The Last Day in November

Idag är det sista november, tänk vad tiden går fort ibland. Jag jobbar på som vanligt, vääldigt mkt personal som är sjuk just nu. Iaf fem stycken borta från två avdelningar, men vi kämpar på på vår sida (en ordinarie och så jag) Har fått många kommentarer från föräldrar som tycker de är skönt att se ett bekant ansikte och säger att de nästan betraktar mig som ordinarie personal. Vilket är så jag känner eftersom jag är där jämt! Trevligt :)

Jag har dessutom hittat ett sätt att lära känna en speciell unge ännu mer, hans mamma har en blogg.. ;) Kul att läsa lite insiderinfo och vad som sägs och tycks om dagis.

Imorgon blir det jobb igen (konstigt nog!) En massa julpyssel står på schemat, en julkalender ska visst göras. Vilket säkert bli kul eftersom jag ändå missar första avsnittet av årets julkalendern på tv =) (ja jag vet, det går på kvällen med)

Nu är det dags att hoppa in i duschen, tvätta håret bör jag oxå göra eftersom jag hade utsläppt på jobbet och ni inte kan ana vad det säkert är fullt med. (Snor och dregel till exempel!)


Hejhopp och ha det bra!




Julklappsidéer och tips

Igår landade de två första julklapparna i postlådan :) Båda ska slås in idag. En plånbok som är som ett plåtetui fast med 7 olika fack, sen en musmatta som ser ut som en orientalisk matta med fransar! Hittade en himla skojig sida att beställa julklappar ifrån: www.coolstuff.se

Där funderar jag oxå på att köpa ett par tofflor till mamma eller syrran, ett par tofflor man kan värma upp i mikron..(!) Eller vad sägs om blinkers till din cykel, flytande högtalare, snapsglas gjorda av is eller polkagris, pepparkaksformar med redan avbitna huvuden eller en flasköppnare som håller koll på hur många flaskor du öppnat under kvällen? ;)






De här ser riktigt mysiga ut

Mini telefoner ist för att prata rakt ut i luften när du använder hands-free ;)


Filt med armar ;D


Alla bilder ifrån coolstuff.se

Snortant och snorungar

Ikväll är det dags för ännu ett avsnitt av "Ung och bortskämd". Har ni sett det, på SVT1 kl 20.00? Det är i varje fall ett program som skapat reaktioner, vi pratade om det i fikarummet idag. Just nu tänker jag inte säga mer än: Herregud, har de ingen känsla för att "slå sig fri" och skaffa ett eget liv? Ska föräldrarna göra allt viktigt och svårt? Det är ju inte säkert att dom är tillgängliga hela tiden..

Nej det ämnet kan man egentligen snacka ihjäl sig på, så jag ska inte tråka ut er med självklarheter. Jag har inte planerat att se på det ikväll, kikade lite på det förra eftersom jag (som min kompis Mallou) bara ville se hur de skulle klara av vårt gamla jobb, att jobba på hotell. Gick väl sådär för vissa, fast iofs hatade jag det jobbet oxå.. Nej ikväll blir det att leta efter något roligare, kanske lite Chuck istället ;)

Annars då? Jo tack, livet rusar på som vanligt. Sjukdomarna sprider sig mer och mer på jobbet. Jag har råkat ut för en dunderförkylning, men klarat mig från magsjuka, hög feber och öron/ögoninflammation. Vill ni umgås med mig rekommenderas minst några timmars förvarning, så jag hinner duscha i desinfektionsmedel och en massa handsprit.


Btw, en av ungarna kallade mig tant idag! Men min kollega, som är 6 år äldre, var ingen tant.. Jag får nog förklara hur "tant" definieras för den lilla tjejen imorrn. Men eftersom hon tydligen oxå var en tant (ålder 2 år) så kanske jag ska ta det som en komplimang? ;)


Ching chong och ha det bra!


Baka, baka liten.. PAJ!



Key Lime Pie, en favorit hos många och den är ju så god :) Och himla enkel. I mitt fall hann jag göra hela pajen innan jag insåg att vi inte hade någon limejuice hemma. Det blev citronjuice istället, och det gick lika bra det. Blev en aning surare än normalt, men lika god ändå.

100 g smält margarin
200 g digestivekex (ett halvt paket)
6 äggulor
1 burk (400 g) kondenserad mjölk
1 dl limejuice

Sätt på ugnen.
Mixa smält smör och kexen i en matberedare. Tryck ut blandningen på en form med löstagbar botten. In i ugnen på 150 grader, 10 min.
Separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna krämiga med den kondeserade mjölken. Rör ner limejuicen och häll smeten över den förgräddade botten.
Grädda pajen i ugn, 150 grader, cirka 15 min, tills den har stelnat.

Lite grejs som fick följa med hem...

...från Lager 157 :) Denna helg (eller nästa, alla säger olika) öppnar Bubbleroom en fysisk butik i Sågmyra, attans att vi åkte förra helgen! Fast iofs kommer det säkert att vara proppat med folk där under öppning :) Men i den här farten kanske Sågmyra blir, ännu mer, ett ställe att längta till att åka mot, som Valbo var jämt förut :)   


En helt vanlig T-shirt och en mörkgrön tubsjal


Raggsockor kan man behöva i vinter, och ett par tjocka leggings


Body butter för att inte bli en torrboll, luktar himmelskt

Mini-röris

Halllå hallå! Hur står det till i stugan? Eve har haft en riktigt friskis-dag :) Först blev det en massa spring hit och dit och förvirrning mellan avdelningar på jobbet. Jag hade inte en susning om var jag skulle vara för dagen, så de slutade med att folk fick komma och hämta mig :) 3 av 4 avdelningar har jag alltså jobbat på idag, och kidsens namn håller nu på att snurra runt runt i skallen..

Sen var det dags för mini-röris, typ Friskis & Svettis, fast med rörelser som att "hämta en ny elefant" (spring på stället), smyga runt i djungeln och leta mat (krypa runt på alla fyra och göra liknande armhävningar, på knäna) Spurtis alltså :) Blev alldeles helsvettig, fast en del av det berodde nog på att jag hade långkalsongerna kvar under gympabrallorna..^^

Efter röris blev det lunch och sen byta avdelning och gå ut och roa sig i snön. Var ute i 2 h innan det var dags att sluta för dagen. Höll mig varm ändå, jagade barn och åkte madrass i backen :) Sen avslutade jag med en riktigt raskt promenad till busshållsplatsen, kombinerat med lite spring i slutändan för att tillsist landa på ett redan uppvärmt säte.

Gaah, nu har jag varit igång sen klockan 5.30, så det börjar kännas;) Käk, vila och tv står på schemat D:

Tjohlahopp och ha det bra!

Jag vill bara vá som du!



Säger allt om idag ;)
(Förutom att vi skickade hem en unge med ögoninflamation, och justja, det går magsjuka..)

Tjooooooooooooooooheeeeeeej!

Hur står det till i stugan? Hos mig är det bara bra, en aning blött eftersom det liksom snöar/regnar ute! Har stått ute i två timmar i detta underbara vädret. Jag undrar om jag skrämde några föräldrar med mitt dränkt-katt fina utseende? Men det är sånt de får ta nu, jag har ändå jobbat där i 10 veckor nu! Börjar visst bli bekväm, så bekväm att jag glömmer mössa och regnbyxor över veckoslutet och helgen.. Men det ordnade sig idag, om jag nu inte snodde nån annans (?) 

Helgen gick som vanligt fort, men var riktigt skön. Det blev en tur till Sågmyra och Lager 157, filmmys, lite rensning och en träff med Mallou. 

Idag fick jag reda på att jag har jobb hela veckan lång, jag som i tankarna hade börjat planera min från början lediga dag.. Gaah men det är livet när man är vikarie, och jag klagar inte! Det är ett helskoj ställe :) Jag hade tänkt ta en tur till Kuppan och börja kika efter lite julklappar. December är en härlig månad, men den går fort, och är man dessutom två som ska shoppa tillsammans, finns det inte många tillfällen när båda är lediga. Därför brukar jag och syrran fixa julklappar till mamsen och pappsen i slutet av nov, snabbt, enkelt och effektivt!

Nu måste jag gå iväg och fixa lite käk, håller på och hungrar ihjäl här! Och kaffe kicken verkar sakta gå ur nu, e lite darrhänt xD Kanske inte så bra med 3 kaffekoppar på fastande mage.. Men vi var törstiga på jobbet^^ 


Hejhå och ha det bra! 

Vet ni en sak?

Det är snö ute! Fast just nu regnar det lite och snön kommer antagligen slaska bort för att återuppstå några veckor senare, förhoppningstvis kommer den tillbaka snabbt. Men kul är det iaf, att snön har kommit i stora mängder och det är ljusare ute =D Bästa årstiden att jobba med barn..;)
(förutom de minsta som tultar runt och trillar var tredje sekund med hjälplösa gallskrik som resultat)

What a wonderful day

Riktigt fint väder idag, vilket är super skönt! Tillhör ni oxå dem som känner att lust och ork kilar ut genom dörren nu när ljuset sakta försvinner om dagarna? Det är liksom mörkt när man går till jobbet på morgonen och mörkt när man tar sig hem. Vissa dagar ser man bara lite ljus genom fönstret. Jag brukar inte ha så mkt problem med det, men verkar som om åldern eller något kommit ikapp mig^^ E nästan konstant jättetrött, speciellt på jobbet, vilket kanske inte är helt okej. Därför har de här tre lediga dagarna varit lika välkommna som en varm gosig filt under en kall snöstorm.

Den bot jag försöker med just nu är att helt enkelt passa på att vara ute så mycket som möjligt medan det är ljust. Till exempel ska jag börja gå ut på en liten promenad under rasten på jobbet har jag tänkt (och lärt mig ifrån min spurtiga kollega) iaf under de dagar vi inte leker utanför dörren. Det betyder att jag kommer få längre raster! Jippie! Detta eftersom jag e säker på att jag kommer gå totalt vilse i det okända bostadsområdet. Fast som tur e åker det titt som tätt förbi en massa brandmän som kanske kan flört.. jag menar hjälpa till ;) 

Nu dröjer det iaf inte länge innan första advent och alla adventsljusstakar kommer fram och lyser upp fönster och man tänder levande ljus för att mysa om kvällarna. Med advent kommer den bästa månaden på året, jag bara älskar december :) Iofs den månad som går snabbast eftersom man har helt fullt upp med jobb, julklappar och massa andra julförberedelser, men det är då jag är i mitt esse ;)

Ps. Jag och syrran tjuvstartade faktiskt december lite i förrgår, genom att kolla tre avsnitt av "Mysteriet på Greveholm" Superb ;)

Nails

Mina graffiti-naglar. Under Halloween helgen provade jag svart bas med rosa topp, och nu testade jag lite igen och det blev istället mörkrosa bas. (har bara rosa graffiti nagellack än så länge) Lite coolt är det faktiskt ;)  Måla alltså bara på naglarna med vilket märke och vilken färg man vill, sen målar man på med ett graffiti-nagellack, och efter några sekunder spricker översta lagret och blir graffiti ;D








Bild från google.se


United, united, united we stand!

"Lite trasiga och knasiga, e vårt trasdocksgäng..!"

Ja det stämmer precis när det gäller jobbet igår. A very very crazy day! Jag var resurs/vikarie (fast ingen var borta,men det fanns timmar över till mig) Iaf så var vi 3 yngsta "fröknar" ensamma med tio barn, och eftersom det är höstlov och ingen verksamhet pågår, hade vi helskoj! Jag somnade nära nog redan på bussen, de andra passade nästan på i soffan på jobbet. Vi hade mysstund, lägga-patiens-på-datorn-stund och sparkade sedan loss på dansgolvet!

Jag vet inte om han påverkades av oss, om det var vårt fel på nåt sätt eller om han oxå var trött, men vår lille blyge, och oftast lessna herre levde upp och blev lika galen:) Speciellt efter att jag gjort en sumo-brottar-frisyr på hans halvlånga hår, han blev helfestlig! Rusade runt skrattandes, satt och sjöng högt och falskt och sprang med huvudet före in i den mjuka väggen^^ De andra knattarna var inte heller helt normala igår, en väldig blandning av tok och skojerier:) Det ingick oxå en dusch för en i personalen, hon blev en aning blöt när hon satt på kranen vid tvättstället och någon glömt att vrida ner den från dusch-mode.. Haha.. Sammantaget en helt perfekt dag på jobbet, om alla dagar skulle vara på det sättet jämt, skulle jag vara riktigt fast långt ner i gropen..

Idag är det fortfarande höstlov och eftersom jag inte var bokad från början så blev jag trots allt ledig idag! Härligt! Dagen ska avnjutas med film, mys och god mat! Kände mig väldigt hängig imorse och helt ur spår, så för att motverka all sorts sjukdom, tog jag en härlig höstpromenad.
Jag kom på hur jag kan berätta vägen på det allra finaste sättet:
Jag började på strandvägen, gick upp och förbi alkishusen, förbi skola, uppför mördarbacken och förbi fotbollsplanen. Förbi huset som alltid e till salu, upp till dårhuset. Uppför helvetesbacken/våldtäcksbacken genom skogen (jag vet inget om det, men skulle det hända här nånstans, så är det ett kandidat ställe, mörkt, ensligt med många gömställen) Ner förbi svampstället, in i tunneln, uppför backen, mot affären, genomi den 100- åriga byn och sen hem. ;)

Tog lite mer än en halvtimme att knata runt, nu blir det käk och film :) (Allt för min syster och You´ve got mail visas på tv)

Tjohej!

RSS 2.0