Beställt ny mobil äntligen!

Det var meningen att det här skulle bli ett långt hat-inlägg mot teknik affären Expert, men nu har jag lugnat ner mig, kanske tur det. Måste bara surt säga att de krånglar och drygar sig tusen gånger mer än vad som behövs. Gaah, kommer dröja innan jag ens kommer på tanken att köpa något stort därifrån igen, även om jag nu har ett presentkort på 1300 kronor att spendera i den affären.. (Julklappar mina vänner, julklappar!^^) 

Jag köpte ju min mobil där för typ nåt år sen, ett impulsköp. För cirka 10 år sen lämnade jag in den på lagning, ungefär 100 år senare hörde de av sig och sa att den är omöjlig att laga, jag skulle få välja en ny. De tre jag hittade visste inte personalen ens om de hade kvar, men sen valde jag tillslut en, då får man höra att den är jättedålig och att nästa kommande modell skulle vara mkt bättre. Man är väl bara människa, klart jag hellre vill ha nästa!
Tönten (som stank av svett och after shave) sa att den säkert kommer om nåra dar, vilket sig verkar i verkligheten vara ett år! Så nu har jag gett upp den affären och beställt en ny mobil från Elgiganten ist :) E lite trött på eländet så det blev inte att välja så jättenoga, men tror den blir bra ändå. En samsung monte ska det bli och nu väntar jag med spänning på att den ska komma med posten.

Annars har det inte hänt så mycket annat i mitt liv. Mest jobbat och kurerat min förkylning, som såklart blir värre när man jobbbar, kallt ute + snoriga snorungar. Plus minus blir noll alltså! Imon måste jag vakna till liv redan kl 05.30 för jag ska öppna samma ställe som jag var på idag. Kan bli kul, jag e då inte så värst pratsam eller levande den tiden på dygnet, så jag antar att ungarna kommer få busa på! ;)

Trollväder i trolltider

Har haft världens finaste väder och världens vackraste utsikt från hotellrummet! Tror ni mig inte? Nee det gör inte jag heller. Paraplyn gick åt som smör i solsken, även jag greppade ett och ställde mig i kön. Har i princip regnat konstant hela vistelsen^^ Och utsikten, den bästa någonsin, en jättehög och jättefin vit stenmur..

Men det finns ingenting att klaga på, allt har varit suveränt. Vad gör det att vädret inte var det bästa eller att muren skymde det mesta av staden. Hotellet låg jättebra till, två kvarter från Centralen, och var mysigt med levande ljus överallt vid frukosten. Första dagen shoppade vi lite, checkade in och sen blev det båt till djurgården och gå på skansen och grönan. Skoj! Helknasiga bilder, nåra kanske kommer upp senare. Andra dagen vaknade vi kl 6 (!) p.ga lite oväsen utanför (jag tittade inte men det lät som någon höll på att riva huset bredvid genom att krascha in i det?) Frukost blev det kvart över sju, sen dusch, fixning och packning. Sen shopping, lunch och fika resten av dagen. Roligaste affären att gå in i var faktiskt Lagerhouse <3

Nu ska jag laga lite mat, vila och sen iväg! Har ont i fötterna, benen och axlarna, men det är det värt.
Fortfarande förkyld dock.. En båttur med spöregn och iskalla vindar hjälpte inte så värst^^

Hoppas det är bra med er alla, utspridda i städer, byhålor och länder. Jag håller tummarna för att allt går som ni vill, så kan ni göra detsamma för mig.

Pusshej!

Mot Huvudstaden

Jahapp! Dags för en liten mini-semester igen :) Känner riktigt starkt detta år hur skoj det är att resa, även om det bara är för ett  par dar, eller som i detta fall, en natt. Men ingen fara på taket, det är bara att jobba ihop lite pengar och kasta sig ut! Stockholm imon då, vi har en massa inplanerat, som säkert kommer bokas av som "orkar inte" xD Men ideérna är stora iaf! Båttur, Gröna Lund, Skansen och en massa shopping ska det iaf bli!
Imon kl 07.52 bär det iväg.

See you later alligators!


Bild från scandichotels.se


På det sjätte smäller det!

Dåligt väder idag med, big surprise! På grund av min förkylning och vädret har jag därför undvikit att cykla en mil varje dag och tagit bussen till jobbet istället. Lär väl dröja innan solen kommer tillbaks, men jag är inte redo att ge upp och skaffa busskort än!

Alldeles strax ska jag iväg och kika på en ny mobil (hur många ggr har jag inte gjort och sagt det den här sommaren?! Daa..) Men först ska jag njuta lite av lugnet här hemma. Pappa har dragit åt skogen, mamma har bytt stad och syrran är ute och cyklar som vanligt! Trevlig familj man har va? ;)


Min nya skylt :)



Och min nya kryddburk! Den nya varianten på Dust It, måste provas lite sen och se hur mycket volym det blir. Se upp ikväll jag kanske ser ut som ett troll!

Ikväll blir det kräftskiva med gänget! Jag är inte så säkert på att jag har varit på kräftskiva nånsin (?) Kräftor har jag ätit och gillat, men då kom de i en liten burk med vatten i och var bara kräftstjärtar.


Allt blir nog toppen tillslut, vi hörs och syns ikv!


Ps Nu har jag faktiskt varit en vända till mobilaffären och guess what? självklart var den nalle jag siktat in mig på utgående och den lilla nya jag hittade istället kommer att få ett mindre, tydligen mycket bättre i alla kategorier, nyare syskon. Får vänta och se lite till då!


På det femte gäller det

Idag var en allt-planerat-dag, en riktigt toppendag. En ledig dag som skulle varvas med en del nöje och en lite större del vila. (Jag har ju lyckas gått och blivit förkyld på senaste). Men vad vi inte tänkt på var vädret.. Redan kl 04, när jag satt mig upp i sängen och kikade ut genom fönstret så SPÖ-regnade det. Vi hade planerat att ta en tur till Max och luncha, just för att det var så länge sedan. Så vad göra? Jamen självklart hoppar vi på våra bikar och får lite motion ;)

En liten detalj bara, det blev en aning blött! Fötterna gled omkring i gladiatorsandalerna och legginsen klibbade sig hårt om låren. Var helt enkelt PISSBLÖT! Kul Jul, vi droppade en hel del inne på Max oxå, fick vänta lite extra till och med^^ Jag gjorde en egen liten pöl av regnvatten, lägligt placerad precis bredvid kassan^^ Men sen fick vi vår mat, stoppade ner allt i en platspåse så inte papperspåsarna skulle bli blöta och sen var det bara att hoppa upp igen och trampa hem!

Tror ni det hjälpte mot min förkylning? Svårt att säga. Går att jämföra med att stå i duschen, men tyvärr hade jag kläder på mig och vattnet var då inte särskilt varmt :P Men vad gör man, vi var sugna på en varsin hamburgare ju! Men det måste jag bara säga, jag har aldrig i mitt liv kämpat så mycket för att få köpa en! ^^ Jahapp, det var min dag. Det var värt varenda droppe när man tillsist slog sig ner i soffan och käkade, efter en snabb dusch och ett totalt klädbyte. Sen skadade det ju inte att vi såg på "The Notebook" och avslutade vår lunch med en kopp varm choklad, nybakade blåbärsmuffins och lindade filten ännu tätare.

Här jobbas det annars just nu, mer mat ska det bli! Till kvällen bjuds det på Mormors blomkålsgratäng, undebart gott som alla hennes gamla recept :) Jag får se till att lägga upp några här nångång, så de kan sparas och spridas vidare, eller vad tycker ni? =)

Har nu jobbat två dagar, varit ledig idag, och resten av veckan väntar två dagar till.

Host, host!


Ett, två, tre - på det fjärde ska det ske

Gaah jag vill ha mer sol och riktigt blå himmel. Vad ska man behöva göra för att få va med om en sista del sommar? Idag trodde man att det skulle bli fint och härlig, men ack inte! Istället är jag inomhus och på insektsjakt. Men jag upptäckte just hur alla små flugor lyckas återuppstå efter mina mordförsök, det är fan för stora hål på den jäkla flugsmällaren^^ Snyggt Eve, verkligen.

Jag fick iofs bada lite i helgen iaf. Jag och syrran hittade en egen lite udde, där det bara var några båtar som åkte förbi ibland. Men vattnet var såklart iskallt, så det blev bara att doppa så mkt i vattnet som möjligt utan att förfrysa tårna, sedan upp innan killarna på båten hann vända tillbaka och se oss xD

Idag blir det en tjejdag med skojiga Mallou, vi ska strax iväg och spela minigolf och kanske ta en fika efter :) Först ska jag rota fram ett par jeans eller leggins som jag kan dra över mina lurviga ben^^ Vi får väl se vem som vinner, jag brukar loosa på minigolf varenda gång jag spelar med syrran (hon kanske fuskar!?) men idag blir det att gå all-in, jag har iaf spelat där en gång i år, vem vet jag kanske kan banan bättre? (A) hehe.. Tur i spel eller tur i kärlek? Om det vore så enkelt^^

Wish me luck!


Rihanna feat Eminem



Idag har jag varit hos frisören, gjort massa ärenden på stan, hälsat på på jobbet (din glömske fan) och ska nu riktigt njuta av den första lediga och fria vardagen på jag vet inte hur länge! Härligt att det regnar när man inte är tvingad att gå ut, även om jag redan blivit blöt förstås. Det passar just nu utmärkt med en skål sallad, en ny film och en mjuk filt :0)

Love you 

En onsdag i augusti

Onsdag och endast två vardagar kvar på denna vecka. Inte gått så snabbt dock, fast som vanligt kommer man väl tycka det på fredag. Tre veckors jobb har det blivit. Mina förväntningar var ju som ni vet inte precis skyhöga, men allt har gått så mycket över till den positiva sidan att jag faktiskt inte har lust att lämna mina nya kamrater. En har jag träffat vareviga dag, två andra två tredjedelar av tiden och några fler som kommit och gått (däribland polaren Becky som lyste upp hela veckan, riktigt skoj att jobba med dig)

Det har varit en helt galen stämning, fast det är kanske det som blir när man får lön för att läsa dagstidningen, kolla internet, laga mat, dricka kaffe, måla teckningar, göra armband, gå på promenader, måla ansiktsmålningar på barn, sitta och skvallra, käka äppelpaj (!) med inte så mycket mera;) Det är bara det att det där pratet och skvallret har lärt mig en hel del ;D Vi snackar ju bara om djupa saker ni vet^^ Haha men faktiskt så känner vi varann rätt så bra nu, de vet mycket om mig, sånt som kanske inte alla har koll på - även om jag är en babblig person av naturen. Blir det för tyst måste någon säga något, lever jag efter! xD

Aja det har varit skojiga veckor! Jag vet att jag har ett gäng nya kontakter som jag kanske aldrig kommer se igen, men som finns där ändå. Under tiden jag jobbat har jag inte hunnit med så mycket. (Förutom att gå ut och festa båda helgerna!) Men saker håller på och ändras hela tiden här hemma, så jag har på sätt och vis fullt upp. Just nu sitter jag till exempel och skriver på vår nya stationära dator, som jag hjälpt pappa att instrallera allt på;) Sen har jag rensat lite bland alla gamla minnessaker och lever just nu i ett förråd här hemma^^ Ut med det gamla och in med det nya!

Nu ska jag återgå till att laga till kvällsmaten, så vi kan se klart filmen vi såg på innan vi blev för hungriga. Potatisklyftor (egna såklart), ugnsbakad stek, brunsås och stekta morötter står på menyn! Mums :)


Filmen, eller filmerna senare, är förresten Allt för min syster (riktigt fängslande än så länge, men ack så sorlig!) och Sherlock Holmes.


Puss till er mina kära små söta! 

RSS 2.0