Scary people!


Efter en natt i cellen..



Halloween paaaaarty!! Becka,Liza, Elisa och Vevve :D

We´re having a great time in the big town! Going out tonight!


Glad Halloween!

xoxo

Going away to the capital of Sweden

Idag går tåget till stockholm, tvillingarna och party big city size :) Jag har spenderat några dagar över att fundera vad jag ska klä ut mig till, och efter många hit och dit så har jag väl slutligen bestämt mig (igår kväll!) Det blir något enkelt, som ändå får vara en överraskning för just nu ;)

Annars måste jag säga att denna vecka gått riktigt snabbt. Feber sprider sig på jobbet och drabbar både stora och små, jag kom hem i tisdags lite varmare än när jag gick dit och fick lov att landa i sängen nåra timmar. Fast de kan oxå bero på att vid under tisdagen tog gruppbilder och enskilda bilder på de femton småglina. Det gick mkt bättre än jag tänkt mig. Alla satt stilla, vi vuxna gapskrattade åt fotografens skämt med den lilla tyghunden, medans barnen mest stirrade. Vi fröknar fick dessutom "ledigt" eftersom han inte ville att alla skulle le mot kameran utom en fröken som stirrar strängt på Mini i hörnet xD Det var riktigt skönt! Han sa till mig två gånger att det två jag hade i knä grävde efter skatter i näsa eller mun, så det slutade iofs med att jag fick hålla deras händer nere.. Sen fick även jag ta enskilt foto, får se hur det blev om 2-3 veckor.
Vad kan man annars säga om jobbet? Jo, att det var löning igår och mitt konto ökades på med en 1 och fyra nollor! Yeaah, äntligen lite möda för allt slit förra månaden.

En del av denna lön spenderades under tjejkvällen på Underverket.. Som var riktigt skoj :) Fast det roligaste var att träffa de flesta av alla mina fina tjejer igen :D

Nej nu kan jag inte skriva mer. Jag måste gå och packa väskan, det e ju bara några timmar innan tåget, med mig och elisa på, går :)


Ha det bra bloggen, så hörs vi om några dagar igen!


Bored and hungry

Nu är det bara två och en halv timme kvar tills jag ska börja jobba.. Just nu har jag långtråkigt. Har städat nästan hela lägenheten och tagit en promenad till apoteket (hämtat ögonmedicin..) Borde väl sätta igång med lite matlagning men jag e helt tom på ideér. Pasta? Sallad? Macka? Gröt? Ägg?

Jag jobbar till kl 18 ikv, stängning. Det var ingen annan som kunde ställa upp och stanna en halvtimme/timme till när nu en blev sjuk. Eller kunde, jag menar ville, för alla vill ju hem tidigt på fredagar, såklart. Och vad har man då inte en vikarie till? Jag ska bara dit för att stänga, jag kunde komma precis när den sista personalen ska gå, men om man ska boka en vikarie så måste den ha jobb för minst 3 timmar. Så gissa hur många timmar jag jobbar idag? Gaah..
Men, men ska väl se det positivt, tjänar 300 kr idag (före skatt) sen måste man ju dra av mer om jag till exempel tar bussen, men om jag hade varit hemma hade det kanske blivit en shoppingtur eller en lat-dag framför tv:n.. Det är alltså nyttigt att jobba evepeve! Även om det bara är tre timmar..

Dessutom funderar jag på om jag ska cykla, kanske för sista gången. Det är minus 3 ute och det tar cirka en halvtimme att cykla den halva milen, men ändå. Jag har ju två hela dagar att vila upp mig på sen iaf:)




You watch the world exploding every single night
Dancing in the sun a newborn in the light
Say goodbye to gravity and say goodbye to death
Hello to eternity and live for every breath

"Jag dansar aldrig nykter någonstans", eller?

Hör ni hört det senaste om alkohol och krogar i vår lilla stad? De har ju redan bestämt att man inte får köpa mer än en drink inne på krogen, alltså bara köpa till sig själv och inte bjuda nån annan som inte står med vid bardisken. Och nu håller de på och överväger om de ska införa blåskontroll innan man går in på krogen. De menar att man får vara salongsberusad men inte ett snäpp över den gränsen. Som dessutom säkert är väldigt svår att sätta promillehalt på eftersom alla människor är olika, olika byggda, olika kön och tål alla olika mycket alkohol beroende på situationen.

Så, man får alltså inte vara full innan man går in på krogen, för då kommer man inte in. Och väl därinne kan man inte bli full, för då blir man utkastad. Missuppfatta mig inte nu, visst är det skönt att veta att de få antal som verkligen är stupfulla, får det svårare att ramla ihop på dansgolvet, när de antagligen inte kommer in. Men grejen varför man dricker (jag har inget emot nykterister eller att vara helnykter på krogen, har jag oxå varit) att alkohol lättar upp stämningen lite. Om alla är nyktra inne på krogen, då kommer dansgolvet nästan garanterat vara tomt..

Iaf så stämde det förra helgen enligt rapporter från två av mina kompisar. De flesta personer behöver bli lite glada för att prata med nya människor. Men så klart inte alla. Så vi får väl se om det här beslutet går igenom eller inte, jag undrar vad krogarna vill? Antingen kommer det in mindre människor eller så köper de som är där mer i baren? Who knows..

Det här ämnet kan man diskutera fram och tillbaka, med för- och nackdelar hela dagen lång. Så jag får väl ta och sluta nu. Men seriöst, måste det kma så himla många konstiga regler för något som ändå fungerade rätt så okej i den här lilla vanligt folktomma hålan, som kommer bli tommare om alla startar med hemmafester ist.

Vår lilla stad i ett nötskal.

A rainy day

Jobbat idag med, började 06.30, så klockan stod på 05.15.. Så vi kan väl säga att Eve har riktigt kul just nu ;)

Efter jobbet blev det störtdykning till ögon åter igen. Denna gång stannade jag 1,5 h.. Två läkare kikade och körde med sitt eve-fatta-nada-snack, alltså en massa konstiga ord och meningar jag aldrig någonsin hört. Men ibland när den ena passade på att andas så skämtade den andra med mig, så de e schyssta iaf!
Sen började den ena googla på behandlingar.. xD Tre nya mediciner kom jag hem med, som alla ska användas 2 gånger om dagen i 4 veckor..Fick ett lycka till av doktorn, som sa att två svider rätt så rejält var för sig så hon antog att dubbelt upp svider än värre. Gaah vad har jag gjort mitt öga för ont så det vill ge igen på det här viset? Vi kom alla överens om att arbetet på dagis inte var till min fördel i detta läget, men vad ska man göra? ;D Får börja ha på mig dykarglasögon! Bäst att slänga in en våtdräkt när jag ändå är inne på det ämnet.

Så efter tre kom jag äntligen hem och då väntade mina nya kläder i postlådan:) Ett par jeans och en lång tröja från Nelly. Sammanlagt blev summan ungefär lika mkt som ett par jeans av den lite billigare sorten (typ 600 kr). Det var första gången jag köper ett par jeans över nätet, men jag blev positivt överraskad - de satt jättebra!


Min tröja och ett av de två linnen jag köpte i helgen på Gina :)

Mina händer är röda och torra efter blåsten därute

Jag kan inte skriva längre. Så fort jag skrivit klart ett inlägg börjar jag fundera på varför jag skriver så och om ens jag själv är intresserad av att läsa det jag skrivit. Man har väl sina dalar och kullar inom alla områden och just nu går andra saker i livet mycket bättre, kanske det innebär att det inte går lika bra här?

Gah jag vet iaf att jag börjar bli hjärntvättad av att jobba så här länge. Jag går runt och mumlar på ramsor eller trallar på barnlåtar och syrran har för tusende gången bett mig dra iväg och börja umgås med lite mer vuxna människor..:O För så är det på jobbet, vi är alla lika, och iaf på min avdelning (vi är lite yngre där) är vi  helt galna när vi blir trötta, då e det inte barnen som står på golvet och dansar, utan vi som har dem som chockad publik och släpper loss till låtar som Bumbibjörnarna, En helt ny världHuvud, axlar, knä och tå eller En makalös manick. Ni ska bara se nästa gång jag e på dansgolvet, vilka snygga moves jag lärt mig!

En sak kan jag klaga på, såsom alla andra på jobbet, politikerna borde skaffa fram mer pengar så det blir färre barn per anställd. Jag blev lämnad själv med 7 barn i tisdags när den ena blev sjuk och gick hem och den andra hade en läkartid. Det gick bra men det var världens kaos ett tag, några slogs, någon ramlade och någon klättrade på bordet.. Självklart erbjöd sig avdelningen bredvid att hjälpa till, men de hade själva fullt upp med 11 st. Om jag hade knackat på den dörren skulle det ha varit som om jag gav upp, och jag ger aldrig upp! ;)
Jag känner iaf mig väldigt hemma på den förskolan nu, vilket jag borde efter ca 6-7 veckor där jag jobbat på alla fyra avdelningar och snart tror jag varit vikarie för alla utom Leffe i köket xD Och det är ju bra eftersom jag har schema ändå till februari, som just nu känns jäääättelångt bort.

Nu lär jag dra iväg, har köpt lite gamla filmer idag som vi tänkte kika på. Bland annat Bridget Jones dagbok, Grease och National tresure ;D Hoppas ni har en härlig lördagskväll!

Tack och hejdå!

Lite (o)intressanta fakta om mina dagar

·        Snyter minst en triljon näsor (handnyp-muskler)
·        Lyfter minst 20 kg sprattlande massa minst 10ggr/dag
     (armmuskler och kreativitet att hålla fast på nya sätt)
·    Kramas hundra gånger per dag (famn-muskler)
·
       
Vinkar 20 gånger per dag (hand- och fingermuskler!)
·        Häller vätska i ca 10-15 glas (handledsmuskler?)
·        Torkar bord och stolar och sopar golv 3 ggr/dag
·        Snackar och skrattar ihjäl mig i personalrummet (käk- och magmuskler)

Hm jag glömde nåt. Benen då? :P
·        Springer efter små knattar (benmuskler!)

 


Så här brukar alltså en dag se ut. Vem säger att jag inte tränar om dagarna? (Jag själv faktiskt..) Men nåra delar av kroppen får sin träning, medan andra delar bara blir mos. Som t.ex. magen och revbenen som är extra utsatta när man ligger på golvet.. (dum idé överhuvudtaget i ett rum fullt med legobitar eller små ondskefulla bollar och småbilar xD)

Nu ska jag in i duschen, sen ska jag iväg och träna hela kvällen lång. Kommer väl hem till typ halv sju, om det inte blir många förseningar med de små krypens förmånstagare.

Eve out!


   


Sunday bloody sunday

Söndagsmys med halvdåligt väder brukar betyda en lugn dag med kanske en promenad och något gott till efterrätt. Idag blir det kladdkaka med vaniljvisp:) Tänkte jag skulle dela med mig av receptet. Den heter alltså egentligen Enkel chokladtårta, men det blir i stort precis som kladdkaka, man blir bara inte lika illamående. Vilket är ett stort plus!

Enkel Chokladtårta

Börja med att smälta 100 gram smör eller margarin. Vispa samtidigt 2 ägg och 2 dl socker pösigt. Häll i matfettet och rör om väl. Blanda sen 1 dl vetemjöl, ¾ dl kakao och 1 tsk vaniljsocker i en egen bunke. Rör ner blandningen i äggsmeten. Häll hela smeten i en smord och bröad, rund form c:a 22 cm i diameter. (Storleken är inte det viktigaste) 
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175 C , ca 15 min. Den ska vara lite kladdig.

Låt kakan vila en stund i formen. Den kan bakas dagen före den skall serveras. Serveras eventuellt med vispad grädde eller vaniljvisp.


Har ingen bra bild (den står fortfarande i ugnen) Men den ser väl ut ungefär så här:

Bild från google.com


RSS 2.0