Suurrrr

Jag har fått ett myggbet! Jag skojar inte! Jag hörde någonting surra när jag var utomhus igår och tyckte jag såg något myggliknande men tänkte, att nää, verkligen inte! Men jo, tydligen! En röd liten bula på armen som kliar som helvete! Hur man lyckas ibland alltså! Det är väl i alla fall beviset på att det är en onormalt varm feb-mars period :) 

 


Dagen som inte finns!

Idag är det skottdagen! Den extra dagen som oftast inte existerar! Morgonen har spenderats med en härlig promenad, en härlig sol och en härlig Mallou! Sen blev det dusch och nu är det snart dags för lunch innan plugg, plugg och åter plugg! Jippie..!
Måste säga att jag är jäkligt trött idag! Vaknade upp klockan 5 och stirrade i taket. Eftersom jag vägrade gå upp spenderade jag några timmar på att försöka somna om. Därför har jag även en lätt huvudvärk i bakhuvudet. Detta för att jag varken mår bra när jag sover för lite eller för länge! Då börjar hästarna i huvudet galoppera på en gång!

Nä nu maaat, sen leta bilreklam! :)

 


What are words if they´re only for good times standing strong?

Tentan är inlämmnad, helgen kom med sol och jag har ätit massa onyttigt gott och umgåtts med de bästa! Kan den helg bli bättre? Ja, om min hals kunde sluta klia, huvudet sluta snurra och tempen gå ner!

Idag skulle jag ha hängt med en kompis och gjort en väntjänst, visa att alla dessa ord om att man alltid finns där inte bara är tomt prat. Men eftersom jag mår som jag mår så skulle de mer bli något av en björntjänst! Men alla mina vänner ska veta ändå, jag finns alltid här. Ni kan ringa, sms:a eller använda Internet för att få tag i mig. Jag vet inte om jag är någons förstaval, men jag vill tror att jag ligger högt upp på listan iaf!

Love you all! <3



Inget godis, inget kaffe

Jag gick upp klockan sju för att försöka fortsätta skriva på tentan. I början gick det bra, skrev lite mer, men nu den senaste timmen har det tagit stopp igen. Herregud var jag är trögstartad! Här sitter jag och stirrar rakt in i väggen medan tiden bara rinner iväg! Jag har så lätt att börja kolla på klockan och bli stressad så jag stannar upp mig själv. Dessutom har jag varken kaffe eller godis hemma, smart drag, kommer väl somna om en timme till eller två! Nä, öppna fönstret och springa upp och ner för trapporna kanske hjälper hjärnan att börja fokusera mera! Haha det rimmar, "fokusera mera", låter som något debatt program på publice service kanalerna^^ That´s me right now!

Bara för att jag inte behövde...

...så vaknade jag åtta idag igen, när solen sken så skönt på ansiktet! Tog en solskenspromenad till stan och mötte upp syrran för vår väska-byta-dag! Jag snodde hennes igår och lämnade min som säkerhet ;) Igår var det ju hockey för hela slanten! (efter fantastisk tråk-dag i skolan) Jag, Sara och Sanna T brummade till Leksand för deras hemmamatch mot Almtuna. DE VANN!! Med 6-1! Och fast man nog misstänkte att de skulle vinna redan vid 4-0 i första halvlek så var det en riktigt spännande match! Självklart mest för att det var askul att vara på plats! Klockan 9 lämnade jag hemmets vrå och klockan 22 var jag tillbaka.

Inatt föddes Victorias lilla prinsessa, vilket jag och syrran passade på att fira när vi skulle fika, med en varsin rosa prinsesstårtbit på Almas café. Supergott!
Nu är jag hemma igen, och helt darrig efter två koppar koffein! Att jag ska bli så påverkad när jag inte druckit kaffe på ett tag! Sjukt! Iaf lunch snart, sen läsa klart den allra sista litteraturen för denna kurs och ladda för hemtentan som kommer ut ikväll.. God middag alla vänner!


Flower power!

Mina fina röda tulpaner som jag köpte för ett tag sen! Mer vårkänsla till folket! Det är ju faktiskt hela 5 plusgrader ute just nu!






A one, a two, a one two three

Om man är så prydlig och fiffig som jag så kan man få sin medicin mosad! Att lägga apotekspåsen på stolen under tröjan är ingen vidare bra placering när man har folk som faktiskt vill sitta ner bredvid mig i närheten. Tursamt nog så var det mest bara kartongen så blev mos, resten fungerar fortfarande som det ska! Kanske tid att städa lite? :O
Så mycket att göra och så mycket tid att göra det på - slutsats > ingenting händer! slusats > Eve i ett nötskal! :) Dags att sparka foten i rumpan och sätta igång!

Måndagskväll




Dreeeam, dream, dream, dream

Inatt var jag tillbaka på förskolan igen, fast denna gång var det bara de vuxna där. Efter att ha jobbat ett halvår fick jag den stora äran att bli medbjuden på personalfesten, trots att jag bara var en simpel vikarie! Det var i stort sett den festen som drömmen handlade om. Som slutade med att en gubbe raggade på mig mitt framför alla de andra, vilket jag fick höra i veckor efteråt om jag inte ångrade att jag nobbade honom! De kallade mig lammkött och undrade varför han inte gick till någon av dem som var tanter i sina bästa år^^

Nu vill jag att det ska gå två veckor så jag kan åka dit och hälsa på! Fast med de förväntningar jag skapat kommer det säkert bli pannkaka av alltihop!

Så sjukt sugen på Max hamburgare

Alltså verkligen. Hungrig är jag, på snabbmat helst av allt, och då är jag ändå inte bakis! Men det finns inte en chans i helvetet att det orkas med att hitta snabbmat just nu, klockan sju en söndagskväll. Den skulle antagligen lokaliseras till Södra Backa, vilket känns som andra sidan jorden för tillfället!

Istället får jag väl plundra kylskåpet här och hoppas hitta något ätbart. För imorgon är det måndag igen, ny vecka och dags att dra fram de nya krafterna. Veckan kommer bjuda på färd till glasbanken, ny ögonmed recept från apoteket, föreläsning av tråkpillret (OM han nu är frisk), seminarium, tenta, party, tjejkväll och förhoppningstvis lite jobbsökande (jag måste hitta ett sommarjobb!) Och många andra roliga saker som bara händer av stundens inlevelse! Jihoo!

Dagen blev inte som planerat

Nej det blev den verkligen inte. Efter att ha vaknat tidigt och gjort frukost tänkte jag ta en långpromenad, bland annat till stan. Men inte då, hann kanske gå några meter innan huvudvärken slog till! Alla har vi bra och dåliga dagar och denna dag har för mig har mest spenderats liggandes i soffan framför tv:n. Har käkat massa painkillers men huvudvärken still stands strong! Därför ska jag fortsätta glo tv, käka brownie jag bakade för ett tag sen (sanna, de blev jättegoda!) och bara tycka synd om mig själv!

Poppar i min skalle:


Idag har jag genomgått tortyr!

Jajamän, jag har betalt för att en främling ska hacka runt i käften på mig! Jag hade glömt bort hur ont de gjorde att ta bort tandsten på vissa tänder..Till och börja med färgade hon alla tänder så det såg ut som jag har sköljt med rödbetssaft utan att spotta ut nåt. Riktigt mörkrosa alltså! Sen tortyren och sen polerade hon mina tänder! Men nä, det innebar inte att det blev vitare tyvärr, men nu just nu är det renare än de någonsin!

Ska njuta av stunden, men det som drar ner betyget en aning är att rödbetsfärgen fortfarande sitter kvar på insidan av läpparna! Inget flinande till främlingar just nu, då kommer jag bara få stirrande tillbaka! Tandis var dessutom mycket trevligare än sist! Kanske för att det var efter lunch och inte före!
Dock lämnar kassörskan mycket, mycket kvar att önska! Du sitter i kassan hos en tandläkarmottagning och träffar alla sorters människor varje dag, till och med barn, men är du glad och trevlig? NOOOO!! Tant är bara sur och bitter!


Jag har nog aldrig varit så här duktig!

Jag har ägnat en timme på att rensa mina två mail-korgar! Och vet ni vad? Jag har inga olästa mail kvar!! Jiihoo! Det brukar stå mellan 300-500 olästa meddelanden uppe i hörnet och jag har börjat tro att mailen alltid ska vara gul-markerade.. Det finns en första gång för allt!

Nu lär jag dra iväg och handla lite ingredienser till morgondagens matlåda.. De största inhandlarna i detta hus verkar ha legat på latsidan på sistonde, det ekar i kylskåpet! Innehållet i matlådan planeras iaf att bli en gryta!

Eve out!


R.I.P

En av världens bästa sångerskor och hennes debutfilm var väldigt länge min enda favvofilm. Rest in peace "I will always love you"- Whitney Houston.

 


Vilken härlig dag!

En vårkänslor-dag! När jag var ute hade jag endast linne under jackan, och ingen mössa, sjal eller några vantar! Längesen man kände solen värma ansiktet så som idag! Snart står det inte på innan den härligt varma våren är här och sen den kallare sommaren! :)

Och grattis till alla Evelinor där ute, idag är det våran dag ;) Denna Evelina ska fira detta med att laga mormors köttfärslimpa med sås, potatis och grönsaker och därefter egen chokladmousse till efterrätt med björnbär och hallon! (Vilket hon skulle ha gjort vem som än hade namnsdag)


Tjuv!

Jag läser som sagt reklam,(tjat och gnat eve) därför börjar jag mer lägga märke till och tycka saker om olika reklamer ännu mer än förut. Som till exempel den här, den är fortfarande ny och därför fortfarande himla rolig! Och jäkligt smart! 

 

Filosoferar

Får ni också den där känslan ibland att alla runt omkring dig planerar för framtiden och tar steg framåt medan du själv känner dig som du står och stampar ensam i ett hörn? Väldig många i min ålder väntar barn, medan jag själv står här singel som vanligt. Hm. Jag vet iaf var jag ska vara och syssla med de närmaste två åren men det känns ändå som om något fattas.
Det måste vara ett Ica-kort som fattas! Tänk att man kan ju faktiskt, om man har tur, få en tårta från Ica när man fyller år! Det ni!

En Eve-filosofi alldeles för tidigt på morgonen!

Upplyftande rolig sak

Med tanke på ögon-deppet måste jag bara nämna en rolig sak som hände idag också! Jag satt med min syster på donken och käkade (I know, men är man hungrig så är man!) Hon satt med ryggen mot fönstret och fejset mot alla som gick ut och in, jag med ryggen mot alla. Plötsligt säger hon att jag öhh fått en ny vän. Jag kikar bakåt och ser en liten kille gömma sig bakom sin mammas ben. Sen tittar han fram igen och pekar på mig med en liten morotsbit. Då kom jag ju självklart inte ihåg vad han hette, men nu vet jag, det var lilla O från gamla jobbet! Han kände igen mig, i profil! Efter cirka 1 år! Och han var ändå inte en av dem som verkade bry sig särskilt mycket om mig på jobbet! Knäppt men så sött!

Det är kanske lite mer insider tell, på jobbet brukar vi berätta om när vi träffar ungarna privat, de blir alltid blyga och ibland rädda! Men inte O inte, han fortsatte att peka på mig med sin morot!

Fallet går vidare

Eftersom jag inte får tag i någon av dem jag vill prata med så får jag väl prata av mig lite här! En person med okänt nummer har ringt mig i några veckor, jag har hela tiden missat samtalet, fast ändå tänkt att det bara var en säljare. Det var det inte.
Idag låg ett brev och väntade på mig när jag kom hem, från min ögondoktor där hon beskriver att hon har pratat med kollegor i Falun, som inte hade något förslag,  och nu skickat vidare "mitt fall" till Uppsala, vilket innebär att om denna nya doktor har nya ideér kan jag få en remiss till Uppsala. Om hon inte heller vet någon annan råd så skickas journalen vidare till Linköping!

Idag åker Sannorna till Hongkong och Göteborg (stor skillnad eh), jag klagade på att jag inte får resa någostans, men snart så får jag väl det ändå då!
Känns lite läskigt bara..I brevet stod även en ny behandlingsplan, som jag borde startat idag! Gaah jag som t.om. var in en snabbis på apoteket! Suck! Dubbelsuck! Varför, vaarför ska ögat krångla så?? Jag vill inte mer.


Solen är här idag!

När jag vaknade och kollade ut genom fönstret var det alldeles dimmigt! Men så kom solen fram! Pigg och glá kexchoklad! Jag vandrade till stan för lite ärenden, tänkte ta bussen hem men orkade inte vänta 7 min så jag vandrade även hemåt ändå! Lite kallt mot slutet men jag har iaf ett gott samvete! Efter det har jag städat, torkat golv, diskat, tvättat och rullat egna köttbullar. Nu blir det antagligen att baka lite chokladiga brownies! Effektiva dagen alltså, för en gångs skull!

Inställt

Alltså jag vet inte vad det är med den här kursen!? Nu är ännu en föreläsning inställd, på grund av sjukdom! Samma tråk-snubbe som vi hade i tisdags! Som var sjuk förra veckan med.. Den fjärde grejen som är inställd, vilket ändå är rätt mycket eftersom kursen bara är fem veckor lång. Femte gången gillt eller?

Det enda som fattas är solen!

I morse tog jag ett bad, det har jag inte gjort på årtionden! Det var dunderskönt! Men eftersom jag är såå för lång för badkaret så var det också en skrattretande sekvens! Nu är jag iaf ren, fräsch och avslappnad! Dags att om en stund träffa bästa Mallou för en härlig promenad i den inte alltför kalla luften. Nu har det även börjat snöa lite, små flingor svävar sakta ner. Härligt! Det enda som fattas är alltså solen!


Osynliga följare

Jag är inte så teknisk av mig, men jag har mer tålamod med datorer än vissa andra människor ;) Men, blogg.se krånglar för mig. Till exmepel detta med att vissa personer blir osynliga när de kommenterar! Namnet på personen försvinner men meddelandet är kvar. 
Finns det någon smart person där ute som kan hjälpa mig hitta rätt inställningar och fixa problemet? För jag hittar inget fel. Mitt försök resulterade att det inte gick att kommentera alls! (vilket jag iaf löste snabbt igen)

Let me know if you know!

Kreativ reklam!

Jag tycker om reklam (vilket är himla tur eftersom jag går reklam-linje), om den är rolig alltså! Tråkig reklam gör att man zappar eller schappar! Tyvärr är väl den vanligaste reklamen tråkig. Men här är några exempel världen över där de verkligen lyckats med kreativiteten i reklamen!
















Back to school

Idag var det föreläsning igen, en slö föreläsning, intressant ämne men ett sömnpiller till föreläsare! Han kändes dessutom nervös och upprepade sig många gånger! Hallå, han har nyss startat ett eget företag med reklam, för andra gången! Borde man inte vara lite mer framåt då och ta lite mer plats? Eller är det bara en fördom?

Här är hur som helst en reklam-film för Old spice, som den förre (roligare och intressantare) föreläsaren visade i slutet. Att viralt sätta spinn! ;)


Någon gång så ska jag!

Om jag skrapar ihop 9 500 spänn + flygresa + vacination, får jag två veckor bland söta panda-bebisar! (mat, boende, litteratur, färdmedel, guidie, utbildning m.m ingår i första siffrorna!) Tåls alltså att tänka på! Men kanske just nu en plan som sätts i verk när miljonvinsten hamnar på kontot efter nästa triss-vinst!

Freezing kallt...

...har det absolut varit idag! Att gå från Lugnet till Siba i 17 minusgrader utan långkallingar eller bästa skorna var ju inte dagens bästa idé! Att senare ta en fika nere på Waynes med cheesecake plus devilscake (delade med syrran!) och en varm latte var på den bättre sidan! Idag har varit en galen shoppingdag! Fast ärligt var det faktiskt ett tag sen jag shoppade något! Och idag blev det bara saker jag behövde (A) En ny plattång, en eltandborste, underkläder, eyeliner, fina tulpaner, hudkräm, en stor mugg.. Hehe!
Sen blev det hemfärd med rådjur mitt i vägen och familjesamling med tacos-mums! En trip på promenadbandet, en kylig bilresa till stan och här sitter jag nu och värmer mig i soffan!

Att se på Melodifestivalen känns inte direkt lockande men kanske kikar nån låt. Ett mer populärt alternativ är film och filt! Och varm choklad i min nya stora mugg!


Rädda panda projekt!

Kikar på en dokumentär om jättepandor på SVT2! Älskar pandor, de måste vara världens sötaste djur! Började redan när jag var typ fem år och fick välja en jättepanda som mjukisdjur!
Söta stora fluffiga björnar! De är ju fridlysta för att jägare har dödat de flesta, men också för att de inte föder ungar så ofta. De är "kräsna i sitt val av partner" och om de föder tvillingar lämnar de ofta den ena för att dö. Vilket gör att vetrinärerna måste lurar mammorna genom att byta ut deras ena tvilling mot den andra hela dagen lång! Så mamman fortfarande tror att hon bara har en unge! Desstuom är de köttätande djur som ändå lever på bambu-gräs..

Nångång i mitt liv ska jag se en levande jättepanda på riktigt, har jag önskat sen länge! Och med den här dokumentären vill jag åka nu!!


Hur kan man inte älska det här lurviga lilla fejset?

Flum!

Jag har en flum-dag! Den startade redan vid halv tio när jag satt på lite party musik för att sluta gäspa! Det hade iaf önskad effekt för nu har jag varken stått eller suttit still på en timme! Skuttar runt och flum dansar i pyjamasbrallorna!! Antingen är jag egentligen supertrött eller så har jag bara en himla bra dag! :)

Om ni så känner en tiondel av mitt humör just nu så har ni en dag på heltopp! Hoppas det håller i sig!


En lite fin, lugn låt så här på kvällskvisten!


Bye KLIN (for now)

Idag  fick Klin dödstöten! Indraget serveringstillstånd! Haha inte så konstigt, det har aldrig varit "klint" plus massa fylla, och bråk! Nu kommer de garanterat överklaga så får vi se vad som händer sen. Starta en ny klub för folk över 20? Ja tack!

DT Klin blir av med serveringstillståndet

Socialnämnden drar in restaurang Klins serveringstillstånd.

RSS 2.0