Sista januari

Tänk vad fort det går! Idag sitter jag som på nålar och håller mobilen nära. Väntar ett samtal antingen idag eller imorgon. Det känns lite som vikarie-tiden all over again: Jag kan inte koncentrera mig på något utan sitter mest och blänger på mobilen. Försöker med tankevågor få den att ringa.
 
Det är väl tur att man inte måste gå utanför dörren i alla fall. Där regnet faller, molnen hänger tunga och det ser allmänt grått och trist ut! Nä idag blir en tvätt-, städ- och pluggdag! Yay...

När man vaknar av regnsmatter mot fönstret i januari

Då tänker man att man bara vill vända sig om sova bort hela dagen. Men idag var en rolig dag, för idag blev jag ompysslad hos frisören! Det var alltför längesen nu. Tänkte jag skulle passa på att dela med mig av några hårtips jag hört genom åren.
 
# Gör en hårinpackning eller hårmask ungefär var trejde gång du tvättar håret. Frisörerna brukar säga en till två gånger i veckan, men jag har då aldrig tillräckligt med tid eller minne till det.
 
# Har du inte tillgång till en hårinpackning eller hårmask, tvätta håret med ditt schampo två gånger. Alltså blöt ner håret, lägg i schampo, tvätta ur och lägg i schampo en till gång. Detta gör håret mjukt och schampots egenskaper (ge volym, reparera, ge vård, ge glans m.m) arbetar bättre andra omgången. Avsluta med balsam och låt det gärna sitta i 5-10 minuter, återigen, om du har tid.
 
# En annan sak jag tycker om är att alltid avsluta hårtvätten med att skölja igenom med kallt vatten. Jag har hört att det ska ge glans men gör det mest bara för att de blir lättare att kamma ut och känns uppfriskande både för huvud, hår och hårbotten!

Mediekonvergens

Jupp det är vad min hjärna är full med just nu. Pluggandet har hållt på i en timme och jag känner mig väldigt duktig. Skulle jag bli klar idag, får jag massor av ledig tid sen. Vilket är målet. Å andra sidan är det bara skönt att göra något annat än att klättra på väggarna och klia fingrarna. 4 dagar kvar.

Trött söndag


Vem vill vara normal?

Idag har jag köpt en dammsugare och ett skurset - en hink och en pinne. Check! Saker börjar sakta ramla in och skapa kaos i mitt nuvarande pytterum. Längtar så det känns ner i tårna tills nästa fredag, då jag äntligen får slå upp porten till min lägenhet! Däremot är jag fortfarande lite orolig över den muskelstyrka jag inte har. Att lyfta en dammsugarkartong tillsammans med två lådor dvd-filmer, förvandlade mina armar till darrig spaggetti. Storasyster sammanfattade det rätt bra idag: hon har starka armar medan jag har mer stark gripkraft, såsom öppna burkar, flaskor och liknande. Det är typiskt henne att hitta nåt jag ska öppna när jag är på besök, idag var det en glasflaska med någon fin olivolja. Jag anser kanske lite mer att jag är normal och hon lite mindre normal i det läget. 

Oootroligt vackert ute!

Fåglarna kvittrade, solen sken och snön gnistrade som kristaller. Att det var -19 märkte bara mitt ansikte av, annars var jag för en gångs skull välklädd och varm. Älven är nu nästan helt täckt av is, men på de öppna delarna steg dimman som rök och gjorde världen till en sagolik plats. Jag är bortskämd av att bo här, och jag kommer sakna närheten.

Healthy and strong

Det blev en riktigt onyttig helg med cheesecake, pizza, kladdkaka med mera. Så idag har jag satsat på den nyttigare vägen! En smoothie till frukost och en sallad till lunch. Därtill har jag hunnit med en långpromenad och en shoppingtur. Jag tror jag börjar komma in i rutinerna, vaknar i lagom tid helt av mig själv igen. Känns verkligen skönt!
 
Eftersom seminarie-uppgiften fortfarande inte kommit upp, så njuter jag av några till skol-lediga dagar. i helgen kommer det hända massor av kul saker, tyvärr alldeles för många. Det är tråkigt när man måste säga nej, men jag försöker gå efter den rättvisa regeln "jag tackade ja där först". Funkar sådär. Nu ska jag kika Frasier!

Time to say goodbye

Man ska inte svara när luren ringer sent på kvällen. Idag fick vi reda på att faster gått bort (egentligen "gammelfaster" men så gammal var hon inte). Jag träffade henne senast i somras då hon bjöd på hennes goda blåbärsmuffins och berättade om den nya (och första) datorn hon köpt. Hennes bil var den första jag åkte i där man kunde låsa bilen med dosa. Vi åkte ofta ut i skogen och plockade bär. Däremot var hon också vääldigt åskrädd. När oväder var på väg brukade vi gå upp tll fönstret på övervåningen hos mormor, och kika på M som sprang ut ur sitt hus och satte sig i bilen. Det var just den taktiken jag också ville ha med åskan när jag var liten, antagligen tack vare M. Tyvärr tyckte inte päronen detsamma.

Today

Idag var första skoldagen på den nya terminen. Det var både skumt och kul att träffa alla som spenderat ett halvår utomlands. Nu har året verkligen kickat igång på riktigt och ledigheten är över. Även om jag inte har skola igen förrän nästa vecka så måste det ju börjas plugga lite. Det kommer ändå vara skönt att få in lite rutiner i mitt nuvarande kaos-aktiga liv!  

18 dagar kvar

När man är ensam hemma en dag med pappa, vet man aldrig vad som händer. Idag åt jag till exempel en schnitzel-macka till lunch! Skumt men det funkade, speciellt efter att jag brett på ett lager philadelfiaost på båda mack-sidorna. Annars har vi båda haft modevisning för varandra. Garderobsrensning stod på schemat. Jag hittade en stooor huvtröja jag haft för länge sen. Pappa drog på sig den och faktiskt, den passade perfekt! Om pappa kan ha mina kläder ska jag fundera över av höja den där gränsen med att gå ner 5 kg...
 
I annat fall går dagarna snabbt förbi. Jag har packat tre lådor, och väntar med spänning tills jag kan packa fler. Skulle gärna vilja spola framåt lite. Imorgon är det pappas födelsedag, alltså dags igen för tårta och presenter. (Ja jag SKA nog höja gränsen;-) Men idag är det lugnt. Istället för att ta en promenad ute, det var -19,7 när jag gick upp, så tog jag en vända på promenadbandet som ersatt julgranen. Svettigt var ordet. Nu är jag frusen igen och har myst ner mig med filt och senaste Lars Kepler! Ska mysa ett tag till innan det är dags att laga egna färsbiffar med philadelfia och hasselbackspotatis. Trevlig måndag gott folk!
 
 

Hipp hipp hurra till mamma idag!

Japps idag fyller mamsen år! Jag sitter och väntar på att hon ska komma hem så hon få buketten med tulpaner jag införskaffat, hennes favvoblommor! Sicken tur att hon mest tycker om de blommor som har säsong när hon fyller. Nu borde jag skriva att jag spenderat dagen med att baka världens godaste tårta. Men nä, tråkigt att göra er besvikna, istället ska pappa plocka upp en på vägen hem. Det är bara att vänta på att syster-yster slutar nångång så vi kan börja fixa. Det ser ut att bli både tårta och pizza. Upplagt för en raskt promenad senare idag då!
 
Fast en sådan behövs varje dag! Lite sent med nyårslöften kanske, men det vanliga är väl att man ska röra på sig mer? Jag har redan lovat en massa saker på nyårsaftonen. Vet inte riktigt vad jag slog i hand på, men det var något om att göra tajta armhävningar, gå ner minst 5 kg och klara av andra träningsformer, typ sitta 90 grader eller upp brygga eller nåt^^. Det ska förhoppningsvis funka, jag har ju hela året på mig! Dessutom kan det vara passande med lite styrka om jag ska lyckas flytta ordentligt.
 
 

Ja, må vi leva uti tvåhundrade år!

Jag såg på en dokumentär igår om åldrande, de sa att nu har en 200 år-människa föds. Det vill säga, nu har vi kommit över gränsen och de som föds idag kan bli 200 år gamla! Coolt! Men det låter lite väl otroligt eller vad tycker ni? Världens nu äldsta människa (dog i december) blev 116 år, det är låångt ifrån. Men tänk om! I så fall, om man går i pension när man är 65 år, då har man ungefär 130 år kvar att leva livet på! Men snacka om hur rynkig man skulle vara, rena skruttpelle!

Vad gör man när man inte kan sova?

Jo man shoppar! Inatt, någon gång runt ett-slaget, hittade jag en fin klänning på rea! När jag förflyttade den till kundkorgen, passade jag även på att klicka hem en långärmad träningst-shirt, bara sådär! När jag vaknade imorse, och såg mailet med ordernummer och "tack för din beställning", var det nästan så jag ryckte till lite. Men när minnena så kom tillbaka insåg jag att jag hade gjort en prima affär. Jag hade nämligen 300 kr rabatt på just den sidan! Yaay!
 
En av dessa är påväg hem till mig! Det skiljer ca 60 kr mellan dem, så man kanske inte kan snacka om budget och lyx. Men den ena var på rea (den som jag köpte) och den andra var ordinariepris, och tog ändå slut innan jag hann droppa den i korgen! Ack, ack - jag är nöjd ändå när jag hittade en nästan identisk!

Årskort

Det har gått upp och ner det här året, kanske mer åt det senare. Vad magkatarr och halsbränna är visste jag inte innan detta år.. Eller hur det känns att sova i en riktig sjukhussäng. Men jag har även överlevt alla moment och lärt mig massor av dem. Jag har lärt känna mig själv mer tror jag. Vad jag kan klara av, bara jag bestämmer mig för det. Sen har det ju också hänt massa bra saker, som varenda träff med världens underbara vänner, Gotlandsresan med syrran, hela låånga lediga sommaren, beskedet om lägenheten och mycket  myycket mer. En bild säger mer än tusen ord. (Ursäkta den dåliga bildkvaliten)
 
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober 
November
December

Back to back

När jag var ute kom jag på något väldigt fyndigt att skriva, men som vanligt, nu när jag placerat rumpan framför datorn är alla tankar som bortblåsta. Jag får nöja mig med att berätta om mitt nyår, som var riktigt kul. Det började med trerätters hemma med familjen, diskberget blev högre än mount everest! Det serverades tillslut mini-västerbottensostpajer, fläskfilé i god sås (den heter faktiskt god sås, och är underbar) med hasselbackspotatis och till efterrätt triple choclate med hallon (chokladmousse, hallonmos, chokladsås, behöver jag säga mer?)
 
Okej nog med mat-skryt innan jag blir hungrig igen. Kvällen spenderades på S3 (Emmmas place) med många roliga vänner och bekanta. Jag, som fortfarande har eget alkoholförbud p.ga antibiotikan, hade ändå köpt mig en liten liten champagne (vet inte ens om pytte kan kallas för champagne). Vid tolvslaget korkades den upp och jag hann ta 3-4 klunkar innan en viss person slog platsmuggen ur händerna på mig! Jupp det var gott ett litet tag i alla fall ;) Skulle tro att ingen på festen kom därifrån helt torra p.ga just den personen, han var lite opopulär ett tag^^ Men trots allt var det en riktigt fin dag och kväll med massa roliga personer. Uppigande. När jag kom hem året efter tog jag ner min lilla mini-julgran och julsaker istället för att sova.
 
Dagarna på det nya året har varit väldans milda och gråa. Jag hann precis med en tur på grillorna innan is blev till slask. Igår blev det därför biomys med syrran istället, vi tog oss för att se Hobbit, en mycket rolig och bra film!
Idag har jag försökt och försökt återgå till min pluggskalle. Uppgiften till slutseminariumet ska in i nästa vecka, men jag kan i alla fall nöja mig med att jag har föreberett hjärnan lite lätt. Man ska ju aldrig köra utan uppvärmning ;-)
 
Dags att avsluta novellen och gå tillbaka till min sköna vän i sängen. Min bästa vän dessa dagar, är min filt med ärmar, den är som en varm och gosig teddykram.

RSS 2.0