Hard work!


Olycka!

Jag hörde en hög smäll och kikade tur genom fönstret, det hade precis skett en trafikolycka mellan en moppe och en bil! Läskigt! Var som ett  avsnitt ur 112 då både polis, brandbilar och ambulanser dök upp! Det låg blod på asfalten men moppeföraren satt i alla fall upp så jag hoppas den inte var alltför skadad. Det som kändes bäst att när det hände kom det folk springande från överallt för att hjälpa till. Jag räknade till 16 människor förutom räddningsarbetarna, vilket i alla fall betyder att
det fortfarande finns hopp för mänskligheten! 

Du är en fit människa, det finns många fittiga människor

Fullpackade dagar som vanligt. Kan checka av det sista seminariet för den här kursen, skönt! Och det gick bra, även om vi helt tog fel på tid och plötsligt bytte seminariegrupp. Lite spänning i tillvaron skadar aldrig! Eftermiddag/kvällen spenderades hemma hos Vella, åt mycket god mat, bakade kladdig kladdkaka och såg på film. Vääldans mysigt och härligt. Vi funderar på att dra ihop något slags halv åtta hos mig, det vore ju kul om man blir ett litet gäng. Idag ska jag vänta på att hemtentan ska komma ut, den sista för den här terminen. Yaay! Men för just nu ska jag skutta iväg och besöka syrran som står ovetandes i en monter i en offentlig miljö ...

Många bollar i luften!

Just nu är det mycket på gång i min hjärna, kropp och sinne. Grupparbetet har kommit in i maxfart. Vi planerar inför sista seminarieuppgiften och starten av B-uppsatsen. Det ska planeras in och genomföras i veckan. Sen har jag två olika fika-tillfällen inplanerade i veckan, och en middag plus film-tillfälle. Därefter ska jag bli Sannas hjälpreda till helgen, och fundera på reseförslag med syrran. Träningsvärken sen i fredags är inne på sin andra och värsta dag, och huvudvärken sitter kvar sen igår kväll. Natten blev dryg då grannen startade sin fest runt klockan 02 och någon idiot bestämde sig för att skjuta upp raketer utanför mitt fönstert vid 04. 
 
Hann i alla fall vara ute lite i solen idag. Blev en sväng till marknaden med Vella och hennes kompis Tess, tillsammans med två små knattar som var riktigt charmiga! Det Är roligare att gå bland alla ballonger och karuseller när man är i sällskap av små barn! Vi avslutade med lunch på Sibylla och en kladdig glass till efterrätt. Mycket trevligt! Därefter har jag vårstädat, lagt upp skridskor och tjocka jackor på vinden. Nu är det dags för kvällsmat och sen slinker det nog ner en liten Brownie in a cup. Hoppas alla får ett trevligt söndagsmys. 
  

Frustrerad

Idag är en sådan där dag då jag verkligen gör mitt bästa men då allt ändå fufflar runt! Imorse blev jag grillade av läraren om vårt uppsatsarbete som ingen av oss har full koll på tror jag, och tydligen har han inte fått de mail vi skickat och vi har därför missat deadlinen! Suck, han babblade på med "har du inte skickat", "jag har inte fått något mail från dig". Utanför skolan åkte bussen ifrån mig och när jag väl kom hem med min hungriga mage visar det sig att jag inte har någon mat hemma. Duktigt Eve! Det blev youhurt och kakor till lunch innan jag sprang iväg och köpte ingredienser till en snabb-lasagne. Alltid något!
Nu är jag snart på språng igen för att lämna en kruka och ett par filmer. Ikväll väntar sedan träning med syrran igen. Ska faktiskt bli skönt att träna bort frustrationen, även om ett boxningspass skulle vara att föredra. Det mina vänner hade passat ypperligt!
 

Check, check, check!

Idag kan jag checka av en sommarjobbsintervju och en redovisning. Båda gick fantastisk bra, redovisningen var  en metodövning som blev godkänd och sommarjobbet blev kirrat! Jag ska joina Sanna med att resa ogräs och klippa gräs och häckar och  sånt. Håller tummarna för att vi kommer få vara på samma ställe, vore ännu mer toppen då.
Annars är jag en glad Iphone-ägare, det är så skönt att ha en mobil som man faktiskt kan prata hela och långa samtal med utan att den lägger på stup i kvarten. Det känns som om jag aldrig är hemma längre, men ändå lyckas jag producera så himla mycket disk att jag snart misstänker hemliga inneboende. Men shi får de, för nästa vecka ska hela låssystemet bytas ut. Välkommen vaktis. Varför har jag alltid så otur med sånt där? De bytte mitt lås när jag flyttade in, nu kan man ju undra var de har slängt alla sina nycklar i för dike. Imorgon är det dags för en ny låång skoldag och sen hämta nya lägenhetsnycklar. Men för nu, blir det snart natti natti.

Round and around and around and around we go

Hupp, då är helgen snart över. Jag är helt nyduschad, sitter i min morgonrock och laddar upp inför Hobbit! Tänkte bara nämna för nyfikna att gårdagens middag blev en succé, of course! Jag valde till slut en klassiker hos familjen Lundell, fläskfilé i god sås! Bara älskar den såsen! Till det blev det enkel ugnsbakad potatis. Så, nu får det dröja ett tag tills det händer igen, kanske jag slipper stå bakom grytorna.
Imorgon blir det grupparbete med Hannorna igen, sedan kanske en tur med Sanna. Nu ska jag vara så duktig att jag går och diskar innan jag slår mig ner i tv-soffan! Tjoflöjt!  

Ny mobil på väg!

Idag tog jag mössan i handen och gick till banken, inte var dag man är där. Beställde ett nytt bankkort, finally! Karlssons klister hjälper inte länge till. Och när jag nu äntligen har fått mitt Mecenatkort, och tillgänglighet till alla studentrabatter igen, passade jag på att beställa en ny mobil idag också! En Ajfåne! Det ni! Det ska bli så skönt att få slänga den nuvarande tatt-ersättaren rakt ner i asfalten från fjärde våningen!! Eller ja, lägga tillbaka den i mammas låda. 
Jag har även handlat riktig mat och nu hämtat ut resten av kurslitteraturen. Puh, det är som lugnet före stormen där ute! Kallt ända in i märgen och ändå för varmt för mössa och vinterjacka. Det sägs att det ska snöa fredag-lördag. Jovars, kolla bara in dagens väder i Göteborg.

Tiden, maten, dagen

Ibland går tiden segt. Skolan börjar klockan 13 idag, men ska träffa Hannah och Hanna vid halv tolv först för att börja på vår nya seminarieuppgift. Men nu är klockan bara halv tio. Jag har varit ute på promenad, tagit en dusch, diskat, lagat matlåda (eftersom jag ändå behövde färdig mat ikv) och städat undan klädberget från soffan. Nu placerade jag rumpan i sängen och börjar känna mig trött istället, attans! Men tiden kommer garanterat springa ifrån mig snart. Men ikväll och imorgon har jag tusen grejer att göra så det är lika bra att njuta medans det varar.
 
I helgen ska jag laga middag åt familjen, vems idé det nu var. Någon som har något tips på gott och lättlagat? Min hjärna har nog torkat ihop.
 

Monday, maybe next day

Idag blev det grupparbete med Hanna och Hannah, gick faktiskt rätt så bra. Ännu bättre då Edvin räddade oss och kom med böcker till uppgiften. Imorgon blir det några fler timmar med grupparbetet och sen föreläsning inför B-uppsats. Yaay...
Annars har jag idag fightas med den enda gästen från inflyttningsfesten som vägrade att gå hem. En surrande liten svart prick, som alltid siktar på ansiktet. Dubbelsuck! Var vi så sunkiga alltså, så en ful liten fluga blev född? ;-)

The day after

Inflyttningsfesten igår blev riktigt lyckad. Det kom en hel del folk och alla verkade trivas. Jag vågade till och med lämna lägenheten och alla partymänniskorna ensamma i typ en kvart, vilket i och för sig var en skum upplevelse. Haha! Men den stod kvar när jag kom tillbaka, kanske bara hade lite blötare golv^^ Jag, Sara och P3 drog sen vidare till Lijan, vilket var första gången för mig sen de renoverat. Väldigt impad, det såg så mycket bättre ut.
 
Idag har jag inte gjort många knop, huvudet dunkar och kroppen är seg som en grön godisråtta. Städningen skötte jag när jag kom hem i natt (puh!) men jag hann i alla fall dra ut på en promenad innan snöstormen. Nu ska jag se på Mr Selfridge och käka min goa micro-pizza! I övrigt är jag sjukt sugen på äppelkaka. Becka, din äppelkaka med lite vaniljkräm.

Hupp!

Återigen knockad av huvudvärk. Snart ger jag upp och lägger mig under täcket och inte ovanpå. Som tur är har jag i alla fall köpt painkillers nu, så jag väl knapra på och hoppas det går över snart. Sen hoppas jag även, litegrann, att lilla tanten bestämmer sig för att stanna hemma vila upp sig från sin förkylning imon. Även om hon är en bra och rolig liten tant.

The show must go on

Efter inställda föreläsningar och seminarium, hemtentavecka och påskledigt så känns det verkligen som evigheter sen jag sist satte lilltån i skolan. Men idag var det dags. Det var inte så mycket "jag vill" utan mer "jag måste". Jag har i alla fall hunnit träffa en hel del härligt folk. Becka kom och bjöd på äppelkaka, Vella på Almondy tårta och P3 på gott sällskap. Ïgår blev det en ny träff med Vella och idag var jag tillbaka i klassen och Andrea räddade livet på mitt dunkande huvud. Tillbaka till verkligheten igen alltså. 

April, april!

Det roligaste med första april är att leta efter alla april-skämt i tidningar och på internet. Har ni hittat några? Jag kan tipsa om det bästa, Youtube, Google, svenska polisen och Vasaloppet! Haha! För er som inte vill leta upp skämten så har de flesta nätbaserade tidningar en sammanfattning på vilka lurendrejerier som finns där ute idag.
 
Jag har annars klarat mig från att bli lurad, även fast jag umgåtts med syrran hela dagen. Vi tog en långpromenad till Södra Backa, besökte hennes gamla jobb, shoppade lite och käkade lunch. Allt i det härliga solskenet.

RSS 2.0