Just because it burns it to means you gonna die, you gotta get up and try

Ska jag vara heelt ärlig så har jag ingen lust att jobba imorgon. Känner mig mycket mer än bara lite krasslig. Men inte ens hundra galopperande hästar kommer stoppa mig från att gå till jobbet (okej kanske om de är väldigt många och alla siktar på mig) Envis som få! Morgondagen startar med en bildejt med en 19-åring, en blindate! 

Jag är lite efter

Den stora förkylningsperioden verkar vara över och alla är friska igen. Då passar jag på att komma lite efter och påbörja min fökylning! Hoppas den inte bryter ut helt!
 
Idag har jag även fått tiderna för jobbandet i helgen. Och man kan säga så här: när jag inte jobbar annars, varför inte jobba rejält när jag får chansen? För det är verkligen maratontider jag fått. Fredag 11-22.00 och lördag 07.00-22.30. Puh! Snälla, snälla förkylning, stanna inne tills nästa vecka i alla fall!
 

Den nionde dagen!

Ute på långpromenad i det underbara vädret och finbesök av familjen. Det har gått nio dagar sedan jag flyttade in (9 som råkar vara mitt turnummer) och idag var det tydligen dags för uppvisning. Hela packet kom med föräldrar och syster! En liten Almondy tårta hade de med att smaska på. Mycket trevligt, jag blev även en mixer och en muffinsplåt rikare! Nu är det officiellt helt färdigflyttat och färdiggrejat, och det känns toppen! Inget mer skruvande (förutom en tavla, ljusgrej) och verktygslådan kan äntligen läggas undan.
 
Nästa vecka börjar en ny kurs, men för nu blir det bara tv-serie och söndagsmys.

Busy little bee

Tjiho! Idag har jag varit duktig. Både skruvat, spikat, hamrat (är kanske samma?), målat och handlat. Det blev inget "dans" pass idag, så det blev en sväng om med städmoppen istället! Men, såklart nu när jag sitter och väntar på att golven ska torka, hör jag hur ett halvt ton reklam dimper ner på min alldeles dyngblöta golv. Great!
 
Eftersom så många har varit på mig och frågat så kan jag meddela att min maskot-premiär kommer ske nästa helg på Lugnet! Det är en innebandyturnering för 13-15 åringar och Korvbrödbagarn är största sponsorn. Barnen är i alla fall rätt så stora, så jag slipper nog det där med att springa fram och krama maskoten ;O Haha, undrar hur detta ska sluta!
 
Nu måste jag laga mat!

Sista tentadagen!

Hemtentan går sådär. Alltid drygt när fokuset försvinner ut genom fönstret! Men nu har jag bara en fråga kvar... En dryg en. Fokuset försvann dock helt, mest för att jag fick nya planer inför nästa vecka. Jag har fått ett tvådagars jobberbjudande! Där jag ska jobba som, wait for it ... KORVBRÖD! (eller hamburgarbröd, men då föredrar jag nog att vara avlång) Hahha! Jag kan inte sluta skratta och har nog förstört mitt fokus på de närmasta timmarna! Till och med syrrans jobbfokus, hon skrattade så hon höll på att trilla av stolen! Det här ska bli riktigt spännande och jag längtar redan! Tänk vad fint det kommer sitta på mitt CV ;-)
 

Two more days

Jag har ju nämt att jag är en mästare på att skjuta upp saker, nu börjar jag tro att det kanske finns ett syfte. Kanske behöver jag lite press för att komma över det sista stora hindret, det vill säga början ;-)  Annars borde jag ha viktigare saker för mig än att sitta och stirra ut genom fönstret. Men snart är det D-day!

Frihet!

Okammat hår, tjocktröja, filt och värmedyna - ja måndag och hemtenta vecka! Tyvärr också en halvtaskig dag då jag fryser och svettas om vartannat. Ofokuserad är annars ordet för dagen. Jag flyttar runt som om jag satt på brännhet kol, och har inte riktigt hittat den bästa pluggplatsen. Kanske sängen blir det nästa alternativet? Efter de två stora koppar kaffe jag halsat i mig så är nog inte risken för att somna särskild stor.
 
Jag är en mästare på att skjuta upp saker. Försöker koncentrera mig på hemtentan, men stirrar mest på diskberget, smulorna på golvet, de ofärdiga, oskruvade möblerna på golvet och det halvtomma kylskåpet. Dessutom skriker grannens unge och brevbäraren skrämde mig halvt från vettet när han lämnade posten i hålet i dörren. Inte vant mig vid det än! Postlåda is the shit! Fast i och för sig behöver jag nu inte ens tvingas utanför dörren ...
 
Jag kanske tar friheten för långt, som blivit en sluskpelle, men friheten är helhärlig!

Mer än en skruv lös

Idag har jag spenderat hela dagen på Ikea, kommit hem och skruvat och skruvat och för en stund sen landat framför Mellon. Mina händer värker, naglarna har gått av och skruvmejseln är min bästa vän. Men, Sverige, vi börjar se resultat! Trevligt.
 
Spring innan de hittar oss! Haha lördagshumor!

Första kvällen

Japp nu sitter jag här i soffan framför tv:n. Blir första natten i lägenheten idag. Och jag tog nyss den första duschen. Kommer bli många första nu de närmaste dagarna! :) Anyway ska fortsätta mumsa på min smultron/jordgubbeglass och se om det blir nåt kul på dumburken! Glad fredagsmyyys alla där ute!

One last goodbye

Igår var det slutseminarie och hemtentan för den här kursen kom ut. Så jag ska väl försöka ge mig på den idag.
Annars kan jag även meddela att jag äntligen flyttar helt idag. Det fattas fortfarande lite smått som några möbler och liknande, men jag kan i alla fall säga att jag nu bor i kaoset. Förhoppningsvis kommer resten att lösa sig snart nog. Däremot måste jag nog se till att fixa till det lite till innan det blir visning för allmänheten, det vill säga er alla ;-) Hanna har då redan bokat helg för inflyttningsfest, och jag är på. Fast kanske dröjer det lite längre än hon planerat ;-)
 
Nu är klockan snart 11 så det är dags att torka håret och hoppa i de svarta kläderna. Idag säger vi ett sista farväl till M. Och jag ska tänka på hemtentan hela tiden.

Sneek peek!

Ursäkta disken! Och ja jag har köksmöbler, men där var röran ännu större ;-)
Och en massa, massa film :)

Första hjälpen för ryggvärk?

Någon som  vet bra råd? Vaknade inatt kl. 03 av en fruktansvärd ryggvärk. Försökte somna om men insåg efter en timme att tårarna sprutade bara jag rörde mig en millimeter. Så tog mig upp på darriga ben och letade painkillers i mörkret. Eftersom jag bor på två ställen just nu, så var förstås alla piller där jag inte var. Men tur i oturen finns det fortfarande resursr, fast längre bort. Man vill väl aldrig ha ont i ryggen, men just nu är värsta sämsta tillfället. Ska hämta sängmadrass och ta en tur till Ikea om bara någon dag. Så vore väldigt tacksam för alla kurer och tips som finns! Har i alla fall rört på mig idag, även om det blev i Ringaren-i-Notre-Dam-stalj!

Sleepy cat sleepy cat ...

Att bara lämna allt och försjunka in i tv-serie världen. Är det okej om jag lägger mig under täcket och bara sover tills solen går upp igen? Hur trött kan man vara? Så surt, jag är inte klar med denna dag än. Men en kaffekopp på det!
 
Seminariet idag gick som en dans! Det var riktigt kul att prata barndomsminnen och lära känna varandra lite bättre. Fick dessutom roligt sellis på bussen, en vithårig tant i sina bästa år som precis varit ner till storstan och hälsat på sitt nyfödda barnbarn i en vecka. Trevligt folk? Ja ibland.

Världens bästa Kristian!

Har ni fortfarande inte hittat till Kristians blogg, hittar ni den här. Vill ni även läsa en fruktansvärd bra skriven krönika? Läs Kristians krönika i Aftonbladets Debatt här. Livet kan vara så fruktansvärt fel så många gånger. 

Dance again!

Idag blev jag medsläpad på ett Sh´bam pass! Jag vet inte vad jag hade för förväntningar, men det var riktigt kul! En sorts dansträningsform. Vi gick igenom allt ifrån "broadwayscenen", "pojkbandspop", "barndomsdans" och lite balett! Kombinerat med mina springturer i trappor, känns benen som kokad spagetti. 
 

Klappat och klart!

Nu har Eve varit otroooligt duktig! Började och slutade med seminarieuppgiften och är nu helt fri för lördagsmyys! Det får väl bli att kika lite Melodifestival (Mello) med päronen, då det antagligen är sista helgen jag bor heltid hos dem (skönt!), Speciellt nu när jag läst om moderna lägereldar och hur alla familjer samlas framför tv:n. Dessutom föll jag tidigare idag för frestelsen och köpte mig en egen chipspåse. Åh åh!

Det börjar ta sig

Soffa, köksbord med stolar och i alla fall en byrå på plats. Snart så. Mitt efterlängtade Ikea-besök verkar däremot flytta framåt varje dag. Det vore ju toppen om jag kunde ta en sväng på måndag, eftersom pappsen är ledig. Men på grund av hans jobbrelaterade möte och mitt seminarium blev det en diss även där.
 
Känns lite som att pluggandet har blivit lidande, då jag de senaste dagarna har kommit hem runt åtta på kvällen och innan dess inte varit i närheten av varken pluggbok eller dator. Å andra sidan sover jag lika gott som ett barn efter en lång dags lek. Utmattad :) Åh just jag - en matta ska jag köpa snart också, en rufsig vardagsrumsmatta.
Nä nu har jag faktiskt blivit avdroppad för en stund här hemma, så nu ska jag ta mig ikapp pluggandet. Vad gör ni en lördagskväll som denna ...?

Typiskt

När jag fixat så att håret inte står rakt upp som på en upp och nervänd mopp, vilket tog en halvtimme och ett kilo hårspray, och när maten har puttrat klart och blivit uppslevad på tallrik, då blir föreläsningen inställd. Ack! Men då fick jag ju tid att kika in här.
Flytten är igång, har burit och sprungit i trappor 4 dar i sträck. Allt är verkligen ett stort kaos och ett liv i kappsäcken. Men jag ser ett ljus i tunneln. Soffa har jag redan baxat upp, köksbord kommer på torsdag och i nästa vecka ska nog sängen vara på plats. En hel del kvar alltså.
 
Men för nu har jag en väldigt tidigt lunch i magen och kommer bli absolut snyggast på joggingrundan!

RSS 2.0