Och inte hade jag någon bra frukost hemma heller, inte en smula bara lite yoghurt som gick ut igår!?

Så nu hoppas jag att dagen bara blir bättre! Seminarium två står på schemat i dubbel bemärkelse!


Sommar och sol!

Ååh sommar vad jag plötsligt längtar! Vintern har inte ens kommit igång ordentligt än, och jag vill redan ha härlig sol, lätta, korta kläder och massor av ledigt slappande! Gå på P&L, sitta på uteserveringar, äta massor av glass, kvällsdop, grillfester, sommarnätter och cykelresor! Längtar!



Men, men! Vi får se till att få en riktig vinter först, så man inte längtar till vintern i sommar istället.. Vill snögubbe nu!


May the force be with me 2

Hängig och orkelös men idag är det hårda puckar som gäller med plugg, plugg och åter plugg! Att utetempen står på 15- brukar inte hindra mig, men just idag är de varma sköna kläderna i tvätten och jag vet inte om jag överlever en gående tur till stan^^ Hur som helst är det dags att röra på puckarna!

Hejsvejs!

May the force be with you!

Det blev inte alls lika mycket pluggande idag som jag hade tänkt! Så blir det när man har en storasyster som, trots kilometer avstånd ändå lyckas springa in och hoppa i min säng klockan nio på lördagsmorgonen..!
Sen har dagen varit som att halka runt på smält smör - tiden har bara sprungit iväg! Vid ett tillfälle gick vi ut och matade änderna! Efter att ha kastat några brödbitar på en mörk fläck i vattnet, insåg vi att det var en sten och vi hällde ut resten av smulorna och försökte hitta hem igen i mörkret! Kanske inte dagens smartaste idé, men väl den mest godhjärtade!

Nu har hon åkt och nu är jag trött! Inget pluggande idag, nu är det ju lördagskväll till och med!


Happy!

Har en heltokig konversation med mina gamla dagis..åh förlåt.. förskole-kollegor! De kallar mig en barnunge och jag kallar dem pensionärer! De verkar inte tycka att jag är riktigt mogen för den supercoola racerbilen som den ena önskar sig!

Ååh vissa saker saknar man bara; festliga konversationer, heltokiga gapflabb, töntdansen framför förstummade barn, eftermiddagarna!, lunch fajterna, "A bird is a word!" och en hel del mer! Träningsvärk i magen var vanligt förekommande :)

Jag blev inbjuden att komma förbi om jag är i krokarna! Och ta med ett gäng äpplen till lärarna^^ Har jag ledig tid så svänger jag jättegärna förbi med godsaker! Kanske är det någon som vill hänga på? Göra ett besök på min tokiga gamla arbetsplats!


Trädplantering i sandlådan!

Jag hade tänkt plugga lite, men vi har snackat på i två timmar och haft det så trevligt, och jag antar att det strax är dags att sova istället! Så GODNATT!

Don't stop believing!

Idag har jag varit och sett på Breaking dawn för andra, och sista gången^^ När jag kom hem var det tänkt att jag skulle laga mat, men det struntade jag i! Bakade en chokladkaka istället! Stack näsan utanför dörren åter igen en sväng och frös nästan ihjäl! Därefter diskade jag upp kaoset i köket medan någon passade på att mörda kylskåpet!

Vem mördar ett stackars försvarslöst kylskåp!? Sakta började en stor pöl av rött bildas nedanför kylskåpsdörren.. Mysteriet fick sin lösning när kylskåpet öppnades. Beviset fanns i kylskåpet! Från högsta hyllan hade rödbetsburken bestämt sig för att inte leva längre! Den hade landat längst ner och lagt sig på sidan och gråtit ett stor skvätt!

Imorgon blir det mer plugg och sen förhoppningstvis en träff med världens bästa tjejer! Nu blir det Frasier och chokladkaka! Goodnight everybody!




RSS 2.0