Gott Nytt År!

Mellandagarna går lika fort som alltid, fast jag inte satt en tå på vårat stora köpcentrum med den stora rean. Min systeryster har dragit utomlands. Jag var på bio med tjejerna och såg New Moon :) Den var faktiskt riktigt bra, värd att se 2-3 gånger hoppas jag för sällskapets skull ;D 
Väl hemma fixade jag lite tills jag stupade i säng, med kläder på vid tolv-tiden. Klockan 2 vaknade jag och gick upp för att träffa syrran innan hon skulle åka halv 3. (självklart var skjutsen sen så hon kom iväg först till 3) Sa hejdå, gick och la mig och väcktes igen kl 6, av mobilen den här gången. Samma person som jag pratade med på bion, skulle iväg till jobbet, men skickade först ett sms igen, till stor del likt det förra jag fick. Vid kl 8 somnade jag iaf igen, och fick äntligen sova (!)

Jaha, idag är det sista dagen på året, idag är det nyårsafton. Det långa året har gått fort ändå =) Jag ska inte berätta om mitt år i detalj, ni känner mig och vet det mesta redan och sen så håller nog inte minnet hela måttet. Det jag ska säga är att jag har haft ett grymt bra och överraskande år. Jag har haft (har?) mina tre jobb, var och en bättre än det förra. Och det har skapat en möjlighet att få mer ansvar, träffa nya människor och utvecklas lite mer. Självklart har inte allt alltid varit på topp, men i det stora hela så kan år 2009 mäta sig med året före. (2008 var ju året med studentresan, studenten och friheten så det toppar fortfarande listan;D)

Jag har lärt känna en hel del nya människor, blivit många fler fester att minnas. Speciellt från sommaren när vi varit som flest av vårt gamla gäng, som hållt ihop ännu ett år. Jag hoppas ni känner att 2009 har varit ert år, eller att det annars bara kan börja gå uppåt. Jag önskar att ni under 2010 får nya bekantskaper, flera möjligheter och nya chanser att nå era drömmar. Från och med imorgon är nästa blad blankt och vem vet vad som skrivs :)

Jag är inte så mycket för nyårslöften, jag är bäst på att skjuta upp saker och inte hålla vad jag lovar mig själv. Men iår ska jag i alla fall göra ett försök. Mitt första nyårslöfte är ett som alla bruka ha: börja träna lite mer. Märk väl att jag skriver "lite mer", det blir alltså en tolkningsfråga och jag kan hitta kryphål till mig själv^^ Det andra är att lita mer till min magkänsla. Vissa saker kanske skulle gått bättre om jag bara gjort eller sagt vad som kändes rätt och inte lyssnat lika mycket till andra. Man måste ju kunna lita och tro på sig själv. Det var mina "löften". Har ni några? Man vet aldrig. Inatt tycker jag att ni ska hoppa ut till det nya året och gör det till erat år:)

Love you all!
HAPPY NEW YEAR!


Tänk, alla som föds under det nya året blir inga nollar på något sätt. De blir Tior! 

Christmas is done

Hej hopp! Nu är julen över för i år. Hoppaas ni har haft en bra julhelg, vare sig ni firat med släkt eller vänner, jobbat eller slappat, käkat julbord eller tacos ;) Min jul har varit helhärlig! Det har blivit julmat och En Massa Julgodis (hemma bakade vi i år: tryffel, chokladbollar, kokostoppar, wienernougat, knäck) tillsammans med alla chokladaskar som man fått från grannar eller de andras jobb. Vi kan väl säga lite försiktigt att det är dags att ut och röra på sig snart ;D

Juldagen var också en härlig kväll. Eller eftermiddag, vi började vid 16 hos natalie =) (jag har visst blivit den som alla ringer och frågar var jag är^^ lite seg i starten eller nåt ;D) Jag dök iaf upp vid 17, där natta, patricia och sara väntade. David kom också efter en stund och höll oss sällskap. Sedan dök becka, liza och vella upp, och det var dags att gå till stan. Typ klockan åtta (!) Jag trodde aldrig att vi skulle hålla oss kvar hela kvällen, men det gjorde vi! Det var en lite seg start i början, men det blev ovanligt kul för att vara "samma gamla vanliga ställe" Jag träffade på ett gäng klassisar från förr, bland annat: ajje, matilda, elin, nk och stoor ;) Riktigt trevligt! Sen stötte jag ihop med Herr Drygskåp, men som tur var hade nattie koll på hans steg så vi aldrig kom nära.

Det blev en grym skoj kväll, juldagen står kvar som en av det bästa dagar på året :)

Idag ska det slappas och fixas lite hemma. Ska nog strax gå ut lite också. Ni får ha det så bra, vi får väl se om vi hörs nångång innan året är slut ;) Det var kanske några som ville hänga med mig på bio i veckan? Jag är nog den enda av oss som inte lyckats se den andra twilight-filmen än^^ så det är bara att höra av sig, så planerar vi in en dag =D

Eve out

God Jul!

Gäääsp..sådär, nu är det lite mer julfint här hemma :) Hoppas allt är bra med er. Datortid blir inte prio ett de närmaste dagarna, så jag vill redan nu önska er alla en riktigt trevlig, super, grym och härligt bra GOD JUL!
Vi syns till juldagen hoppas jag :)

(De tre mupparna, som själva skrattar åt sin ogenomtänkta musikvideo ;D)



Jag skulle inte vara jag utan er. Love you all <3



Hugs and kisses!

4 advent

Hej hur har ni det i vintermörkret? Idag är det fjärde advent, vilket betyder att det inte alls är långt kvar till jul nudå. Jag har mest spenderat dagen med att städa och plocka ihop lite, sen slaggat i soffan. Hunnit sett både "Livet från den andra sidan" och "Jumper" ;) En slö-dag alltså.

Jag pratade med vår Becky för en liten stund sen, som är hemma i vårt avlånga lilla land igen, i sverige för att stanna. Mycket trevligt, välkommen tillbaka :)

Igår blev det pizza och film, Kvällen började med spänd stämning, men man var koncentrerad på filmerna så det släppte och blev en riktigt rolig kväll. Dock en aning sent, därför är man (förkyld som man är oxå) en aning hängig idag. Men jag lyckades tillsist säga det jag lovat mig själv att säga, kanske inte riktigt på samma sätt som jag tänkt mig, men det ordnar sig nog :) Man kan ju aldrig ha för många vänner =)
Filmerna vi såg var förresten "Torque" och "Bedtime stories". Den första var bäst, helst för mig som alltid har älskat "snabba bil-filmer", i det här fallet var det istället motorcyklar;) Overklig som attan, men sevärd ändå. Den andra var en liten besvikelse, den var bättre på bioreklamen.

Ni ska jag sluta babbla och gå och göra lite mat istället. Det dröjer väl inte länge innan en hungrig syrra kommer hem :P

 

Puss och hej alla söta!

Vintertid

Vilket underbart väder det är ute! Snön kom ju äntligen, i stora drivor dessutom och solen lyser så den bländar. Min enda lilla önskning just nu är att det kunde vara liite varmare. Bara lite, så det kan bli lite mer tö. Inte så mycket att vi ser slask eller liknande, bara så att man kan göra snögubbar med småbarnen. Det vore kul:)

Så annars, om fem dagar är det julafton, snön ligger vit ute, advetsljusstakar lyser fint i varje fönster och var man än går hör man jullåtar. Med andra ord borde julstämningen vara på topp. Så vad är felet med mig? De senaste dagarna har en låt snurrat som besatt i min skalle, och det är inte "Last christmas" eller "White christmas", utan "Idas sommarvisa"?? hmm..

Jag antar att man alltid vill ha det man inte kan få, eller vad tror ni? ;) men jag längtar till jul. Doften av julmat, Kalle anka och Svensson svensson på tv, julgran som glimmar och de andras förvånande och glada miner när de öppnar sina klappar ;) allt det och mycket till ser man fram emot.

Däremot kan vi skippa trängseln och de långa köerna i varje butik. Nu är tiden då Alla är ute och handlar, Alla tider på dygnet. Jag har just kommit hem från en butik som var rena krigszonen^^ Nej det är därför man ska bli klar med det man vill köpa eller ha, veckor före de sista dagarna.

Nu vill jag önska er en trevlig dag och en härlig lördagskväll. Kom ihåg: går ni ut i snön, se till att inte stanna där för länge! Här visar utetempen -17,3 grader :P Hoppas ni lyckas bättre än mig och slipper sitta med halsont och rinnande näsa!

Skratta och le nu! Puss & kram sötisar!


Kubbspel i den förra riktiga snöstormen^^ Det syns inte, men det snöar för fullt.


Julmusik

Tänkte bara lägga upp två jullåtar :) lite annorlunda jullåtar kanske ;) Men eftersom det inte görs så många nya låtar till jul, så blir de gamla till klassiker. Varsågod och njut^^ Måste fortsätta baka..





En julsaga

Har ni tänkt på hur gärna alla människor vill jämföra saker och personer? Det spelar ingen roll hur man är eller vad man gör, det finns alltid en eller två personer som andra kan jämföra en med. Kan bli väldigt påfrestande, när det inte bara gäller utseende, utan vad man gjort eller vilken smak man har till saker. Det är väl så livet är, har man någon som man liknar litegrann så får man alltid höra om den personen, och varför man inte har hunnit med samma bedrifter som den.

Nog om det. Det var meningen att det skulle bli bio med tjejerna på måndag, tyvärr blev det inte så. Det var inte så många som kunde och sedan kom jag på mig själv med att vara upptagen. Kändes lite fel eftersom vi planerat hela dagen, så förlåt för det. Men min syster fyllde år samma dag och min plan var att fira henne snabbt och sen dra iväg på bio, och inte träffa henne något mer den dagen (eftersom bion var sen och hon skulle sovit när den var slut)
Den planen kan man ju diskutera hur bra den egentligen var, eftersom jag skulle fått en liten sur och besviken släkting efter mig. Efter allt som hände i helgen och så, så var hon faktiskt värd att bli firad ordentligt (jo, hon är det annars oxå, men ännu mer nu:D) Hon fick lov att jobba ett extra pass, och kom inte hem förrän halv åtta, därmed var mina bioplaner borta;D istället så käkade vi tårta, gav presenter, sjöng singstar, spelade Othello och hann till och med se en film :) En underbar kväll blev det.

Igår, tisdag blev det bio istället. Jag och syrran skulle på bio. Det blev "En julsaga", den som baseras på charles dickens gamla saga. Det var vi två, ett par framför och en farfar med sina två barnbarn bakom, annars var det tomt. Skönt! Det var en bra film, iaf ju längre den gick (film är bäst på bio), men hallå barnfilm?? nja kanske inte. så mycket. Bland annat hördes en av småkillarna bakom uttrycka "farfar, varför gick vi på den här filmen? den är läbbig.." Jag förstår vad han menar, även om jag aldrig var rädd (har nog med åldern att göra), huvudpersonen var (såklart) den sure gamle Ebenezer Scrooge, han blir nerknuffad i en grav och jagad av demonhästar. Han spelas av Jim Carrey, som har sina många roliga/ironiska stunder;D
Favoritscenerna kom när han var tiny och fortfarande jagad;) och sen såklart hela slutet. Den kära gamla historien som man sett i så många versioner, nästan så att musse piggs version fortfarande står på toppen, eftersom den sprider mest julkänsla. Aja, se den om ni ha tid och lust. Döm den inte i början, utan ge den chansen att spela klart (eller gå och åk en karusell, du kommer flyga runt nästa lika mycket, så det kittlas i magen!)

Nee nu ska jag baka lussebullar! ha det gött! =D 

Hugs and kisses / eve <3   


Inte vänsterhänt längre

Happ, då har man blivit vaccinerad mot svininfluensan då :P Jag hade inte funderat så mycket på om jag skulle ta den eller inte, men jobbar man med barn så lutade det ju åt att ta. Iaf så sa syrran åt mig att följa med dit. Och innan jag hann tänka ja eller nej så var jag påväg därifrån med ett plåster på armen^^ Jag säger bara det, ojoj vad de var snabba och effektiva xD "in, ut, nästa!"

Det är nog tur att jag inte jobbar idag (även om jag säkert sagt "ja" iaf och skuttat iväg to work xD) För nu sitter jag här, illamående, skallen snurrar och värker, febern är uppe och vandrar och såklart - armen värker. Men de på sjukhuset sa att biverkningarna speglar hur sjukdomen skulle se ut, drabbas man av många biverkningar så skulle själva sjukdomen ta hårt. Så lite tur då. Jag var förresten ett pucko. Fick frågan om jag var högerhänt, jag skriver ju med vänsterhanden, så jag sa att jag var vänsterhänt och vips stack det till i högerarmen. Men hallå köttblå, är jag verkligen vänsterhänt? jag är en konstig och komplicerad person, när jag var liten kunde jag skriva med båda händerna, brukade byta lite då och då;) (fast det är glömt nu, endast en hand för att skriva nuförtiden) jag öppnar dörrar med högerhand, tar i glas och dricker med höger, använder datamusen med höger. Så min nya slutsats är att jag inte är vänsterhänt, utan jag är högerhänt men skriver med vänsterhanden. Låter klokt^^ haha eller inte.

Nu ska jag slänga mig i soffan igen och se om kroppstemperaturen kanske minskar lite. Jag måste ju bli bra så jag kan festa i helgen och möta upp patricia ikväll =)

Hoppas allt är bra med er:) Tschüss! <3

I hörlurarna på min gamla mp3

Haha skrattar när man ser videon. Var ju för jäättelängesen ;)
Nja låten är nog bättre när man inte ser någon video;) 


It's impossible to turn back time

Ibland känns det bara som om botten har försvunnit och alla hänger med fötterna i luften. Men det som är bra att veta då, är att är du redan på botten, så kan det bara gå uppåt igen (: jag är positiv nu och för alltid, ni vet ;)

Sådär har det i vilket fall inte känts idag. Jag har shoppat lite julklappar och några födelsedagspresenter. December brukar oftast vara den stressigaste tiden på året, och samma i år med. Jag vet inte riktigt varför, men tiden bara försvinner och de finns en massa saker att göra. Idag kom jag på mig själv med att sitta och skriva en "att-göra-lista" och där högst upp det stod det "gör en att-göra-lista" xD Haha en aning förvirrande.

Var det någon som såg på "Mamma till en mördare" igår på tv 4? Det handlade om borlängemordet vid donken för två år sedan. Det var lite konstigt att se på, man tyckte inte att "mördaren" visade den ånger som han borde ha gjort. Visst han sa att han ångrade att han hade haft kniven med sig, men det kändes svårt att tro på honom, när man såg hur uttryckslöst ansiktet var. Jag vet inte, kanske menade han det eller kanske inte. Jag kommer ihåg när det hände. Bara några veckor tidigare såg jag honom på krogen och han kom fram och dansande med mig och min kompis (kommer för tillfället inte ihåg vilken kompis det var) Men han utstrålade något som gjorde att man liksom backade en aning:P Han hade tydligen haft problem större delen av livet innan, med droger, alkohol och "tjafs" (bråk). Han är kusin till syrrans gamla klasskompis, en familj som oxå haft problem med droger, alkohol och fängelse. Man kan ju undra lite försiktigt om hela släkten går i samma led.

I programmet åkte hans mamma och besökte honom och berättade att hennes son inte var en mördare (?), att han var hur snäll som helst. Men han har faktiskt mördat en person (oxå en kille som många vet vem det är, en prästson), och dens familj (som kanske satt och kollade på programmet) har ingen möjlighet att någonsin hälsa på eller träffa sin son igen.. Å andra sidan ska man komma ihåg att det bara visades den ena av två sidor. 
Det är hemskt det där, och krångligt. Liv kan förloras eller förändras på bara några minuter. Jag är en människa som aldrig dömer folk helt från utseendet eller från första stund, (till skillnad från andra i familjen), ibland har man rätt och ibland går det fel. Men jag tycker att varje människa är värd en chans och att man faktiskt ska ta det lugnt med att döma, vem vet den personen kanske överraskar dig positivt :)

Ha det bra och ta hand om er därute! Låt ingen skrämma eller trycka ner er:) Love you all!<3

Justja här är en liten bild på kaffemuggarna som nu ska slås in till julpaket.


The start of December

Aaah lördag, härligt värre. Man tänker så mycket på vad man kan skriva på bloggen, när olika saker händer. Men sen när tiden är inne och man sitter här så känns skallen mer tom än vanligt;) Nåt kan vi nog knappra ihop.

Klart är iaf att jag har jobbat i veckan, big surprise! Men det har varit trevligt, hur ofta kan man säga det om ett extrajobb? Jag har kommit på att tiderna sen man själv gick på dagis/lekis är riktigt föråldrade;) tiden går framåt, världen förändras, naturligt så klart. Till exempel: Oliver kom fram till mig och frågade om jag visste var han badat igår, jag drog till med gissningar såsom i handfatet, tvättmaskinen eller toalettstolen. (jag är van med tråkiga svar) Men inte då, självklart badade du i kompisens utepool, upplyst på kvällen och uppvärmd till mänsklig badtemperatur. Liksom hur många hade en pool hemma på "vår" tid? ;D nu är det minst 8-9 småungar i den gruppen, av 22. En annan likadan sak var vår gruppdiskussion om vilka djur man träffat. Där hade man någon som hade träffat en snok (klappat). haft en orm runt halsen eller sett en stor ödla, inte så himla ovanligt kan tyckas. Men sen så, då får vi höra om en som har klappat en stor levande krokodil (?) Fantasi har de alltid, men vissa kort bevis oxå ;) De frågar mig vad jag vill bli när jag blir stor^^Stort tack att de tyckte jag var liten och inte lastgammal xD

Det finns så mycket att säga om de små trollen, bitvis dryga med dock oftast söta och intressanta, men jag ska inte tråka ut er mer än nödvändigt.

Jag köpte en massa julklappar igår, skönt att bli av med typ två personer. Sen blir det ju lite dubbelt eftersom syrran, den tönten fyller inom en snar framtid. Fortfarande mycket att göra, men kul är det iaf :) men vad tusan ska man ge till någon som fyller 23 år? (tror jag det blir nu:S) Det tåls att tänkas på.

Jag var på bio med sara i veckan oxå. Nu har jag sett alla millenium-filmerna, för att vara svenska filmer så var det riktigt bra :) men jag kan ju rekommendera att se det med någon, finns en hel del scener som man kanske inte vill t.ex äta till x)

Nu är det alldeles för långt igen, så nu ska fingrarna vila. Vi har förresten fått hem våra kaffekoppar som vi beställde för ett tag sen till mamma och pappa. Jättefina är de, jag ska se till och ta ett kort så ni får se, innan vi hittar kartonger och slår in dom :) ha det bäst allihop! puss & kram <3


RSS 2.0