Vrida klockan tillbaka

Förra helgen i huvudstaden med Vella var fantastisk kul! Det blev utgång, bio, god mat, skratt och skvaller och varm choklad under nattimmen. Riktigt roligt och jag är så glad att ha så fina vänner som bjuder in en att bo i deras hem.
 
Under måndagen var det tillbaka till verkligheten, med en förkylning som lyckades öka i styrka ännu en gång under helgen. När den så gick in på sin tredje vecka, och rösten försvann igen, började jag även få ont i fejset. Hela torsdagen gick jag runt med tanken att det blir bra snart. Men inte då. Istället blev jag hemskickad från jobbet några timmar i förtid då de tyckte jag var alldeles för blek och såg okry ut. Min temp var upp till 39 och dansade runt. Men det tog först till lunch på fredag innan jag till slut gav upp och ringde vårdcentralen. Där gav de mig en brådskande jourtid, konstaterade att det var bihåleinflammation, och skrev ut pencillin.
 
Jag har börjat se ljuset i tunnel, ansiktet börjar må lite bättre. Dock har biverkningarna satt in med lätt illamående och massa magknip. Men jag är inte den som klagar i onödan, imorgon tar jag mina piller med mig tillbaka till jobbet igen. Just nu ska jag städa lite då det finns en chans att jag får främmande i veckan. Filip var här och kikade på mina element, och insåg att de inte fungerar som de ska. Jag har fortfarande kallare i lägenheten än det bör vara. Det ligger i snitt på 18-19 grader, vilket ibland känns som rena istiden vid förkylning och feber. Så eventuellt kommer det en värmetekniker i veckan och fixar.
 
Dagens lunch! Man gör vad man kan ;)
 
 
 

Favorit i repris

Efter en lång vecka, där jag jobbat på tre olika jobb. Bland annat vandrade jag igår runt på campus Borlänge med en triljon tuggummin att dela ut. Axlarna värker idag kan man säga. Men så äntligen fredagskväll! Massor av mys, ledig tid och kvällsgotte! Men i brist på handling så blev det en gammal favvo! Brownie in a cup! Har ni inte provat så rekommenderar jag det till gottesugna kvällar. Snabbt, enkelt och med saker man oftast har hemma.
 
Blanda 0,6 dl mjöl, 0,6 dl socker, nypa salt, 2 msk kakao ordentligt. Glöm inte bort bottenskrapet. Blanda sen ner 2 msk olivolja och 3 msk vatten. Rör runt till en smet och in i mikron på full effekt cirka 1,40 min. Låt sen svalna lite. Färdigt!
 
 
 
 

Just because it's black in the dark

 

RSS 2.0