Lättnad

Åh yes! Det finns en...nånting där uppe! Min mobil lever igen! Efter att jag återställt min lilla vän med alla tillgängliga spa-produkter och den ändå inte ville sända min röst, så skickades den vidare till pappa. Han plockade sakta sönder den del för del, bit för bit tilll schratch... Men tro´t eller ej, när den samlat sig så fungerade den som den skulle igen! Nu hänger den säkert på dödens tvättlina, next in line, men förhoppningsvis klarar den sig nån månad till i alla fall.
Det blev en bra dag, denna näst sida dag på året.

I´m the Devil

Idag åkte jag iväg till Elgiganten i hopp om att lyckas övertala säljaren att laga min mobil fast garantin gick ut för två månader sen. Det gick sådär, trots mina stoora ögon och flörtande smile ;-) Det enda jag lyckades med var att få ett lite billigare pris på kostnadsanalysen...vilket inte hjälpte ett dugg. Men när jag och pappa åkte och tankade efteråt, och jag hoppade ur, fick vi i alla fall gå före de två killar som egentligen stod först i kön. Det är de små sakerna som räknas, eller?
 
Mobilen lever ett farligt liv just nu. Oduglig. Kommer antagligen att bytas ut, även om jag inte har lust att förlora min lilla älskling, speciellt inte nu när andra kostnader kommer gå uppåt... Suck och ve!
 

Lite filosofisk på nattkröken

Är man lillasyster kan det ibland hända att man har kö-lapp på vissa saker. Detta har fortsatt att finnas till när åldern steg och vi blev vuxnare. Jag säger inte att vi är vuxna, i alla fall inte jag. Jag kommer nog aldrig att bli en riktigt vuxen människa.
Ordet vuxen betyder vuxet barn, det är min inre Peter Pan som spökar. Kanske någon gång, kanske aldrig. Kommer nog alltid längta efter att rulla runt i snön, hoppa i lövhögar och bygga kojor i träd och buskar. Eller ha matkrig! Jag och storasyster vandrade på julafton iväg för vår årliga matning av änderna. Det slutade med att endast en Anders And kom (Kalle Anka på danska - haha!) och blev så proppmätt att han lämnade matbordet i förtid. Då vi fortsatte att kasta ut prima matbitar började vi mer och mer träffa varandra, och kriget var därmed oundvikligt. Vem som vann förtäljer inte denna historia.
 
På juldagen var jag en mer normal människa och umgicks med bästa Sara, Natta, Liza och Becka. Det var en väldigt mysig träff och jag stormtrivdes verkligen! Annandagen spenderades med att trängas med resten av befolkningen. Sen dess har tiden bara rullat iväg. Idag var det skridskor för hela slanten, så pass mycket att mina ben är som spagetti. Men det är riktigt kul att åka, hoppas jag någon gång lär mig att stanna bara.
 
Nä nu kallar kudden, dags att sluta mina blå! Natti natti!
 

It was the night before Christmas

Jag har länge sagt jag vill flytta. Ja well, nu ska jag flytta. Känns kul, läskigt och helt fantastiskt, det är då på tiden! Det känns som allt gått jättefort men nä det har det verkligen inte. Nu kommer jag klättra på väggarna i två månader innan jag får mina nycklar. Men ack sånt är livet!
 
Imorgon är det julafton. Jag har alltid älskat juletiden, alla förberedelser och allt mys. Själva aftonen brukar vara toppen på isberget, och då inte på grund av några julklappar, utan stämmningen, maten och alltihopa tillsammans. Mys med familjen, äta och spela spel. 
Men i år står jag redan högst upp, jag har redan fått den allra bästa julklappen: Min egna lägenhet! Precis vad jag önskade mig! 
 
God jul till alla mina kära vänner! <3

Julbordsknytis

Igår blev det julbord med tjejerna, ett riktigt mysigt knytkalas! Jag är så lyckligt lottad som har så härliga och helt fantastiska vänner! Vi babblade på om minnen, spöken, jordens undergång och en massa mera! Så pass att jag hade ont i halsen och blev hes på vägen hem. Tack för kvällen i alla fall, alla ni underbaringar som hade möjlighet att komma!

Trötter

Igår bestämde jag mig för att till köpcentrumet och köpa de sista julklapparna. Jag är envis som få, så trots ett lätt duggregn startade jag vandringen. Och för att göra det ännu roligare släpande jag med mig 3 liter vin... När jag äntligen kom fram värkte både rygg och fot, men då var det ju dags att vandra runt och inhandla allt. Men sen gjorde foten så ont att det blev bussen hem (jag vet det är en lam ursäkt). Nu är allt inhandlat till jul iaf!
 
Idag har jag rullat köttbullar heeela dagen lång, typ. Och ska strax börja rulla tryfflar och annat chokladigt, som ska med till julbordet med tjejerna imorgon. Sen ska det städas och stora granen ska få glitter. En fullsmockad dag.
 
Det är verkligen tack vare julmusiken och tentapåsen från Andrea och Hanna (tack tjejer!), som jag fortfarande står på benen! Har nog nallat av det mesta i den där påsen och grannarna knackar väl snart på och ber mig sänka ljudvolymen. Trots det känner jag fortfarande att jag skulle kunna somna bara jag sätter mig bekvämt. Välkommen julvecka!

Grattis syster!

Idag fyller världens bästa syster år! Jag har slagit in det sista paketet, köpt en tårta och en fin blombukett! Ikväll tar vi med oss mat och åker och hälsar på! Det största paketet står redan på hennes säng, en liten teaser tills vi kommer innanför dörren! 
 
                        

Jullov!

Idag har jag fått jullov - tänka sig! Visst det finns lite kvar att plugga igenom innan lovet börjar på riktigt. Men bästa tanken just nu, jag behöver inte tvingas upp tidigt på morgonen, om jag inte vill det själv! Jippie, jag kommer skämma bort mig själv :)

D-day

Idag ska beslutet fattas, och jag håller alla tummar och tår och hoppas, hoppas.

In time

Nästsista skoldagen idag. Imorgon är det Lucia och på fredag fyller syrran. Tiden går snabbt som vanligt. Men jag är mer i fas än jag brukar vara den här tiden på året. Alla klappar är till exempel inhandlade (alla utom en) och hälften av dessa är inslagna och klara. De tre födelsedagarna som stundar i familjen, har också fått åtminstonde en present var än så länge. Känns som jag har koll på den fronten i alla fall. På andra fronter är det kaos. Som plugg-fronten, jobb-fronten och lägenhets-fronten. Att allt ska komplicera sig och vara så omständigt.
Men jag håller tummarna för goda nyheter i slutet av denna vecka.
 
Nu är det dags att gå till Ica och köpa frukost, bättre sent än aldrig!

There and back again

Idag har Eve varit på en anställningsintervju! Som vanligt sitter jag nu och tänker igenom hur den verkligen gick (varför sa jag så??). Men eftersom jag ska på en andra intervju hos kunden i början av nästa vecka, så måste den ju ha gått rätt så okej i alla fall.
Det var faktiskt lite roligt, det är inte ofta man får chansen att fundera över sina svaga och starka sidor; vad man gör om 5 år eller hur den perfekta chefen är. Intervjun var hos ett bemanningsföretag, men som sagt, vi får se hur de går. Vi är åtta stycken till två platser, kruxet är dock att man ska binda upp sig rätt länge, och även att de inte verkar förstå att när man pluggar heltid är man inte alltid ledig fast man inte ska till skolan. Ändå söker de just studenter, skumt! Aja, den som är vaken får se!
 
Efter intervjun gick jag och tog min tredje kopp kaffe för dagen och belönade mig själv med ett plagg från Gina tricot! En bra dag trots allt. Nu måste jag sätta igång och plugga teckensnittsuppgiften. Ha´re!

Made my day


Lucia-mys

Jag har haft en riktigt mysig lucia-helg. Lördagen var det simmande Lucia i Maserhallen, och en massa spex innan - där en skämskudde hade varit passande. Men några roliga sketcher fick de i alla fall in. Och lucia delen var helt underbar och riktigt fin med alla ljus i vattnet.
Däremot så kom den konserten inte ens i närheten av söndagens Luciakonsert i St Tuna. Shit vad alla kan sjunga superb (of course). Lät dock lite mindre bra när publiken blev meddragen där på slutet^^
Det var en udda känsla att sitta i kyrkan, fick många rysningar ibörjan, extra mycket när vi såg en tant några rader fram som, bakifrån, var otroligt lik vår mormor. Läskigt. Och inringningen med klockorna ska vi inte ens prata om. Men trots allt så blev mysfaktorn väldigt, vääldigt hög tillslut. Det finns en ro och ett lugn i kyrkor som ingen annanstans.  
 
(Kameran var med under båda dagar, men sladden har rymt för tillfället. Dessutom blev de flesta bilder bara suddiga)

Okej?

Är det okej om jag bara lägger mig ner och dör lite nu? Mission accomplished, jag har gjort, och klarat mini-tentan bättre än jag trodde, och jag har ringt mina två viktiga samtal (vilka inga gav riktigt resultat). Det enda jag inte har gjort är de personliga copy-breven, men de ska in först på söndag. Även om planen är att göra dem idag. Just nu vill jag bara halvdö lite mer i soffan innan det.

Gack!

Jag har kan inte koncentrera mig på tentapluggandet till imorgon, det händer för mycket saker runt omkring mig. Bra saker! Det bara faller ner, fler och fler! Då kan man ju tycka att, med lite ansträning, det skulle vara kul att klara deltentan (mer som en dugga) imorgon med! Så kör igång nu Eve, köööör!

Julfilmer

Nu är det juletider igen och då är ju julfilmer något av ett måste. Jag har haft en väldig produktiv för- och eftermiddag, men när pluggandet nalkades, satte hjärnan stopp. Därför hittade jag på en ny uppgift att göra, en sorts julfilm 20-i-top-lista! För att veta min vinnare är det bara att scrolla ner, ner och ner.
 
Så först och öh sist.
Nr 20: Ett päron till farsa firar jul. 
 En halvdan julfilm som handlar om den klantige Clark Griswold och hans familj som ska fira jul med släkt som dyker upp. Det mesta går snett trots hans försök att skapa en perfekt jul. En film som står på i bakgrunden, när tv:n inte visar något annat eller tv-dosan har rymt. Endast pyttelite rolig.
 
Nr 19: Die Hard
Kanske inte en helt traditionell julfilm, men de firar faktiskt jul i början. John McClane kämpar mot ett gäng teorrister som tagit kontroll och gisslan över en kontorsbyggnad, där Johns ex-fru arbetar. Den visas alltid vid jul och har därmed fått stämpeln som julfilm.

 

Nr 18: Polarexpressen 

 En animerad film om en liten pojke som börjar fundera på om jultomten finns. Ett mystiskt tåg dyker upp, med destination Nordpolen och hans hoppas på att få träffa jultomten. En lite mysko film, som ändå ger en viss julkänsla. Perfekt att glo på Annandag jul, när man kanske är lite bakis. Då bryr man sig inte om varför, eller hur saker händer, utan hänger bara med.

 

 Nr 17: Fred Claus

 Fred är en tjuv som strular till det för sig och hamnar i fängelse. Hans lillebror betalar ut honom med kravet att Fred följer med honom till Nordpolen och arbetar av sin skuld där.

 

Nr 16: Nu är det jul igen 2

 Uppföljare är inte alltid de bästa, men är man på rätt humör kan det lättsamma filmen fungera, Scott, jultomten får reda på att hans son hamnat på ”Stygga barnens-lista”.

 

Nr 15: Ensam hemma 2

 Som sagt uppföljare är inte alltid de bästa. Men i juletider funkar det mesta (haha vilket fint rim).. Kevins familj ska resa bort och fira jul, han kommer bort från dem och tar fel plan. Med en välfylld plånbok och vetenskap om att några tjuvar tänker råna leksaksaffären.

 

Nr 14: Mickeys Christmas Carol

 En tecknad klassiker man inte kan låta bli att gilla. Många barndomsminnen.
 
 

Nr 13: The family Stone

En rolig och romantisk film. Favoritsonen tar med sin flickvän hem för att fira jul med familjen, och planerar att fria till henne under helgen. Vad han inte inser är att flickvännen, en strikt karriärskvinna, inte alls passar in bland resten av den bohemiska familjen.

 

Nr 12: Elf

Människan Buddy uppfostras av tomtens nissar och bestämmer sig denna jul för att ge sig ut i den stora världen för att hitta sina biologiska föräldrar. Väl därute upptäcker han att de stressade människorna glömt bort den sanna meningen med julen.

 

Nr 11: Christmas with the Kranks

 Luther är trött på julfirande och bestämmer sig för att åka iväg med sin fru på semester istället, när dottern ändå inte tänkt kommer hem till jul. Men planerna ändras då dotter meddelar att hon är på väg och förväntar sig det traditionella julfirandet i stor stil. En film som visar vad grannar kan vara bra för.

 

Nr 10: I´ll be home for Christmas

 En film om familjer och löften till denna. Jake studerar på college och har inte kommit hem och firat jul på länge. Det vill hans pappa ändra på och lovar sin son en Porsche om han kommer hem till jul.

 

 Nr 9: Grinchen

  Man behöver inte säga mycket om Grinchen. Bara att det är en sådan julig julfilm så den nästan har blivit ett måste kring jul.

 

Nr 8: Bad Santa

 En julfilm outside the box, inte precis så man brukar se den normala jultomten. Men den är, antagligen därför, rolig och underhållande. Bill är en svinaktig tjuv som vid juletid spelar tomte i varuhus och därefter länsar kassaskåpen.

 

Nr 7: Santa Baby

Om den förra var en julfilm utanför ramarna, är detta en film i den perfekta tavlan. Julstämning till max när tomtens dotter återvänder hem vid jul. Pappa jultomten har råkat ut för en olycka och hon måste vikariera i familjeföretaget.
 

 Nr 6: Miraklet i New York

 En riktigt klassisk julfilm. Om drömmar, önskningar och tron på om jultomten finns. Min favoritfilm när jag var liten, ville så gärna vara den lilla tjejen som får sina önskningar uppfyllda.

 

Nr 5: Ensam hemma

 Ingen jul utan Kevin McCallister som lämnas ensam hemma och bekämpar inbrottstjuvarna.

 

Nr 4: Medan du sov

 En romantisk julfilm. Lucy jobbar på en tågstation och blir kär i en pendlande resenär. När han är med om en olycka följer hon med till sjukhuset och misstas för hans fästmö. En film om kärlek och familj.

 

Nr 3: Love Actually

 Olika separata människors liv vävs samman vid tiden kring jul, och kärlek är den gemensamma benämnaren. Klockren julfilm.

 

Nr 2: The Holiday

 Världens bästa må-bra-film! Och en riktigt mysig julfilm som man själv bara längtar till att vara i. Amanda och Iris byter hus, och land med varandra över jul. Romantiken spirar.

 

Och nummer 1 är…

Nu är det jul igen!

 Julfilmernas julfilm! En film man bara inte kan låta bli att älska. Scott har sin lilla son hemma över jul och gör allt för att skapa julstämning. Tills han av misstag råkar döda jultomten…

Minne

Sverige har ett landslag i minnes-tävling, visste ni det? Idag hade en fjärdedel av dem en föreläsning om just minne. Han startade med lite skryt, visade upp exempel på olika tävlingsgrenar, typ memorera 560 st bilder på en halvtimme och liknande. Och visade även detta genom att memorera en kortlek i rätt ordning, han sa korten i ordning medan Simon höll upp och visade oss om det var rätt. Väldigt imponerande of course! Han sa fel på ett enda kort, av 52, men fann sig snabbt! Dessutom sa han alla bakifrån.
 
Det satte verkligen ribban för föreläsningen.
 
 

Idag har det varit darrigt

Redan imorse vaknade jag av att hela sängen skakade. Jordbävning de lux? Nä bara ett flertal grävmaskiner som försökte hacka sig ner till de gamla bensindunkarna vid macken. När ljudet tog en liten paus hör jag dock att det var full rulle nere hos grannen istället. Eftersom risken var överhängande stor att de som arbetade down under, skulle komma upp till mig och hälsa på var det lika bra att trilla ur sängen på en gång. Efter att ha fixat så jag såg ut som folk, tog jag en tjuvtitt i köksfönstret - och mycket riktigt, klockan var inte ens tio över sju men på gruset nedanför stod fyra stora skåpbilar. Hantverkarna var i full gång.
    Idag har det snickrats, bankats, hammrat, dragit och vad fan, för att äntligen (kan säga det igen, ÄNTLIGEN) laga vårt köksvattenrör (avlopp är ett äckligt ord). Vid halv tio plingade det på och vattenförbund uppmanades. Vid halv två kom den yngsta (visste de att det var en ensam tjej hemma?) och började rota runt under diskbänken. Tillsist kom den stora prövningen och allting höll fint! Sicken tur, annars hade jag väl fått lov att ge dem en julklapp också, så många gånger som vi nu träffats. 
    Men nu kan man förhoppningsvis slappna av här hemma igen. Och plugga...

Hej mitt vinterland!


Decisions, decisions

Å ena sidan och å andra sidan,min hjärna tänker fram och tillbaka; hit och dit och upp och ner. Det är inte kul att lida av beslutsångest. Men livet består av beslut, så ett beslut måste fram. Fast jag har ju "hele helgen på mig"!
 
Idag har jag dessutom bakat lussebullar och köpt lite lördagsgodis. Och idag är det första december, adventljusstaken är uppe och julblommor inhandlade. Downton och The Holiday står på tv-menyn ikväll. En helt prima mys-lördag.

RSS 2.0