Sista november

Hejhej:) Hur e läget? Bara bra hoppas jag :) Det måndag och en ny vecka, imon till och med en ny månad. Jag har jobbat idag, som vanligt. På ett ställe jag varit på förut, ett favoritställe :) lilla Tilde, på den andra avdelningen lärde jag känna en dag förra veckan, idag kom hon fram och kramade mig direkt vi sågs på rasten och höll i mitt ben större delen av tiden^^ Eftersom hon enligt personalen brukar ha svårt för nya ansikten och vara vääldigt blyg, så har de börjat kalla mig för hennes nye bästis. En dag till, imon ska jag få träffa den lille söte tösen, fast ansvara för hennes äldre kompisar på andra avdelningen :P Ímon står det luciaträning på schemat.

Efter jobbet tog jag mig till kuppan och mötte upp vella en sväng. I fredags tillbringade vi hela 6 timmar där, medan vi idag nöjde oss med två timmar ;D

Nu ska vi iväg och kika på en ny mobil till syrran. Hon ska anmäla den försvunnen så polisen kan höra av sig om de får in den. Vi hade lite problem att hitta mobilens IMEI-nummer, så jag säger det till alla nu, det är smart att skriva ner det iaf någonting skulle hända. Polisen vill ha det om det ska anmälas stulen, försäkringsbolaget samma sak, med mera. Numret ska finnas på kvittot, på kartongen mobilen låg i, eller så får man fram det genom att slå *#06# på mobilen. Bara ett tips :P

Sen blir det att fixa mat och senare ikväll ska jag på bio med sara. Sista filmen i millenium-triologin, Luftslottet som sprängdes, tror jag den hette. Spännande:) 

Nee nu har de skrikit sig hesa så jag måste dra, ha det bäst! Puss&kram!

Det finns alltid två sidor

Krångel. Det är ordet för dagen.

Det var en riktigt rolig kväll igår. Jag, patricia och twinsen startade hemma hos sara, åkte sedan till stan och tog oss in på s2. Eftersom det var lönehelg så var det sjukt mycket folk, mest bara småttingar;) men jag träffade på några gamla klasskompisar och en del andra bekanta. Inte ett enda glas vatten under hela kvällen, vilket jag fått sota för idag och istället druckit cirka en hink med vatten direkt ögonen öppnades. För världen var inte som den skulle vara, den var sne när jag kom hem och den var fortfarande sne när jag vaknade^^ I alla fall var det en hemsk skoj utekväll, och det var extra roligt att få träffa Liza och Becka igen =) längesen man såg er tjejer:)

Efter att vi alla tappat bort varann eller oss själva så startade det första problemet. Syrran var oxå ute och hennes mobil hade försvunnit. Vi gick tillbaka till hennes partyställe, men eftersom de städade så fick vi självklart inte komma in. Idag har vi istället åkt tillbaka och fått gått igenom en hög med 10 (!) upphittade mobiler, men inte hennes :( det går fortfarande att ringa till den, så den måste vara påslagen. Om nu någon har snott den, borde inte den personen ha stängt av mobilen då? och slängt SIM-kortet. Vem vet, det verkar inte gå så bra iaf.

Förutom den lilla detaljen och det faktum att alla vaknat på fel sida idag, har jag oxå lyckats blivit inklämd i något som jag borde låta bli. Jag har aldrig gillat att vara tredje personen, men tyvärr blivit det tio gånger för mycket. Det finns ju alltid två versioner av en händelse, väljer man sida får man försvara, och det är vad jag har gjort. Annars kan man välja att stå utanför, det som rekommenderas. Det var i alla fall inte så farligt som jag trott, vi får se vart det leder någonstans. Kompisar stödjer varandra, så enkelt är det.

Nu säger på återseende till twinsen som tar sitt lilla pick och pack tillbaka till storstan och so long till elisa som lämnar landet i en vecka för den stora gula solens skull =) Vi kanske ses om två helger igen, då vår lilla sara ska firas på luciadagen? ;D Stay in touch!  

Heej då sötnosar! Puss och kram till er alla, jag är glad att jag har er <3


Första julklapparna hemma

Hej alla glada! (och till era surpuppor med) Idag är det en underbar dag! Mina första julklappar eller födelsedagspresenter (har inte riktigt bestämt än) kom precis hem på posten :) En dvd-film och en tv-seriebox med frasier åt syrran. Kommer bli prima. Sen igår beställde vi oxå en julklapp till mamma och pappa, en smart idé som vi hittade. De har båda, eller hade, en varsin kaffemugg som det stod deras namn på. Nu har de lyckats kraja dem båda två, så vi ska ge dem nya. Vi hittade en sida där man kan lägga till text och bild;) Om det blir så som det ska, kommer de att få en varsin mugg med sina egna huvuden på^^ Haha skoj, vi väntar med spänning. Det kluriga var att ta två fina kort på dem, vi sa att vi testade syrrans nya kamera och tog en triljon kort xD Att det alltid ska vara lika kul att smyga och luras lite (A)

Nu hade jag inte så mycket mer att skriva. Planen idag är att träffa vella lite och sedan ta hand om mitt wanna-be-sophög-rum. Har ni andra några skojiga planer denna härliga fredag? 


"Egentligen är det märkligt att människorna visar varandra tänderna som tecken på vänskap"

Hyr en pensionär

Vaknade imorse (gick upp i gryningen) och ruggade tillbaks när mitt fejs kom in i badrummets strålkastarljus, likblek och stora mörka påsar under ögonen. Lovely. Man kan alltid lita på att man ser helt perfekt ut när man vaknar.

I lördags blev det ikea med familjen. Mysigt, det inköptes doftljus och en liten fåtölj för mig :) Jag har varit så trött på sista tiden, kanske dags att börja knapra lite rosenrot så här i vintermörkret. En halvtimme åkandes i buss eller bil är det som behövs för en snarkande eve (fast jag snarkar ju aldrig). Kvällen spenderades därefter med att bygga ihop det från början platta paketet till något som går att sitta i ;) Gick galant måste jag säga, trots lite behövd hjälp. Sen film och popcorn och sammantaget en lugn, men underbar lördag ;)

Veckan, eller veckorna har sprungit förbi, i helgen är det första advent och i förrgår var det en månad kvar till julafton. Jag har varit lite off den senaste tiden, orkeslös xD men men, alla har vi våra svackor och trubbel xD Jobba har jag också gjort en massa :P nya ställen hela veckan, bland annat i natalies lilla område. Min kollega för den dagen frågade om jag hade ett starkt psyke och varnade mig för att ungarna var hemska mest hela tiden och sa redan innan till mig att inte bry mig. Riktigt så illa som hon målade upp det blev det inte den här gången, fast nog var de lite dryga och visade ingen respekt alls mot den kvinnliga personalen. Blev kallad en massa saker och fick pingisbollar i skallen, men innan vi gick dit så träffade jag på några småtjejer, vi hoppade hopprep. Den ena tyckte jag borde stänga munnen mer, för det såg snyggare ut och den andra sprang plötsligt fram och sa att jag såg fin ut^^ haha vissa är då för gulliga ändå:) och det så kallade "bråkstakarna" ville ha med mig att spela pingis för de var en för lite ( annars antagligen för att se någon förlora xD) Igår var det en lång dag, 1-3 åringar. Söta och gulliga som få. Idag var det en bråkig grupp 4-5 åringar. Variation förnöjer, eller vad är det man brukar säga? ;)

Nästa helg kommer tomten till syrrans jobb :) jodå alla barn, det är sant. Men chefen gav dem i uppdrag att hitta tomten någonstans på stan, i princip första "gubben" de såg skulle kontaktas. Nu slapp de göra detta eftersom chefen själv kom på en lösning. Hyr en pensionär.net^^ haha så bra att pensionärerna har något för sig oxå, man kan hyra de till vad man vill, att måla om staketet till exempel ;D Tål att tänkas på:)

Nu lär jag springa iväg och hämta pizzan :) Idag fick jag förresten mitt lönespec. Så imorgon ska det nog letas lite julklappar, för då kommer lönen! <3

Ha det bäst snorungar! Puss och kram <3

En vecka som alla andra

Om tre min har jag varit uppe i tre timmar :P Jag har inte fått jobba särskilt mycket den här veckan, men utan att veta om det, så därför är man redo varje dag ändå. Men jag har inte kunnat njuta av ledighet, utan hittat en massa andra saker som måste göras. Veckan har gått riktigt fort, fast jag tycker fortfarande det känns som en lång måndag :) I onsdags träffade jag på klass 1b på stan, de skulle till maxim och se teater. Det var hos dem jag var under en hel vecka och två av småtjejer sprang fram och kramade mig :) lite kul, ännu roligare att prata med personalen och känna att jag inte behöver ha något ansvar för t.ex den unge som höll på att bli påkörd av en cykel ;) I tisdags var det tänkt att jag, jonas a och vella skulle på bio, men eftersom den filmen som vi ville se inte gick ("up") så slopade vi den idén och tog oss i regnet till kuppan, fikade och gick sedan runt på stan och planerade för framtiden^^

Förresten i onsdags höll det på att bli en andra dejt, eftersom han ville att jag skulle hänga med till gävle och ikea ;) tyvärr kunde jag inte, vare sig jag ville eller inte. Idag fick jag iaf reda på att familjen ska till ikea till helgen, så på den punkten är allt bara bra :)

Nee nu måste jag sluta innan jag skriver en novell :P Upp, upp och iväg! Det är dags för en liten "second breakfast" och sen om någon timme möta upp syrran för lunch ;D Vad ska ni göra idag?


Det är dyrt att leva, men i priset ingår en resa runt solen varje år. 
(
Nikikid)

Så sant;) Tschüss!


Party party

Jag ska strax rusa, men jag ville bara snabbt skriva att jag hade en grym lördagskväll :D Jag blev hämtad av jonas a, emil, patricia och vella. Vi åkte till förfesten i falun hos en linda :) Där blev det att spela Rock Band, här fick man välja att spela gitarr, trummor eller sjunga till olika rocklåtar, eller alla på allihop samtidigt ;) Vi kan väl säga att vissa var bättre än andra xD Därefter blev det Twister, och sedan åka vidare till ica julfesten :) Skoj! Det var buffémat vid långbord, musik underhållning med 3 töntar på scen, sång tävlingar och sen dansgolv. Jag var nog rätt så ensam i mitt lag, den enda som inte jobbade på ica typ? ;D Men det gjorde det bara roligare^^ 
Efter några timmar bestämde vi oss för att ta oss tillbaks till den vanliga staden och vanliga stället. Där vi träffade på sara oxå =) Det var inte lika mycket drag som det stället vi precis kommit från, så vi stannade någon timme sedan drog jag, vella, emil och jonas iväg och käkade istället. Det blev en lång eftermiddag/kväll/natt, men riktigt kul var det, en av det allra bästa kvällarna på läänge =D

Jag hoppas ni är lika nöjda med er lördag =) Ha det bäst och ta hand om er! Pussar och kramar

Polisförhör och snö på marken

Igår fortsatte min "Underbara" fredagen den trettonde, med att sitta och vänta på två telefonsamtal. Tanten skulle ringa och tanten ringde efter en timme. Segolle skulle ringa upp och segolle ringde efter tre timmar ;P

Jag jobbade igår, men jag var oxå iväg och gjorde goda gärningar:) En säljare har ringt mig hela veckan på dolt nummer då är det bara naturligt att jag inte svarar när den ringer igen. Men den här gången var det visst inte säljaren. Personen ringde på hemtelefonen istället, pappa svarade och sa att han just då inte visste var hans dotter befann sig eller när hon skulle komma hem, polisen i andra änden svarade med att han ringa igen senare. Nu borde era hjärnor vara lite förvirrade eller? ;) vad har eve nu gjort? Men nejdå, han ringde dagen efter och fick tag på mig, han ville hålla ett polisförhör med mig (help) så jag tog mig till polisstationen. Där fick jag ringa igen och han kom och mötte mig, vanliga kläder men med en pistol i hölstret ;) Sedan fick jag berätta om halloween kvällen på s2 då jag och Ann stoppade misshandeln. Han frågade massor av frågor, bland annat hur mycket jag druckit under kvällen^^ Det tog iaf inte så lång tid, jag fick läsa igenom allt som jag sagt och sen får vi se om det händer något senare, ifall det blir rättegång och jag och ann kallas som vittnen :O jag vet inte, jag kommer inte ihåg hur "gärningsmännen" såg ut, förutom ögonen på den ena, läbbiga! Polismannen var tydligen övertygad att om inte vi hade gripit in, skulle killen fått mycket mera skador, så samvetet hade en bra dag efteråt :D aja gjort är gjort, krångligt pappersarbete efter bara och min syster tycker inte jag borde vittna=P

Idag SNÖAR DET! :D eller ja, det gjorde imorse, nu regnar det på de två decimeter snö som stannat på marken :P Blupp..! Annars så hoppas jag på en bra dag =) jag ska laga min gardinstång och sen ladda för party till eftermiddagen/kvällen/natten :D Blir man upphämtad vid halv 4 så blir det en lång, förhoppningstvis rolig tid =) Ska på icas julfest med vella och fler ica-människor än någonsin :) bland annat min bowlingkamrat..

Hoppas ni mår bra alla, utspridda i lilla sverige. Ha en underbar lördag, det är ni alla värda ska ni veta!
Puss till er! Ciao:) 


Fredagen den 13

Fredagen den trettonde idag =P Känns som man behöver ett lycka till för den här dagen, för hittills har inget gått så värst bra. Frukosten fann sin plats på golvet, gardinstången ramlade ner imorse (wht!?) och min foundation gick i tusen bitar :/ Ha en bra dag och LYCKA TILL med allt! :D måste springa iväg... Puss!


Min halloween tatto ;)

Off to work again!

Var igår på kuppan och träffade elisa, elin och nina :) det blev en liten rundtur, mycket snack och sen lite fika. Efter det blev jag upphämtad och åkte och bowlade ;D det var vi och pensionärerna, fem serier hann vi med, samtidigt som man försökte lära känna en ny person :) Denna vecka har det gått 4 veckor sedan jag halkade in på ett bananskal till det nya jobbet:P och på 4 veckor har jag, förutom helger, bara fått vara ledig en dag. En dag på 4 veckor. Jag antar att jag ska vara glad att jag får jobba iaf (jag vet att jag kan tacka nej nångång iaf) men nu skulle jag helst bara vilja sova. Om tio minuter ska jag springa iväg till bussen, jag fick sovmorgon idag, eller skulle haft om jag inte blivit väckt två gånger vid sju så jag inte kunde somna om;D aja, det ordnar sig alltid, nu måste jag äta något, så busschaffisen inte stirrar surt på mig igen =D

Ha en bra dag alla underbara vänner! Puss på er <3



You got a fast car
I want a ticket to anywhere
Maybe we make a deal
Maybe together we can get somewhere


Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv

Sista dagen på fritids har gått förbi. Jag kan säga att jag kommer att sakna ungarna i 1b som man vant sig med att träffa, även om jag inte ens sista dagen kunde skilja på varken ellen s, ellen b, ebba e eller ebba h :S ;) något på E helt enkelt. Det snöade så snön stannade på marken i torsdag, vilket antaglien ingen lyckats missa. Jubelskriken och glädjetjuten gick iaf inte att undvika på jobbet, och jag vet inte hur de lyckades men visst stod där en snögubbe och en liten "borg" med 6 stora snöbollar när dagen var slut. Viljan övervägde det omöjliga, eller så kanske de fuskade med att ha fotbollar med snö på? För jag kutade runt större delen av dagen letandes efter en specifik boll. Och kan ni gissa vad jag gjorde när snöstormen var som värst? Jag spelade KUBB självklart! De stod och hackade ner kubbpinnarna på grusplanen, var lte fryst men det gick. Sen satte vi igång och spelade, två mot två. Jag hann inte spela något hemma i somras så klart man är med! var bara lite kallt åt händerna och siktet var inte så bra när man fick snö i ögonen ;) 
Justja frukosten och öppningen av stället, gick förresten galant! de bara rasade in barn, men vi blev efter en stund två som jobbade, och min gröt blev helt prima;) När klockan i slutet av dagen började närma sin min slut-tid så märkte jag att jag inte hade någon lust att gå hem. En underbar härlig dag:) Men man kan ju inte stanna för evigt, så jag lämnade daniel ensam med ca 8 lugna fina barn (de byggde koja under soffan, och tre var försvunna) och sprang till bussen. Åkte hem, bytte väska och kläder och satte mig på nästa buss för att möta upp vella och sen även natta =D Mycket trevligt möte och snack om många viktiga saker ;D

I fredags gick inget som jag planerat dagen före. Visst lyckades jag leta rätt på arbetet ungarna skulle göra, stoppa lite näsblod och hitta alla vantar, men ändå var de riktigt stökiga, kanske kände de oxå av att det var fredag. Glädjen från snöfallet dagen efter var iaf i två av fallen, helt som bortsblåst. Man kan säga så här oxå, den bråkigaste lille killen i klassen hade gått och blivit kär, därför var hans plats som bråkstake ledig med två utmanare. Jag blev lite hes igen, och en massa tjafs startade på rasten så som bitningar och t.om stryptag. Jag gick emellan ett till kill-slagsmål då, nattie^^ i miniformat då iaf, men det har annars inte blivit en vana;D
Sen blev det "klassens timme" och alla var underbara igen, fick se en hel del uppträdanden, berättande och visningar av exotiska saker. Klassen nye "bråkstake" blev sjuk och fick sitta och vänta på att mamma skulle komma, medan jag läste "Askungen" för honom, hans favoritbok tydligen;) där ser man. När barnen sedan trippade av en efter en, fick man dunderkramar för att jag inte skulle komma tillbaka. Gulligt. Det var bara att ta sitt pick och pack som jag lyckats sprida ut, säga hejdå till daniel och eva och lämna papper hos rektorn. Väl hemma fortsatte dagen att gå åt fel håll :P Meningen var att jag skulle ut och träffa folk, men jag fann mig själv liggandes orkelös i soffan med feber.. Istället såg jag på "Patrick 1,5", käkade pizza och sov bort större delen av kvällen. Nya chanser nästa vecka;) Puss & kram!


"Vilka är du kär i?"

Jobb och jobb och jobb =) jag har jobbat hela veckan, och ska fortsätta veckan ut :) Jag hoppas jag inom en snar framtid kan få en morgon utan att ställa klockan och att få sova längre än 6-7. Men det är trevligt att jobba oxå. Nackdelen är väl att det är långa dagar, men fördelen är att jag är på samma ställe hela veckan, så nu börjar de känna igen mig, skriker mitt namn stup i kvarten och springer fram och kramar en när man kommer på morgonen. Jag har bara två händer och de får aldrig vara ifred, de är bortlovade till minst 4 personer varje rast eller gångpromenad mellan husen ;) Det är synnerligen intressant att höra fem- eller sexåringarnas prat. Till exempel så är frågas det inte "vem är du kär i?" utan "vilka är du kär i?" här kör vi visst på trippel eller mer:P Lille Edvin är kär i alla tjejerna i klassen utom Ebba tydligen^^ Sen är Ellen och Tim riktigt söta tillsammans. Ida kom fram till mig iförrgår och frågade om jag hade någon pojkvän, jag svarade nej, inte ska man börja med att ljuga;) då frågade hon varför jag inte hade någon;) jadu, undrans, en sån kanske man skulle ha? Vad säger ni? Idag hörde jag Ebba fråga ut Tim om han var kär i mig xD nja jag säger nog stopp redan där, ingen 6 åring va?^^ Senare kom Julia fram till mig och frågade om jag var kär i Daniel, antagligen för att vi var de enda vuxna där och han typ är i min ålder ;D Nu vet ni lite om vad som snurrar i 5-6 åringarnas skallar.

Igår limmade två av de små glinen fast lim på hela den stol som jag lämnade för fem minuter. Det var iaf papperslim, så jag fastnade inte så lätt ;) haha, tack för den, allt för att jag skulle sitta kvar hos dem. Annars går det finfint, det är ett fritids, men jag hjälper till med klass 1b hela dagen :P så det blir lite skola och mycket lek. Personalen litar blint på mig verkar det som iaf, allra första dagen på det nya stället och de ger mig en nyckel, jag ska stänga placet;) säger som daniel "tufft första dagen". Imorgon ska jag istället öppna stället, larma av, tända lampor, ställa upp dörrar och laga frukost till 20 ungar. Jadu..vi får se hur det går ;) jag fick ett mobilnummer ifall jag min klant råkar sätta igång larmet (a) wish me luck! Jag börjar 6.30 så jag måste ta 05.45 bussen..:O Nu ska jag iväg och ta en varm dusch, sen blir det att sova tidigt. Bye! puss


Djävulen och trollet

Händelserik kväll/natt. Det var fest igår, min kväll startade med att åka hem till vella och hjälpa henne lite med hår och smink. Patricia och Sara joinade oss efter en stund och vi tog oss till förfest. Det var inte så mycket drag i den festen som vi hoppats på, så vi tog en tidigare buss ner till stan och käkade. Sen var vi en aning utan förfest så vi drog runt lite på stan i modern ungdomsstil^^ Jag och vella, aka djävulen och häxan, fick både ros och ris av stans folk. Blev kallade "kärringar" och "snyggingar", take your pick, liksom;)

Patricia och Sara drog in på krogen och en kvart efter stod jag i kön utanför jag med. Jag träffade på en gammal, gammal klasskompis och sen dök Anna (vampyren) upp. Det var mycket folk där inne, en del "normala" och en del läbbiga;D Jag träffade lilla elin och erika, och när anna drog hem så hittade jag på ann (trollet) Vi stod precis och pratade, kanske om dj:n som spelade tre låtar i varann(?) alltid ska de remixa ihop.. Iaf så kände jag att någon knuffade till mig och vände mig om, då låg en kille på golvet och ann sprang fram. Vi gjorde dagens (nattens) goda gärning, gick emellan en misshandel med två killar mot en. Den slagne var en bekant till ann och de andra var två okända. Jag kan inte säga att jag såg misshandeln, jag stod med ryggen åt, det enda jag såg var en arm med ett glas som lyftes, men hallå, vi var på krogen inte så ovanligt. Men det glaset gick inte till munnen utan slogs ner två gånger mot den andra killen. Det är konstigt det där, vi stod bland rätt mycket folk, men det var bara vi två tjejer som ingrep och gick emellan. Den ena killen var en näslängd ifrån anns ansikte när jag ställde mig emellan, de gapade och skrek, men försvann när vi skickade efter en vakt.

Vi stannade hos killen som blivit slagen, eftersom de andra fanns kvar på krogen, han ville göra en polisanmälan, och ann fick följa med vakten och peka ut de andra två. Eftersom polisen inte hade tid att göra något, gick de andra två bara ut. Han kände sig inte så säker att ensam gå hem, lite shaky, så vi följde med honom ut, på var sin sida om han, för ann sa att jag såg ut som en ängel så mig skulle ingen slå^^ ironiskt nog hade jag djävulshornen på;)

Trots bråket och misshandeln så var kvällen riktigt nice =D Idag är det den första november och halloween är alltså över för i år igen. Justja, foton kommer när jag hittat de,min kamera var lite lost hela helgen. Jag hoppas att ni hade det skoj och att ingen hemsk varelse skrämt livet ur er ;) Nu ska jag iväg och prata med någon som är lite purken, tydligen är det en stor miss med att ringa klockan två på natten för att man lovat, men helt rätt att fylleringa vid halv fyra;P Ciao!

RSS 2.0