Utekväll med klassisar

Det var en hejdundrande fest igår! Förfesten varvades med spel, charader, skratt, dricka, tilltugg och en massa, massa mer skratt. Väl ute på stan dansande vi klackarna i taket och minglade runt med roliga människor. Jag hade en riktig toppen kväll! Även om jag är lite mörbultad idag - av någon anledning verkade mitt fejs, min rygg och mina fötter vara finfina måltavlor. Och den där bjudna Jägershoten kanske tog lite mer än väntat... Men ändå lätt värt! Tack för en fantastisk kväll tjejer!
 
 

Klättrat över Mount Everest!

Puh! Jag har gått och våndats av den sista uppgiften som lämnades in på den förra kursen, jag lämnade in två min innan porten stängdes. Helt totalt olikt mig! Dessutom blev inte hela uppgiften klar, men idag kan jag äntligen pusta ut då den är rättad. Till och med ett snäpp högre än bara bra! Ååh det var verkligen en toppen start på helgen! Måste verkligen skriva av mig då det för tillfället inte finns någon att berätta de goda nyheterna för.
 
Dessutom fick jag reda på idag att jag och Albin i min klass söker samma praktikplats, det kan ju bli spännande om de bara tar emot en. Fast i och för sig har jag nog sökt samma, som många andra, många gånger nu. Dock har jag inte lyckats än, men skam den som ger sig!
 
Nu ska pluggböckerna bort och här ska lagas lite mat (för första gången denna vecka). Och sen ska det minsann bli massa fredagsmyyys! Och imorgon är det fest!
 
 

Sometimes they come back

Det har som vanligt hänt mycket i helgen. Handlat, bakat och Ikeat! Käkade lunch på Ikea och kunde för första gången någonsin titta ut över Kupolen. Lite småcool känsla måste jag säga.
Sen var det då dags för helgens arbete: bjuda hem främlingar till soffan. Vi fick lite problem redan innan start med skrivare och bussar, därefter blev det mer problem med vår tredje medlem. Men det löste sig alltihop. När vi hade lugnat ner oss och kört igång tänkte jag att nu äntligen går det bra. Ni vet att ödet är ju väldigt ironiskt ibland, för precis efter den tanken hördes ett högt brak, som om hela hallen försvann ner till källaren. Min hatthylla gav upp. Och vår transkribering kommer vara full av svordomar och hjärtskärande paniksskriksvrål. Trevligt.
I veckan kommer snickaren och ska sätta upp den igen. Alla var förvånade eftersom de bruna pluggarna som höll den uppe ska hålla för enormt mycket. Jag är dock inte förvånad, den här lägenheten hålls väl ihop med rena viljan för att överleva. Men slutet gott alltid gott, speciellt när jag tillslut kunde mumsa på min lussebulle!

My social life

Ojoj vad helgen gick fort. Det har varit en helg fullpackad av händelser och jag har varit supersocial! Det har varit en lika blandning av glädje och sorg, som med gamla och nya människor. Jag har träffat personer som jag inte sett sen jag var sju år eller 14 år, av vilka jag insåg att, nu när jag vuxit upp har vi en hel del gemensamt. Liknande drag och lite samma egenskaper. Jag har varit till kyrkan två gånger, ena gången för att lyssna på Sannas körkonsert. Och jisses vilka pipor alla har, väldigt väldigt fint var det. Och avslappnade, som namnet "Rofyllt" redan innan gav en ledtråd till. Därefter drog jag mig in i filten och filmens värld. Knäppte faktiskt på en julfilm, den första för denna höst. Mys! Idag blev det en mysig lunch med Sara och nu ska jag kika lite Downton Abbey innan jag rotar igenom frysen efter morgondagens matlåda. Novembermörkret har verkligen tagit sig in och jag bara längtar tills första advent när ljusen sprider sig i alla fönster. 

It´s here!

Den läskiga C-uppsatskursen har alltså kommit. Nu gäller det att leta, hitta och producera användbar text. Det är i den här tiden man träffar på kurskamrater i nästan varje vrå av bibliotekets alla dammiga hörn. Vi blir som små dammråttor som sitter stilla hela dagarna med fejan nedgrävd i gammal litteratur. Jag lånade en bok på bibblan som bibliotekarien faktiskt fick lov att gå ner i källaren för att hitta. Det tog nästan en kvart innan hon kom tillbaka lite gråare i håret. Även om vi nu bara är i början och panik ligger lättåtkomligt under ytan, så är det något som känns bra med den här kursen. Det är trots allt en process, en process för att finna, skapa, producera och analysera fram ett konkret resultat. Det vi började med i måndags ska resultera i en produkt vi kan hålla i handen. Visst det är en lång resa, med sina gupp, genvägar och senvägar, men alla resor gör en mognare och mer erfaren. Och alla resor visar en ny del av världen.
 
Det här är en av de smartaste tjejerna jag känner, min vän Petra. Hon och jag kommer vara som ler och långhalm under de närmaste tio veckorna. Vilket ska bli väldigt trevligt! Jag tror vi ligger lite på samma våglängd, Perra och jag, och vi har hittills kompletterat varandra bra. Så nu kööör vi!  
 
 
 
 
 

I guess I´m learning

De här tre dagarna är verkligen fullbokat deluxe. Det blir fest, bakning, städning, träning... jag ska hjälpa pappa byta däck, vi ska flyttstäda en lägenhet, laga finmiddag och åka till kyrkogårdar. Men först och främst måste jag göra klart den examinerande plugguppgiften där Words lilla pinne bara står och blinkar otåligt åt mig.
Det är egentligen en intressant uppgift men jag hittar ingen vilja, känns som mitt huvud är stoppat med massa ludd. Jag har valt en strategisk pluggplats med ryggen åt fönstret, vilket innebär att jag stirrar rakt på diskberget istället. Då är det roligare att kolla ut på hur Svensk Markservice jobbar på i duggregnet (bara för att jag känner igen några sen i somras). För att göra det ännu bättre så väntas dessutom lite grupparbete till eftermiddagen. Fast man får se det positivt - två hjärnor är i alla fall bättre än en. 
 
Nä nu ni, nu ska här spelas finlir på tangenterna! Det verkar dock inte bli någon trevlig, pratsam lunchtimme idag.

RSS 2.0