The lady and the chauffeur


Stor och liten bokstav

Idag har vi högskolestudenter lärt oss om punkter, skiljetecken och när man ska använda små och stora bokstäver ... Jag känner att jag har blivit så klok och fått sån viktig information - jag kan nog inte bli smartare.
 
Annars går livet på som vanligt: väntar på vaktis, skriver inte på uppgiften och ringer utan svar till lägenhets-tjejen. Yeah.

Alldeles för opepp ...

... till skola idag! Skulle mycket hellre hänga hemma och fixa. Slå in lite julklappar och baka lussebullar. Men det är bara att bita ihop och köra på. När jag kommer hem igen är det beckmörkt ute, det positiva med det är att då kan jag krypa ner under filten och mysa! Jag har förresten världens bästa filt, en filt med armar! Köpte en till storasyster i julklapp och passade på att klicka hem en till mig med. Helt fantastisk mysig!

The past, the present and the future

Dagarna går i snabba svängar! Skolan swischar förbi och jag har upptäckt att jag slumrat för länge, men än finns det tid att lösa. Idag shoppade jag och syrran några julklappar till päronen. Check, nästan klara. Varför blir det alltid så att man hittar massa saker man själv vill ha när man ska köpa åt någon annan? Gack,
 
Hon som fortfarande är innehavaren av lägenheten jag vill kika på, ringde tillbaka idag! Äntligen, efter två dagars ringande. Problemet var bara att jag missade det med två minuter, och hon svarade inte när jag ringde upp två gånger.. Suck. Tydligen kan Tunabyggen inte göra något åt saken, de har inte rätt att gå in och visa förrän det nya inflyttningsdatumet, även om jag tycker de i all fall borde sätta lite mer press på innehavaren. So that´s it. Får fortsätta ringa.
 
Imorgon ska jag sova länge, jääättelääänge! För att jag för första gången på flera dar, vet om att vaktmästaren INTE kommer! Hallelujah! Men de återvänder ett helt gäng nästa vecka, då de ska göra något exprimentiellt med röret, så att de i värsta fall kan ha sönder det. Vilket innebär att de då kommer stanna här fram till jul och riva upp och byta skitsaken! (nej, detta gäller "vattenröret" i köket - inte badrummet)
 
Och skrivuppgiften är fortfarande inte klar än. Men snart är det december!

Helvetica

Att göra en uppgift som man redan gjort året innan, utan att läraren är medveten om det, kan locka en till att lämna in samma version igen. Men samtidigt får man verkligen chansen att se hur mycket man har lärt sig och mognat sen det förra inlämningen. Så dags för något nytt, något som visar att jag kanske kan mer. Hur nu det ska bli.
 
Idag har jag varit i en tillvaro liknande den på förskolan, lärare som pratat som man vore fem år, och presenterat en film med "nu ska ni få träffa vår lilla kompis". Hm, kunde kanske ha sovit längre istället. Sömnen är något som har gäckat mig de senaste dagarna, kanske för att det blev ett överskott i lördags. Efter lunch fick vi se en annan film, en längre film, om typsnittet Helvetica.. Då var sömnen min vän igen, även om den aldrig helt hann övermanna mig (som den gjorde för resten av klassen^^).
Filmen handlade i alla fall mycket om engagerade människor som brann för det de pratade om, på det sättet som man inte kan låta bli att gilla. Det skulle jag gärna vilja ha en bit av. Som nu när jag sitter här och försöker skriva uppgiften på nytt. Den är en rolig uppgift, väldigt fri, men dock så svårstartad. Jag säger som vårt motto har blivit "Vad skulle Markus Hanser ha gjort?" Han skulle så klart bara sätta igång ;)

Världens bästa Johan!

Igår var det skola 9-15, sen pizza med syrran och tillsist den efterlängtade kvällen med Johan Glans! Går inte att beskriva hur jävla kul det va! Höll på och trilla ur stolen och flabbade så mycket att jag ett tag fick svårt att andas^^ Helt fantastiskt, grymt kul! Älskar Johan Glans, hans timing, han ansiktsuttryck, kroppsspråk och hans olika imitiationer!
Idag har jag lite smått träningsvärk i magen - fick många muskler från igår ;) Men trist nog har huvudet i stället gått in i väggen. Vaknade upp som en överkörd råtta och har nu sovit fyra timmar på dagen. Och hela världen snurrar runt runt! Suck.

Vatten, vatten, vatten

Att gå in i duschen efter det att grannen ringt på och rapporterat en vattenläcka i sitt badrum, kanske inte är det smartaste jag gjort - men det var nödvändigt! Och ingen fara, även om det blev den snabbaste och mest vattensnåla duschen i världshistorien. Grannens problem kvarstod dock, så Securitas har sprungit runt här och där i en halvtimme och även kontaktat vaktmästaren Kalle. (Undrar hur det kommer sig att just Securitas killar är unga och snygga ;)  I alla fall så är det nu vattenförbud i köket, inte en droppe får rinna ner. Vilket även innebär att vaktis kommer på återbesök imorgon! Yaay.. Han var redan här i måndags, tisdags och idag, och väckte mig.
Det mest troligaste är att de idag, när spolbilen var här, spolade sönder vårt rör i köket, som även går nere vid grannen på något sätt.  Jippe, där får jag för att vi har spekulerat i vad som ska krångla inför jul... (förra året soffan, året före tvättmaskinen, före det tv..)

Närkontakt av tredje graden!

Idag haltade Eve ut som en stel gammal tant och ner till strandkanten för att mata änderna! Haha. 25 st kom flaxande mot mig och alla var så tarva att de ställde sig på mina fötter för att nå högre! Sötisar. Stelheten och haltandet kommer sig av att min rygg fortfarande inte är helt okej. Jag gjorde några tunga lyft i helgen som ryggen kanske inte var redo för än... Så idag, en dag utan plugg, blir det istället massor av vila!

Jiho!

Ingen skola förrän nästa fredag!!! Yaay!

Yeees!

Herregud, idag har jag gått från panik-nervös känsla till sleepmood, återvänt till panik för att sedan få dagens resultat: Jag klarade två tentor!! Både den stora salstenta från förra kursen och dagens mindre tenta! Puhh!
 
Nu ska jag försöka slappna av, är fortfarande stel i rygg och nacke, så det kan bli komplicerat. Äta och senare iväg och träffa finaste tjejerna och framförallt Beckiz som kommer på besök! Ha en underbar helg! 

Vilken härlig dag, la la lal la!

Underbara torsdag, underbara väder! Så där lagomt halvkyligt och solen skiner. Idag står råplugg på schemat, inför mini-tentan imorgon! Och min härliga pasta med krämig sås är strax klar och ska avnjutas framför en rolig film! (ööh råplugga?) Det enda lilla molnet på min himmel är att jag vaknade upp med världens ryggvärk (antaglingen för att jag satt så mycket still igår eller för att jag sovit konstigt) det är i alla fall inte helt okej när man måste sitta still och läsa plugg-bok på datorn! Men, men, värmekudde, motion och voltaren - så kanske jag kan bli en rörlig människa igen!

När man får dörren i famnen ringer man vaktis

Utkörd från miit hem sitter jag nu i en annans soffa, med en kopp te och försöker läsa min digitala pluggbok. Huvudet bankar och är verkligen inte med idag, men jag har intalat den att det jag läser att superintressant, så det går faktiskt rätt bra ;) Idag är det precis en månad kvar tills jag slutar skolan inför jul! Jippieyay!

Good, better, worse

Dåligt med sömn och en förkylning som kommer närmare, tar nog snart strupgrepp på mig. Trots allt jag försökt göra för att stoppa den - har varit ute i friska luften, käkat vitaminer och förebyggt hela helgen lång och inte tusan fungerade det Har till och med haft en släng av feber, men skam den som ger sig! Helgen har trots allt varit helt underbar, underbart lugn och skön. Idag har vi firat världens bästa pappa! Döttrarna lagade mat, medan han fick spela spel på datorn. Därefter blev det tårta och en liten present.
 
Nu sitter jag och försöker förbereda inför debatten i typografi imorgon, inte precis ute i god tid.. Efter den ska jag iväg och köpa en fickspegel till syrran och sen möta upp henne innan hon ska fotograferas på Galaxen. Det är till hennes nya arbetsplats hemsida, de har helfigurs kort på hela personalen! Haha, hon är såå glad för det ;)

Don´t wake me up


Så seg i kroppen min

Jag är så seg idag, känner mig ur form och vill bara sitta ner och stirra in i väggen. Inte bra! Jag borde gå ut i solen, dammsuga och betala fakturor, men inte då. Dessutom måste jag strax laga mat, så jag hinner äta lunch innan skolan börjar. Jag har inte fått grepp om den nya kursen riktigt än, vilket även det är surt eftersom vi har vår första examinationsuppgift redan på måndag. Jag ställer den numera vanliga fråga: Var tusan har mitt fokus gömt sig?

En dag med vänner

Vad kan man mer begära. Haft en helbra dag, dock mest i skolan. Lunch på Kuppan med Sanna och Adam, sen glass med resten av klassen och därefter fika med mina härliga tjejer! Skolan slutade en timme tidigare, men bästa Hanna och Andrea stannade med mig och gjorde så att den timmen gick som smör i solsken!
 
Vad glad jag är att lilla jag får umgås och vara med så himla underbara människor! Både de jag träffade idag och alla andra underbaringar jag känner! Ni vet vilka ni är, och om inte så ta åt er! Livet är ibland så högt på toppen att man inte kan göra annat än att njuta! Och imorgon blir det sovmorgon!

Tiden går snabbt när man har roligt!

Jag har haft en riktigt härlig familjemyshelg, det var precis det jag behövde efter den senaste stress-veckorna. Lördagen, alla helgons dag, plockade vi upp syrran från hennes gamla jobb (för allra sista dagen!) och åkte iväg för att tända ljus. Vi hade tre stopp, började vid Stora Tuna, sen Torsång och tillsist Vika. Allt som allt tände jag 4 st ljus. Både på väg mot Vika, och när vi styrde kosan hemåt i mörkret, sprang det rådjur över vägen. Det sista kom väldigt nära och jag är überglad att jag inte satt bakom ratten! Väl hemma lagade vi mat tillsammans och åt sedan kladdkakan jag gjort till syrran för att fira hennes nya jobb.
Kvällen avslutades helt perfekt med Downton Abbey! Nu är alla lördagar fram till jul bokade ;) Jag kollar på månnga serier, flera är favoriter, men i olika kategorier, Downton är en sådan. Riktigt bra! Igår gick Mary och Matthew äntligen mot altaret, men tralier har sagt att någon kommer bli övergiven där, så spänningen fortsätter!
 

Ta daa maskeradfest!

 
Ny passande hårfärg?? :)

Det känns så otroligt skönt!

Åhåå!!! Nu är tentan över, hur det gick får jag veta om tre veckor! Kändes okej i början men sen gick det neråt, lurig och svårare än jag tänkt mig..! Men över för just nu iaf! Igår lämnade jag även in de sista skriftliga i kreatvit skrivande, artikel och säljbrev. Så nu är två kurser över! Yabadaba doooo! Jag överlevde de sista veckorna med nästintill dygnet runt arbete på kamera-helvete och sen grupparbete, inlämningar, redovsiningar och tentapluggande!
I min trötta hjärna är klockan typ 20, 21 nånting, men dags att sätta in lasagnen i ugnen och sen bara njuta av en heeelt ledig helg! Kanske ska läsa en bok? En RIKTIG bok och helt frivilligt. Oh yes, oh yes, oh yes! 

RSS 2.0