Working bad and good

Jo tack! Det har varit en lååång dag. Gick upp vid sju och fick jobb vid halv åtta, sen gick det bara utför. Jag jobbade igår på Natties gata (:D) och fick, inte samma ställe men samma område idag med..

Det började som igår, jag missade bussen. Fast idag lyckades jag bättre - jag glömde mobilen oxå! Sicken tur att jag missade bussen då, så jag hade gott om tid att plocka upp min lille vän. Dagen kan annars sammanfattas i kaos och terror..
Alla på den minsta verkar vara en del av temat. Hittade fyra pöjkar i en vattenpöl där de blötte ner en femte, la snö innanför jackan och stampade på hans mössa (som låg i soptunnan!) Jag har en hel del rivmärken (naglar som satts in i huden med flit), blåmärken (slagits och sparkats, gått emellan bråken) och kännt ett och annat bitande^^  Fast medan vissa av barnen helt saknade respekt och bara skulle få sin vilja fram, så fanns där några gulliga guldkorn. Men det var ändå slit idag, jag och andra vikarien fick i stort släpa in snorungarna, förlåt jag menar barnen (!) in till "hagen" som var det instängslade lek och uteplatsen. Sen blev de snabbt blöta, slängde av sig vantar och mössor i leran, klagade på att det var kallt, satt på sig vantar = stortjöt. Det lugnade ner sig när stackars blöta killen fick gå in och bråkstakarna skildes åt. Men H E R R E G U D vilken dag!

Hela dagen har iaf min hjärna varit som bortkopplad. Pucko hade en del ärenden på stan, som måste fixas idag. Så Pucko satte sig på bussen från jobbet, blöt, trött och kall. Och hoppade inte av förrän hemstationen (?) Gaah det var bara för Pucko att in och byta kläder sen vänta på ny buss. Men Pucko did good, hann med alla saker på ca en kvart och hade för första gången denna vecka tur med buss och hann med och var hemma snart igen. Nu ska jag slänga mig ner i soffan och vänta på att kvällen och sovtiden ska komma. Sleeepy! 

Imorgon blir det arbete på hemmaplan. Behöver inte missa bussar, för jag ska bara gå uppför en backe! :D Detta gillas stort!


Puss och hej, love you all!

The day after yesterday

Hejsvej! Guess what? Det snöar igen! Självklart.. Hoppas ni alla haft en härlig helg och vecka. Den har gått i monsterfart som vanligt.. Men för mig har den här veckan varit annorlunda. Jag har klarat av iaf ett av mina mål och har nog mognat till lite (då menar jag inte bara att jag blivit äldre) Det är väl bara så att saker inte alltid blir som man vill att de ska bli, och då händer det att det blir fel för någon annan. Man kan väl inte alltid klara sig från att såra någon eller själv bli sårad. Det är som det är :P Men nee nu känns det som jag har hamnat i något depp-träsk. Så illa är det verkligen inte.

Igår hängde jag med och förfestade med p3 och sara. I p3:s nya lägehet, jättefin var den och stor för en etta. Alltså är jag en aning sliten och bakis idag. Och trött på allt, krångel eller annat. Det känns som man är tillbaka i mellanstadiet igen inom så många områden. Så nu ska jag sluta skriva och istället gå in i en annan värld. En bättre värld, en magisk värld där allt kan hända. Börjar med den underbara världen där Alvin och gänget och Micke och Molle existerar :) Kanske går vidare till Lejonkungen eller Djungelboken efter det;)

Mne först måste jag ställa om mina tre klockor. Är visst lite seg på det, och det blir inte så kul när man verkligen ser att klockan är kvart över 6 imon, bättre vi ställer om så man kan låtsas att man sovit nog.. Do´h!

Ha det gött!


Mitt liv i en romantisk komedi *Gapflabb*

Vissa människor är så.. jag vet inte vad. Jag har iaf fått ett nytt sms från M-tönten;) Denna gång med ett erbjudande. Han frågade om jag ville med på en trevlig fredagskväll med nån drink och lite musik. Han skrev att han skulle gå in till baren, beställa två drinkar och vänta och se om jag dyker upp. Det lät som någonting ur en film, "kommer den andra så är det ödet och de lever lyckliga i alla sina dar" Det var faktiskt lite gulligt på något sätt, och egentligen låter det ju helt okej. Dessutom gjorde han det nästan till en utmaning genom att säga att han inte trodde att jag skulle komma, då vill man ju visa motsatsen. Men det är bara det att om jag skulle tacka ja och ta mig dit, så tror jag det skulle betyda något annat för honom än för mig. Jag vet inte hur många gånger jag har nämnt den lilla detaljen, men jag är inte intresserad. I alla fall inte av nåt annat än vänskap, men det skulle nog inte funka med den personen. Så vad gjorde jag? Jo jag sa åt honom att jag var upptagen den kvällen och, eftersom jag hatar att ljuga, har jag faktiskt bokat in mig med en kompis oxå. Och mitt samvete kan slå sig till ro tills nästa gång det utmanas.

Annars blir det iaf fest i helgen. Jag är ett år äldre (om det nu är nåt att fira egentligen ;D) och jag har fått mitt efterlängtade körkort, och sist men inte minst, 5950 små klirr ramlar in på kontot (synd bara att de kommer täcka vissa hål och luckor och inte skapa roliga saker..) Men räkna med att jag kommer röja på stan denna sista helg i mars. Sen, söndag, måndag och resten av veckan kommer jag att dö, eftersom det återigen är dags att få sova en timme mindre på morgonen.. Måste sommartid komma redan?   

Helgen i lite bilder:


Mina grisrosa födelsedagsrosor


Lite nytt grejs


Chocolate- cake


Gino med mörk choklad. (Chokladblandad frukstsallad) Yummie!


Ännu en snögubbe, den här gången med fotobevis ;D stor blev den, tung att bära som ensam "vuxen". Men alla hjälpte till (bland annat sonen till vår gamla psykologi-lärare från haga!)


Mr Snowman :)


Hej hopp!

Double the fun!

Gaaah! Jag vet att jag hållit mig undan lite den senaste tiden. Anledningen är kort och gott att jag kommit till slutet av körkortsutbildning och kanske inte har läckt så många datum i onödan ;) Fast som ni alla redan vet så klarade jag teoriprovet för ett tag sedan och då fanns bara ett steg kvar. Och ja, ÄNTLIGEN, idag kom den dagen och allt klickade finfint! :) Om ca två veckor är allt pappersarbete klappat och klart och jag är stolt ägare till mitt lilla rosa kort!

Det känns som slutet tog mest tid (även om det sjklart inte stämmer, men nerverna har trasslat ihop sig) många ombokningar, sjuka lärare och annat krånglade till det. Sen har de ju varit lite "sjuka" i vanliga fall oxå^^ Hade till exempel allsång i bilen med åsa för inte så länge sedan :) Sen fanns det ont om tider så det blev ett byte, och en ny lärare är kanske inte vad man önskar sig tre dagar före prov, men magnus har varit jättesnäll och det gick bara prima det med. Jag kan, som de flesta kanske redan misstänkte, babbla loss med en de flesta från människosläktet och säkert mer därtill. Jag hade dessutom lite tur som fick "under huven" som säkerhetskontroll och snöstorm ute (faktiskt, det önskade jag mig för ca en månad sen eller så, fast trodde aldrig det skulle inträffa!) Nu är det iaf över och det kommer kännas konstigt tomt, jag känner typ alla där nu, och alla vet iaf vad jag heter. De driver och skämtar med en stupp i kvarten. Men när alla kramat om mig ordentligt och grattat så lovade jag att hälsa på någon gång;)

I framtiden kommer detta alltså bli ett dubbelfirande, två dagar i rad. Min födelsedag igår var underbar. Började iofs med en körlektion där mitt huvud var ute på annat uppdrag (sväng "vänster" > blnka höger? 50 = 60? Inte köra före alla andra bilar?^^) Dagen fortsatte sen med tacos och senare även med presenter och tårta. Chokladtårta! :) Kvällen sprang på med mycket skoj och skratt, och slutade tillsist med först "Up" och sedan "New Moon" (båda tyvärr lånade från butik, inte köpta)

Hoppas att ni känner att ni haft en härlig helg och mån/tis, och att ni iaf mår hälften så bra som jag gör just nu! För då kan jag lita på att även era mungriporna hittar vägen upp mot öronen! ;)

Hejdå på er underbara! Ta väl hand om er där ute i snöstormen! Puss oxh kramizar! 


Precis vad jag önskade mig igår! 
Nu står bara laptop och hundvalp kvar på listan^^ 


Fan, nu är jag 21 år! Snart är man ju lastgammal ;)

Be prepared for anything

Kom hem för en stund sen och skulle luncha. Istället hamnade jag framför datorn (:
Och föll ner lite i Nikita-träsket :) Jag vet att ni säkert aldrig någonsin har hört talas om tv-serien "Nikita", men jag såg vartenda avsnitt. Det var den bästa serien någonsin när jag växte upp. Det var ungefär 10-11 år (!) sen som den sist sändes på tv. Verkligen dags att starta repris-runda då tycker jag ;) För den är fortfarande ruskigt bra.

Lite som Romeo och Julia fast i hemlig agent form^^

Michael & Nikita, han räddar henne alltid:


Ska snart dra vidare, jag väntar på ett sms från apoteket (!) haha är då inte ofta det händer ;) men om ni skulle se mig nu, skulle ni förstå direkt. Det är självklart "ett öga rött" som råder igen.. suck och ve xP Aja, Nikita kan trösta mig nu ist :) Det finns ju 5 säsonger, inte för att jag har någon. Verkar lite svårt att få tag på i Sverige.

Hoppas det e fint med er alla iaf!
Tschüss!


Kan inte..

få den här ur huvudet! xD

 

Har suttit en kvart i telefon och har nu väntat en timme på återuppringning. Wait, det händer nåt..!
Nope, var bara en säljare såklart. Förresten, sure bacon att direktreklam ringer upp slumpmässigt för att se om deras reklam kommit fram, här får man ett samtal minst varannan vecka ;) Hoppas allt är bra med er, jag ska väl återgå till mitt telefonkrångel. Ciao! 

Kan man klara sig att se med bara ett öga? Jag menar, så jag kan slita ut det andra?

En blomma till alla jag tycker om



Idag är en speciell dag. Det är 6 år sen en nära släkting gick bort, fast det känns som förra veckan. Det har gått lång tid sedan jag satt där med hundvaplar i knäet och kände mig lycklig fast det var det sista jag borde känna. 
(En vecka före min födelsedag, i min födelsemånad (mars) och på syrrans födelsedatum (14) - ett kusligt sammanträffande)  
Men det var längesen nu, idag är de mest bara kära minnen kvar. Som det ska vara, det duger inte att älta det förflutna, alla vet att vissa saker kommer hända alla på denna jord. Istället ska man ta tillvara på det man har och berätta för de man gillar att man bryr sig. Jag tycker ni alla är underbara. Det vill jag att ni ska veta, jag vet inte vad jag skulle göra utan er alla :)

Förresten, såg ni melodifestivalen igår? Vann rätt låt? Jag höll mest på krull-totten egentligen (salem al fakir) ;) Vi får väl se hur det går i maj, men antar att det går sådär eftersom "europa-juryn" inte verkade lyriska.. 
Och sen var det en sak kvar att säga: ja, jag klarade teoriprovet :)

Nu ska jag ut på en tur i det underbara vädret som är idag, det känns att våren är påväg!


Always remember the good ones


The day with the test

Jag fick sitta i ca 40 minuters lätt nervös väntan idag. Ibörjan satt jag själv vid bordet, men inte då. Självklart kommer en 25-30 år typ med invandrarbakgrund, sätter sig alldeles för nära och börjar fråga vad jag ska göra och om jag kanske bor i stan. Efter att jag räddat en tjej från det andra bordet (hon var omringad av kaffedrickande gubbar som bara pratade med varann över hennes huvud) så kom iaf typen på andra tankar och reste sig. Men inte gick han heller, nej han ställde sig istället ännu närmare min stol, liksom bakom mig. Tillslut kallades iaf hans föreläsningsgrupp in igen, han önskade mig lycka till och efter ännu en stund kunde jag gå in i datasalen och spika mitt Teoriprov :)

Sen kom jag hem och gjorde "kladdkaka med chokladtäcke" för att fira lite ;) Hoppas det har varit en bra dag för er. Min dag har varit en sån där dag då allt klickar. Förutom när jag kommit hem då, verkar som jag kört slut på allt mitt flax. Det är ju lite svårt att baka när allt hamnar på mig eller på golvet. Men det blev riktigt mumsigt tillslut ändå! Eller vad tror ni? Bilden nedanför är muffins med chokladtäcke, för min kamerasladd är på rymmen. 



See you later alligators!

Ingen rast, ingen ro

Varför lyckas man alltid göra det man inte ska göra när man har saker att göra? ;P En del av livets mysterier.. eller kanske människans natur av att skjuta upp saker^^? Men, ack ack vissa saker kommer man inte ifrån, och gör man det så ångrar man sig sen. Glöm inte bort det, det kan kännas lättare att skjuta upp saker till imorgon, men på sikt blir det bara tyngre, ett hårdare "måste" dagen efter.

Aja, måndag morgon igen tänkte jag säga, men så är det ju inte, det är ju tisdag idag. Gårdagen försvann kanske snabbt när jag försvann hemifrån åtta och jobbade till halv sex (stängning). Men det var kul, för äntligen kunde vi göra snögubbar, jag och barnen :) Helgen gick också snabbt förbi. Jag hann med att känna mig överkörd, glo lite på vasaloppet (kul att brinken fick vinna, det var han värd) och fika loss hos gammelmoster och hennes man. Idag är jag ledig så jag ska försöka ta det lugnt och plugga ikapp lite... Tråkigt väder var det idag också. Grå himmel och slask piggar inte upp min dag just nu. Men våren är ju iaf på  väg! Så det så :)
Ska dra mig iväg nu, ha det bäst. Ciao, ciao! 


Tell me where you've been hiding?
Oh, I want to know
You're my silver lining covered in gold
Tell me what am I feeling?
Well, it's hard to explain
Like underwater breathing
Swimming in rain


Ska vi käka en oxe eller en antilop till lunch?

En lugn och skön dag idag. Känner mig inte off, men något avslappnad och lat idag:) så lugn att jag kanske somnar lite istället. När man jobbar som jag har man ju lunch tidigt - mellan halv elva-elva. Det har jag visst vant mig vid, för jag är helt på att käka en zebra, antilop eller oxe just nu. "Hunger ger karaktär" eller hur är det man brukar säga? ;)
I vilket fall som helst så ska jag vänta tills syrran kommer, det var nog meningen att jag skulle komma till hennes jobb, men det har jag ingen ork till^^
Hoppas ni har det bra i solen, om mindre än en månad ska våren tydligen vara här! Nu måste jag gå och klippa mina (finger)naglar innan jag bryter av allihopa. Ciao!

Här är lite bakgrundsmusik för en lugn dag:


Let the sun shine, shine, shiiiine!

Ojoj, nu var det längesen jag skulle uppdatera ;) Har bara berättat en del av allt kul som hände i storstan. Har inte ens nämnt vår tickande "bomb", brandvarnaren som började pipa ännu värre när vi öppnade luckan och vi funderade på om vi skulle klippa svarta eller röda kabeln. Eller Beckys förgiftade äpplen, blev lite "pirates of the carribean"-känsla där^^ Eller beckas ragg på tunnelbanan som kunde fixa "grejer" till oss om vi följde med, tyvärr var vi ju 15 år så han sa att han skulle gå en mil hem ist. Nee jag har nog landat lite mer nu. Idag har jag tvättat allt från väskan och är hemma och bara njuter av solskenet.

Jobba och plugga är det enda som står på schemat just nu, och kommer stanna en tid framåt. Fast igår hann jag iaf med fika och mat med vella :) Köpte en försenad födelsedagspresent till henne, ett par urgulliga örhängen som hon först tittade på, ett par körsbär :) Nu ska det laddas upp lite bilder, så jag kan få lite ro och gå och käka sen ;)

På tåget, vi fick inte sitta vid ett bord som vi beställt, för vår vagn fanns ju inte! Det fanns 6 vagnar och vi var bokade på nummer 7.  Haha, konduktören sa att han kunde hämta ett par pulkor om vi inte ville hålla oss fast där bak^^




Blev tacos till middag


Födelsedagspresenterna :)




Twinsen och Ernie-Bernie


Hade nästan en varsin flaska (a)




Rosetter:)


Ernie-Bernie slickar sig om munnen efter att ha smakat på beckys fötter kanske? ;) eller vantar



Ha det fint mina änglar <3

Hemma igen

Då var man hemma igen då. Eller ja, igår då. Men orkade inte så mycker mer än slänga mig i tv-soffan. Därimellan hanns det bara med att stoppa in en macka att gnaga på. Helgen har varit helt UNDERBAR. Man måste älska Stockholm, och tvillingarna bor jättefint och lägligt. Eller okej, kanske liite långt att gå i slasket på väg hem i natten (tror vi alla dog en stund) men perfekt annars. Fredagen blev det Collage med twinsens roliga klasskompis. Lördagen bytte vi och det blev istället Göta Källare. Musiken var helt okej på båda ställen, bäst var ändå det senaste, med massor av 80- och 90-tals klassiker^^ Det fanns något för alla liksom. Nätterna, efter krogarna, spenderades på Donken, och alla dagarna på stan :)

Är lite sliten och tackar gud för att jag "slapp" jobba idag. Fast det måste vara något fel på mig. I Stockholm kom vi hem kl 3 eller 4 och gick och la sig nångång efter det, ändå vaknar jag vid 9 (?) Och imorse var jag uppe kvart över sju, fast somnade iofs i soffan halv 9 igen.. Aja, behöver kanske sova lite, men allt blir så mycket roligare när man är lite trött xD

Lite snabba citat, som man egentligen kanske måste ha varit där för;

"Fy, Py!" (tänker mig Py som 3-åring^^)
"Jag tog inte kort på dubbelhakan, jag tog kort på något annat dubbelt" (jag tar kort på liza, försöker)

Måste tyvärr säga att det var mina egna ord^^ hhah


Bilder kommer nästa gång, när jag har mer tid! Puss på er och ha det bra <3




RSS 2.0