Det är lite dött här för tillfället

Internet kommer och går och det verkar mest vara mobilens nät som består. Min dator har freakat ut ännu en gång, denna gång gäller det inte batteriet, utan usb-portar. Som tur är har en vänlig själ ställt upp på att kika imorgon, så efter det kanske jag är klokare. Om inte annat så ökar sökningen efter en ny bästa kompanjon.
 
Det har hänt så mycket sen sist. Sommarkursen har stagnerat på grund av icke-internet, opponeringen gick galant och vi har börjat en ny kurs, med det allra sista grupparbetet på högskolan. En konstig tanke, men även skön på något sätt. Eftersom momentet kandidatuppsats nu är över, har jag börjat andas igen, och sover i alla fall ungefär normalt ;-) Har även hunnit med att träffa många underbara personer, över lunch, fika eller på fest. 100-års festen var något av en succé, himla skoj att fira de fyra födelsedagsbarnen och extra roligt att så många kunde komma och klä ut sig. Jag var Alice i underlandet, ifall det undgick någon ;)
 
Annars har jag mest plöjt igenom sista säsongen av Fringe och sörjt mitt icke-existreande internet. Men även börjat känna att vi faktiskt har startat ett nytt år. Bättre mat- och träningsvanor står på schemat, något jag redan börjat med. På tal om mat ska jag strax ta ut min köttfärs ur frysen så den hinner tina lite, det blir färsbiffar med mozzarella till kvällsmat.
 
 

"Look at yourself, oh that's right you caaan't"

Jag vet att det är typ sämsta kvaliteten på detta klipp, eftersom det tydligen är inspelat från en vanlig tv, men jag dööör det är så roligt! Kolla! Och jag behövde en pick-me-up nu när grannen har hantverkare på besök och låter så jag knappt kan tänka, än mindre plugga! Annars pluggar jag på inför opponering på torsdag, samtidigt som jag kämpar på med extrakursen. Men är också glad för att det har kommit massor av snö! Så klart är det kallt med, men även det kan vara mysigt till en viss grad, när man inte tvingas ut. Dock så sitter jag nu med fleecetröja och fleecefilt då det blåser i kall luft genom en hål vid fönstret. Alltid ska det vara något right? 
 
 
Och ja Elisa, jag hoppas innerligt att den värsta skolperioden är över nu, i och med att uppsatskursen börjar gå mot sitt slut. Har under mina 2,5 år aldrig pluggat på så mycket som nov-dec. Som tur för vår årgång har de bestämt att vi BARA ska koncentrera oss på praktik under praktikperioden! Därefter blir det fem veckors vetenskaplig uppsats, som jag antar man kan kalla vårt examensarbete. Så förhoppningsvis får vi det inte lika tungt som ni hade ;-)

Inte illa pinkat för en dags arbete!

Idag lämnade vi in seminarieversionen av vår uppsats! Den som alltså kommer att betygsättas. Spännande läskigt! Men jag är stolt över mig och Perra, då vi innan helgen hade en cirka 120 sidor lång uppsats att korta ner, till nuvarande storlek på 60 sidor allt inräknat. En annan "dagens topp" handlar även den om något spännande, dock lite mer skräckblandad förtjusning! Jag har fått en praktikplats! Jag och Albin var på möte idag i Falun och de presenterade ett väldigt spännande projekt som vi ska börja planera och starta upp i slutet av februari, ensamt ansvariga för. Skräckblandat var ordet, men ändå så himla kul, det är liksom helt på RIKTIGT.
 
Dagen firades med pizza, glass och chokladpudding. Denna lättnad efter uppsatsinlämningen är himmelsk just nu. Men vem vet, den kanske kommer att ersättas av tomhet, för vad ska jag nu spendera mina nätter med?

Made it!

Vi får gå upp till opponeringen, yaay. I och för sig tror jag det ska finnas ett antal brister för att man inte ska få gå upp, men man kan ju aldrig veta. Nu är det alltså dags att bli nervös för den snart. Men först ska uppsatsen kortas ner. Dessutom väntar praktikplats-intervju, tillsammans med Albin, i den kommande veckan. Och en dejt med bästis, och sen så födelsedagsfirande med Mami. Och så klart ännu en inlämning av uppsatsen.  
 
Det här året har verkligen kört på med full gas från första sekund! Men hur kan man inte gilla det trots allt.

U-Day!

Nu har vi Ä.N.T.L.I.G.E.N skickat in vår C-uppsats för kontroll om den får gå upp till opponering eller inte. Det är galet nervöst och jag håller alla mina tummar och tår. Men det är även en lättnad för stunden, då vi de senaste dagarna har levt, tuggat och pluggat uppsats dygnet runt.
 
Redan på nyårsafton, efter att mitt finbesök hade dragit sig hemåt, började jag köra nattpass, det var dock frivilligt och handlade om någon timme sådär. Nyårsdagen var inte lika frivillig, då plugg-passet sträckte sig från åtta på morgonen till halv tre på natten, med bara två pauser för mat. I säng klockan tre med klockan ställd på kvart i sju, och så upp och fortsätta. Ni hör hur det låter, det har varit helt sjukt intensivt och overkligt. Det finns en anledning till att jag är en morgonmänniska, jag går oftast inte och lägger mig i gryningen. Om man inte är ut då, vilket gjorde nyårsdagen extra härligt krispig, då bakfullhet och hålla sig pigg och fräsch alltid går ihop väldigt fint xP
 
Nu ska jag ta en låång härlig dusch, och sen ut och käka lunch med gott sällskap och fira denna dag.

RSS 2.0