Maraton


Ibland kan päronen överraska, som igår

 

Finally I see your cute smile!

Efter att ha väntat 3 dar och 3 timmar kom äntligen rörmokaren in till mig! Tyvärr med tråkigt besked, att han inte kan byta något idag utan få lov att komma tillbaka imorgon eller övermorgon. Suuuck mer väntan! Men tur nog släpper jag gärna in honom igen! Jag förväntade mig en gubbe, men no no! Ung, snygg och trevlig - vilken kombo! Dessutom har vi redan något gemensamt då vi båda suckar och skakar på huvudet åt mina grannar!

It was music and it was people everywhere, when I saw him standing there

Hela stan verkar grå idag. Solen som lyste på förmiddagen börjar skymmas av mörka moln som tornar upp sig över hela det blå. Jag skulle möta upp syrrans utanför hennes jobb, gick lite tidigare dit och möttes av om än mer dyster stämning. Det är antagligen en hårdare slag om man är sammarbetspartner, har en hel del framtidsplaner tillsammans, 75 000 kronor som skulle skickats iväg precis innan beskedet och nu en hel del projekt som hänger lösa.
 
Ack, ack nu måste jag nog återgå till att städa och rensa garderoben. Och vänta på rörmokaren/vaktmästaren som aldrig verkar dyka upp. Sen ska jag försöka ta tag i mig själv och typ laga lite mat, det var ett tag sen.
 
http://dalademokraten.se/2013/05/28/en-del-av-oss-sjalva-ar-borta/
 
 

P&L i konkurs

Här har man gått runt och tänkt hur sjutton jag ska hinna med skola, jobb och Peace and love under festival-veckan. Tydligen behöver jag inte fundera över det mer... Att Peace and love ställs in blir ett stort nederlag för hela Borlänge. Vi har ju vårt goda rykte att tacka festivalen för! Sorgligt. Sommaren kommer bli tom när staden inte fylls på dubbelt upp med skrikande, slabbiga och härliga festivalbesökare. Men vad kan man göra. Vi får hoppas att detta bara är en sabbatsår och att allt blir som vanligt igen snart nog.

Oh oh!

Hänger i grupprummet och väntar på att Hannorna ska komma tillbaka. Lyssnar på musik, läser bloggar, ritar på whiteboardtavlan och hoppar på stolar, typ. Idag hade vi seminarium med våra råmanus, vi fick lite att jobba på med inte alls så mycket egentligen. Så förhoppningsvis blir vi klara idag och kan ta det lite coolare fram till nästa föreläsning och sedan slutseminariet! Och efter det är det inte långt kvar tills jag flyger min kos, och jag läängtar så!
 
Idag var även vaktmästare och rörmokare på besök, den första kom strax efter 07! Gack, och han hade såklart inte med sig alla grejer så han skulle återkomma, hoppas det löser sig idag. De ska byta avloppsrör i köket i alla lägenheter och vad jag förstår har det inte alltför mycket tid på sig. Om det stämmer med 2,5 timme per lägenhet återser jag nog inte honom förrän i slutet av veckan, vilket innebär att jag kommer få lov att stiga upp i ottan resten av veckan! Åh hoppas inte!

Nu är det dags för fredags-mys!

Aah! Vilken underbar fredag! Vi har äntligen lämnat in vårt råmanus, forrfarande lite att jobba på med inte förrän nästa vecka. Batte har heller inte skickat de andras ifall vi ska läsa så det blir en skööön helg! Nyduschad efter träningen, thai mat i knät, hackad ananas bredvid, chokladglass i frysen och sol som skiner genom fönstret. Det enda som gör det bättre är Skärgårdsdoktorn som repristartar idag! Haha vilken nostalgi och vilka minnen! Bästa mys och sommar serien nånsin! 

Strutsglass och grillspett!

Idag har jag varit en sväng till strutsfarmen och käkat strutsäggsglass och kikat på de stora gapiga djuren. Därefter brummande vi vidare till Kvarnsvedens vårmarknad och mumsade på grillspett med potatissallad. Och till sist blev det ett stopp hemma hos päronen för citronsaft, babbel, uppdelning av matvaror och hämtning av resväska. Och eftersom jag verkar vara den enda som gillar ananas i familjen så fick jag med mig en ananas hem, det hade varit en present från Ica. Haha, får se när man ska mumsa på den då.
Jag har landat hemma för en stund, pustar ut i soffan med brända armar och träningsvärk. Ska snart iväg till syrran med lite jox och sen har jag lovat mig själv att jag ska plugga lite innan kvällen kommer. Men vi får se hur det blir med det! 
 
By the way, jag kommer aldrig sätta ner min cykel i cykelförrådet igen! Både uppför och nerför är en kamp för livet. Väärldens brantaste trappa och både dörr och grind man måste öppna med två händer. Nä, nä jag har varken den lättaste cykeln, styrka nog eller en tredje hand för att lyckas med det igen.
 
 Tror ni jag överlever solen?

Underbara solen

Gårdagen försvann i ett nafs! Jag åkte hem till Hannah med Hanna och vi skulle plugga i solen. Skulle var ordet, hehe! Känns lite som att vi förlorade en plugg-dag nu när deadline närmar sig, men ibland måste man ha såna dagar med right? Var i alla fall en helt underbar dag! Hannah bjöd på urgoda kycklingsfärs-burgare, vi pratade, umgicks, lyssnade på favvomusik och åt utomhus i den gassande solen! Kanske den var lite för gassande då jag kom hem som en rödspätta!
Eftersom det fortfarande svider har jag undvikit solen idag, och istället spenderat dagen med långärmat på Kuppan! Fungerar det med, med gott sällskap, god mat och lite shopping! Mestadels solkräm, after sun och bodylotions.
Nu ska jag strax ner i skyddsrummet och försöka baxa upp min cykel i världens brantaste trappa, som börjar med en dörr man måste öppna med två händer. Inte helt välplanerat, men det är nog inget i det här uråldriga huset. Det fanns nog inte ens cyklar när det byggdes! Wish me luck ;-) 

Tiden går fort när man har roligt!

Långhelg, pizza, värme, cykelfix, glass, sol, skola och ett snabbt överraskande besök av Becky!

Just can´t get enough


One day at the Mall

Idag har jag spenderat nästan hela dagen på Kupolen. Startade dock med ett studiebesök på syrrans jobb, det ekade tomt så jag passade på att kika förbi. Därefter blev det lite shopping, sen gick jag in i pappa som skjutsade mig därifrån för lite mer köpa och sen lämnade tillbaka mig i tid för lunch och mer shopping med Sanna. Puh! Det hela rundas sedan av med att jag faktiskt lämnade Kuppan och gick för att träna istället. Nu är mina armar som gelé, benen svajar och magen kurrar. Det är snart dags att ta en för teamet och lida igenom ett avsnitt av Let´s Dance, så vi kan samla lite material till vår uppsats. Kanske inte bästa sättet att spendera en fredagskväll, men jag har i alla fall chokladglass! Goglass!

Pluggi pluggi plugg!

Vi pluggar på med uppsats, Hannorna och jag. Känns som den är lite trögstartad, men efter det första hindret kommer vi förmodligen bara gasa på! Idag är det dessutom 28 dagar kvar tills skolan slutar, och då räknar jag med helgerna. Därefter kommer en liten resa med syrran och sen jobba, jobba, jobba hela sommaren lång. Typ. Jag ska också plugga lite, då det ställdes in kurser för mig förra terminen. Jag sökte fem sommarkurser, och kom in på en, så ja det blev väl lagomt. Trööökigt nog hatar jag att plugga på sommaren, så det är något jag inte ser fram emot. Dessutom har de lagt till en obligatorisk träff - i Sälen av alla ställen! Men får väl vara glad att det i alla fall är i Dalarna.
Efter vädret idag kan man ju inte låta bli att sukta efter sommaren trots allt!   

Klumpe-dumpe i stan!

Japp det är jag det. Igår bakade jag kakor, ville prova om de var färdiga så jag tog ut plåten och tog en liten bit av en kaka att tugga på. Och aj, passade även på att bränna av halva tungan! Som svider som tusen nålar.
Idag medan jag lagade mat hörde jag ett larm ute i trapphuset, tänkte: suck hoppas det inte är ett brandlarm. Skyndar till dörren för att kolla kikhålet, jag slänger upp innedörren men märker inte att den fastnar i mattan så jag smäller upp den rakt i fejset! Auch, det blev lite svart och snurrigt, och efter fanns ett horn i pannan, inte synlingt tack och lov! Dessutom kan jag lägga till några muterande tänder som växer skumt, träningsvärk från helvetet och nu även en stekhet stekspade som landat på min fot. Ger upp för dagen och halvligger i sängen där jag tänker stanna kvar ett bra tag, med film och massa chokladkakor. Imorgon väntar en ny vecka, en ny kurs och förhoppningsvis inte, ett blått öga. 

Me and myself

När jag vaknade imorse och insåg att jag hade en helt ledig dag, undrade jag vad tusan jag skulle hitta på. Men, sen bestämde jag mig för att inte bestämma mig för något och oj, vilken skön dag det har varit. Ledorden är lugn och effektiv. Jag har tvättat mina fönster! Fick dock en släng av höjdskräck då jag öppnade alla fönster och fönsterbleket bara räcker mig till under midjan.. Men rent och fint blev det. Sen invigde jag äntligen mitt badkar! Blev lugn som en filbunke! För att sen runda av lagade jag lite thaimat med syster-yster som precis kommit hem från en resa med jobbet. Hon var borta i två dagar och jisses vad det kändes. Vi brukar som ni alla vet ha kontakt sisådär en triljon gånger per dag, och nu var hon, trots två mobiler, bara upptagen hela tiden med möten, middagar och att glo på Martin Stenmark. Vi kan säga så här: Jag har då aldrig pratat så ofta med pappa i telefon!

Time is running out

Nu är det nog dags att lägga undan den här bladvändaren! Mest för att ögonen inte vill hålla sig öppna. Och eftersom som någon frågat, boken heter Vittne till mord av Nora Roberts. Kanske lite förutsägbar, men den hindrar inte att den är spännande. Det är även dags att stänga av datorn för första gången på en vecka. Så ett, två, tre godnatt med er alla!

I bokens värld

Ojoj värst vad tiden försvann. Jag lämnade äntligen in min tenta och tog upp min efterlängtade bok, en helt vanlig och frivillig. Klockan var runt sju när jag öppnade den, nu är den snart elva! Om bara pluggandet kunde flyta på lika bra. Kanske dags att borsta gaddarna så jag i alla fall slipper det när jag vaknar med kläderna på! Älskar uppslukande böcker!

It's gotta be something in the atmosphere

Det har varit några hektiska dagar, men nu börjar det lugna ner sig igen. Vi hjälpte Sanna på hennes körkonsert i helgen, det var faktiskt riktigt kul! Jag stod i garderoben med Hannah och Petra och tjattrade med alla tanter. Ibland drogs vi upp till övervåning och fikat där Andrea och Sofie styrde med järnhand. Skoj, skoj, skoj! Som belöning fick vi sen se konserten, och jösses vilka pipor alla hade! Sanna med of course!
Annars är jag för tillfället helt begravd i min tenta, även om den i alla fall börjar gå mot slutet. Idag har vi haft familjedag i Domnarvet, och eftersom jag inte varit där på typ en månad, kändes allt väldigt skumt! Vi grillade och käkade min chokladtårta. Jag passade även på att putsa upp min cykel, men fick den ändå inte med hem då jag saknar den där speciella cykelpumpen som behövdes... Den som jag i alla fall inte behöver bygga ihop själv först. Alltid något! Dags att fortsätta med hemtentan.. 
 
 

RSS 2.0