Å dumma väder, dumma regn och dumma dumma kyla

Tre gånger har jag tagit upp min plugg-bok, tre gånger har jag somnat till. Suck, ge mig motivation och lite fint väder! Hur ska jag kunna läsa 10 kapitel när jag inte ens orkar ta mig igenom halva kapitel 1? Imorgon väntar en till workshopdag, denna gång med Manusskrivande. Låter lite intressant så jag håller tummarna att det blir kul. Håller på 10-15 och därefter blir det labb i skola nummer två kl 15-17.. Slutar i den ena skolan när jag börjar i den andra skolan.. Imorgon kommer bli en lång dag.

Ingen vet ingenting

Blir det operation, blir det övernattning. Blir det ingen operation, får jag åka hem samma dag. Blir det operation, får jag vandra runt i sjukhuskläder, blir det ingen operation får jag ha egna kläder.
Den enda saken som jag, och tydligen det enda "vårdplaneraren" vet, är att jag kommer irra runt vilse i Linköping nästa vecka.
 
Många frågor utan svar.
Om det blir operation;
kommer jag se normalt efteråt?
kommer jag se normal ut efteråt? (ingen Kapten Jack Sparrow här tack)
får jag åka hem direkt efter?
kommer det göra ont?
kommer jag vara sövd?

Hur kan man känna en person i större delen av livet utan att egentligen känna personen?

Igår var jag megaduktig! Jag städa, dammsög, tvättade golv, målade pappas gamla kökssoffa, tvättade fönster, hackade tacos, åkte och handlade och tillsist sydde fast tre knappar på en kofta. Jag vet inte var denna super-energi kom ifrån, jag kröp för tusan runt på badrumsgolvet och skurade golvet innan jag hoppade upp och började tvätta fönster! Idag har energin mattats av lite, men jag har i alla fall målat och rensat garderoben. Antagligen kommer jag vara heeeeldöd imorgon.
 
Anyways, jag skickade in min sticksåg idag, läraren såg den tre gånger och hade hela tiden något mer att säga, men idag gav jag helt upp.
Nu väntar en till uppgift, sen kommer den omöjliga och läbbiga systemkameran.
 
Imorgon ska jag göra ett nytt försök att ringa sjuksköterskan, tydligen fanns ingen vid telefonen i fredags - telefontiden var mån-tors.. Men imorgon så! Önska mig lycka till, och att det blivit något knas eller ihopblandning. Är du inte Evert Lundell?
 

Gamla Straberg

För några helger sedan tog vi en sväng till Vika och stannade till i Gamla Straberg. Det är en miss av mig att aldrig varit där, fastän jag i princip till hälften är uppvuxven i Vika. De har en gammal lada som är ombyggd till café och restaurang. Vädret var inte helt fantastisk den helgen, men det var ändå ett väldigt fint ställe.
 
 
 

Dagens sötisar


Det gäller mitt öga

Idag landade ett stort brunt kuvert från Linköping i brevlådan. Det var väntat, men innehållet var däremot mer oväntat. Jag fick en kallelse från ögon, till inskrivning för operation. Det oväntade i detta sammanhang är att jag fått en remiss för en undersökning, vad tusan kom operation in någonstans?? Visst, vissa småsaker kallas kanske för operation med jag har ändå inte hört ett ord om det. Imorgon får någon stackars sjuksköterska förklara allt! Och för just nu blev jag nervös..

Många bollar i luften!

Jag är en världsmästare på multitasking! Nyss köpte jag en bok för 15 kr  samtidigt som jag dammsög lägenheten (gick runt med datorn i famnen med internetsladden släpandes och dammsugaren i andra handen). Just nu läser jag en pluggbok samtidigt som jag ritar på datorn och tv:n står på - effektiv pluggning kallas det;) Jag gör sällan mindre än två saker samtidigt, dessa höstveckor. Kanske är det bra, kanske är det inte. Det mest extrema var att svara i telefonen i duschen^^ Men då var det ett väldigt viktigt samtal och jag hade väldigt lite tid att fixa mig klar. Nu ska ni inte bli oroliga över vad jag gör när ni ringer! I vanliga fall handlar det bara om att laga mat, diska, se på tv eller skriva på datorn samtidigt. Puh. På tal om mat så blev jag hungrig nu, hejdå!

Ett ljus i mörkret

Efter stormen kommer solsken sägs det. Men vad händer om stormen stannar? Träden fortsätter blåsa och man går vilse och ifrån varandra i det mörkaste svarta. Hur ska man hitta tillbaka, när den framför dig springer fortare än någonsin förr? När den hittar nya vägar som är som gyttja för dig. Några dagar blir till veckor, som till sist bli till månader. Vilse i skogen stannar man kvar. När glömskan börjar ta över, och minnen blir dimmiga, då får man hitta ett annat ljus.

Söndag

Bakad potatis med laxröra. Blåbärspaj med vaniljvisp. Stor marabou chokladkaka. Punkt.

Jag är inte vacker utan spackel

Idag har jag varit på loppis! Väldigt längesen så det var kul. Efter det har jag haft en spa-dag, med ansiktsmask, hårmask och peeling! Somliga har ju mer tid idag än andra;) Ikväll blir det partaj! Ska till Hannas inflyttningsfest med Sanna, Sanna och resten av klassen. Är riktigt pepp faktiskt! Även om jag skulle vilja klona mig så jag kan hänga med mina andra tjejer ut på Bolanche.. Men man kan inte alltid få allt! Solen skiner idag, bara det!

Blås, blås, blåsa bort!

Man blir snurrig i pannkakan när man pluggar i två städer samtidigt! Igår, vid vägskälet vid de två, tog jag helt fel väg och tänkte mig fram till helt fel stad. Som tur var är ordet "tänkte" nyckeln här och jag kunde rätta till mitt misstag innan jag skulle bli alldeles försenad. Idag har jag mera koll, efter att ha kollat schemat sisådär tio gånger..

Torsdag den 13!?

Min dator har startats om cirka 10 gånger idag.. Internet passade på att sluta fungera, fast anslutningen var helt okej. När äntligen Internet kom igång igen hängde sig varenda program och anti-viruset fick en knäpp med att köra 4 systemsökningar samtidigt. (och nej jag hade inget virus) Tillsist när datorn fått vila och jag lagt några timmar på att skälla på en annan dator - då passade tangentbordet på att strejka. Det är där jag är just nu, sitter vid en annan dator och försöker googla fram hur man får igång det igen. Det lutar åt en till omstart..
 
Det känns som om någon tycker att jag bör ta torsdagsmys istället för att fortsätta plugga. (vilken bra ursäkt!) Jag är inte den som ger upp i första taget, så att jag funderar på det nu säger väldigt mycket. Jag vill också ha en sån där tekniknörd-kille! Gärna en snygg en. Men de växer väl inte på träd såklart. Aja, wish me luck så ska jag skälla på datorn en gång till. Eller som min gamle (eller f.d passar nog bättre) mentor alltid sa: Lär dig mantrat "Hata data, hata data"!

Eve-rekord

Jag lyckades jogga hela vägen till Löten idag! Jag har inte en susning hur långt det är, men det var år sedan jag lyckades med det! Nåja det kanske blev lite gå, lunka, löp också! Så är en glad men trött tjej just nu, nästa steg är att lyckas springa hela vägen tillbaka. Dessutom har jag världens träningsvärk sen Wii-spelandet igår. Ett råd: spela inte Wii några timmar, i tighta jeans innan det är dags för skola! Inte mitt smartaste drag precis. Idag gör hela överkroppen ont av paddlingen..

Tio naglar på tio fingrar

Många olika nagellack blev det i sommar! För mycket fritid eller!? Bland annat blommigt till midsommar, prickigt, schackrutigt, ankare till havs, det nya magnet-nagellacket (bara att måla och sedan hålla en magnet över ca 15 sek. Fick lov att testa), lite sol och tillsist lite guldfärgat. Mest uppmärksammat blev det schackrutiga, då främlingar, doktorer och kassörskor tog tag i min hand och ville granska närmare.
Huvudet snurrar fortfarande av idéer, men man kan ju inte byta nagellack varje dag;) Jag tar dock gärna emot förslag om ni har något roligt mönster.
 
      



 
 
 

Fuck Cancer

En vanlig dag pratar jag i telefon med min syster 4-5 gånger. Jag skulle inte överleva om hon försvann. Det finns så många nu som får beskedet att de själva snart inte kommer finnas mer. För mer än ett år sedan började jag läsa en blogg, en blogg om en kille med cancer. Han är en "kändis" i lilla Borlänge och spelar i ett band. Jag har på flera dejter lyssnat på hans trumslag. För ett år sedan slutade han skriva, berättelsen slutade lyckligt. Nu är hans berättelse igång igen och denna gång verkar slutet bli annorlunda. Jag kan inte låta bli att tycka att livet är orättvist, vare sig du är en kille på 28 år, en mamma eller en 23 åring tjej.Trots allt detta är jag ändå imponerad av hur bra och inspirerande de två bloggarna jag följer lyckas skriva. Att följa någons öde på det sättet ger perspektiv på livet, gör att alla vardagliga problem löses upp och försvinner. Naturligtvis är det ett ämne som berör och det kanske är därför ord och fraser lyser upp och betyder så mycket, mycket mer.
 
Jag önskar att livet vore annorlunda. Jag önskar att cancer inte fanns, att det var så lätt att bota som att ta en huvudvärkstablett. Jag önskar att ni får leva livet friska och glada.
 
Det ni skriver berör.
http://ikroppenmin.blogspot.se
http://emmamariaskoglund.blogspot.se/
 
 

The day with the promise of tomorrow

En härlig thai-lunch med Andrea, Sanna, Sanna och Hanna och därefter en lektion i Adobe Illustrator - en himla rolig dag! Imorgon blir det lunch med syrran och fler Illustrator lektioner. Dagarna har sakta kommit in i det så kallade vardagslunket. Rutiner, tider att passa och nya grejer för hjärnan att lära in och komma ihåg. 
 
I sakta mak går vi numera utanför dörren och blåser bort. Träden är fortfarande gröna, men höstvindarna har kommit och med Festival Salute till helgen, säger vi hejdå till den blöta, men ändå varma och sköna sommaren.

RSS 2.0