We are young, let´s set the world on fire

Denna vecka har varit helt fantastisk. Tacobuffé på Liljan, gotti gott och magmusklerna har aldrig fått bättre träning. Firmafest på Tuna, även där bjöds det på god tacobuffé och skratten haglade mellan gravarna. Sist, men definitivt inte minst: 75 år kalas med Sanna, hennes mamma och en hel drös av deras kompisar. Helt fantastiskt kul! Dessutom kommer minnet av att sitta barbent i sommarklänning, mitt i natten, på Gammelgårdens gräs och kolla på stjärnorna, vara ett minne jag kommer ta fram många gånger i vinter. Det är kanske inte ens en månad kvar tills kylan kommer hålla oss alla inne om nätterna. Veckan har alltså avslutas med ett stort BANG! Imorgon knackar verkligheten på då skolan startar igen.
 
Firmafest
 
 
75 års kalas!
 
  
  
Today, en bakis och slödag!

Icke godkänd!

Ska jag sätta betyg på mig själv idag får jag det lägsta av de lägsta. Attans säger jag bara. Jag gillar verkligen inte att plugga på sommaren, det är så lätt att låta ledighet och roligare saker komma emellan. Idag har jag inte skrivit en rad, attans igen! Dock är kursen hårdsmält just nu, sitter fast i smeten med riskanalyser, budget, informationsplan och olika effektmål. Läser jag de andras diskussionsinlägg är jag tillbaka i Grekland. Men skam den som ger sig! Imorgon är ju faktiskt en annan dag.
 
 

Oh happy day

En mycket trevlig fika med Becka igår och en lika trevlig träff med Mallou idag, älska ledighet. Idag händer det även saker i den lilla staden och jag råkar sitta på första parkett, så det dröjde inte länge innan jag hade päronen på farstukvisten. De både hängde ut genom fönstret, medan jag skrev klart den fjärde uppgiften på sommarkursen. Men sen var jag mer social, bjöd på iste och var med och bedömde bilarna som brummade förbi (ful, ful, fulare, fulast, lite fin, likbil, ful). Jag är nog inte mycket för gamla rostiga bilar, men såg en och annan randig racerbil eller slimmad-denna-generationens-cab som såg fräna ut i alla fall. Nu ska jag fortsätta klia på mitt myggbett i nacken och längta efter tystnaden när cruisingen där nere slutar om sisådär tio minuter.

Pics from the capital


Semester!

Har haft en helt underbar helg och första semestervecka. Umgåtts med härliga personer, fikat, käkat glass, paj och en massa annat mumsigt. Idag jag tagit det lugnt, fixat och donat och varit på en myyycket blöt promenad. Jag har även, av någon konstig anledning, gått runt hela dagen och trallat på Norra-sången, sången som jag och Sanna komponerade ihop med melodin från "Ovan där".. Jag har trallat så högt att grannarna antagligen tror att jag blivit religiös. Men lite får man bjuda på! Och jag har kvittrat falskt hela sommaren så varför sluta nu? ;-)
 
 

I don´t know why you say goodbye, I say hello

Mina tre första semesterdagar försvann i ett jiho, men det blir lätt så när man har roligt. Jag lekte turist i Stockholm de två första dagarna. Jag åkte Skyview utanpå Globen, åkte båtturer till Djurgården, åt picknick på Waldermasudde, shoppade, fikade och knatade runt på slottet för första gången. Därefter blev det ett återbesök på jobbet. Hasse hade fyllt år och bjöd på fika och eftersom han väntade med fikat tills jag hade en ledig dag, så var det en självklarhet att dyka upp.
Det finns några underbara personer där, sådana där som man önskar man kunde ha runt sig alltid, hela tiden. Jag har alltid haft lätt för att tycka om människor, och lita på dem, alltför lätt enligt vissa. Men varför inte. Det kommer och går så många människor i livet, så vad ska man annars göra. Ibland önskar jag dock att man kunde stoppa tiden och bara vara. Så som det kändes på Waldermasudde när vi satt på en bänk vid havet och såg på solnedgången. Sen seglade Amorella förbi och det blev full fart!
 
Årets vandring till Rösåsens utsiktstorn avklarad.
 
 
 
 

In och ut

Sista dagen på jobbet blev en lång men fantastisk dag. Umgicks med helhärliga människor både dag, kväll och natt! Efter jobbet blev det att dyka in i lägenheten och dra på bikini, efter stranden blev det springa in och byta om för pizza, kubb och fotboll och efter det blev det en snabb mellanlandning hemma för att dra på kläder innan vi drog ner till stan. Puh! Det blev en dag med väldiga kontraster: jobbet, stranden, gräsplanen och spontan utgång med bord bredvid Filip och Fredrik.
Vi babblade på så mycket igår att jag kom hem alldeles hes, men det var det värt! Särskilt att träffa Becka för det var alltför längesen. Idag borde jag städa och massa saker, men jag tyckte det var en bättre idé att bara kyla ner sig framför fläkten. Det är nog verkligen sommarens hetaste dag!
 
 
 
 

Rötter och choklad

Rötter kan vara stora eller små, starka eller svaga. Som på jobbet där en hel dag kan vändas uppåt när man lyckas dra upp en envis maskrosrot och vinna kriget. Men rötter kan också vara svåra, sådana där som man ogärna drar upp. För hur kan man vilja dra upp en rot där man lämnar en del av sig själv? Men livet består av att rycka upp och gräva ner rötter. Att rota sig.

Imorgon ska jag dra upp några fler rötter, men imorgon är även sista dagen på sommarjobbet. Vilket känns väldigt skumt. Första veckan trodde jag aldrig jag skulle säga det, men det kommer faktiskt bli tomt utan Norra-gänget! Idag sa jag hejdå till den första, Elisa, vi avslutade med att vi kommer ses igen, och det är klart vi kommer att göra! Nu ska jag börja baka gogrejer till fikan imorgon. 


RSS 2.0