Tenta och jag, tenta och jag

Som vanligt sitter jag och pillar naveln istället för att göra hemtenta, att jag aldrig lär mig. Det ska alltid vara så svårt att komma igång med tentan! När jag är klar så får jag ju helg, så vad tusan, kööör igång.
Jag sitter i alla fall inte och trånar ut genom fönstret, världens gråaste och blötaste dag. Huset mittemot har en två meter bred vattenpöl att hoppa över innan de kan komma in genom dörren. Mohaha!

Istället för tenta har jag tankarna på annat. Som till exempel 69 minuters mobilpratande eller att jag idag blev erbjuden min första lägenhet!! Dock är det en tvåa, som jag inte behöver och jag har inget jobb, så kanske inte ens tittar på den. Men skam den som ger sig! Nu har jag kommit upp i rätt poängliga så nu så!


Och nu tenta, nu ska du döden dö! (öh ja alltså bli färdigskriven, eller iaf få lite text)

Då är man ett år äldre

Oj vad helgen sprang iväg snabbt. Mycket hanns dock med.

Jag fyllde äldre redan före helgen och jag hade en helt fantastisk födelsedag! Rosa rosor, goood mat, smaskig hallonmoussetårta, färgglada ballonger och fina presenter. Fredagen kom med lite skola, och fortsatt firande, när storasyster bjöd på lunch på Dalasalen! Underbaaart gott! Därefter väntade en fika och skvallerstund med bästa tjejgänget. 

Lördagen, hm var till Falun en sväng för att shoppa med pappa. Åkte dessutom till gammel-morbrors hus för att plocka ur det sista ur hans förråd (han har flyttat in på hem) Hemåt valde vi vägen över Vika-Strand och förbi mormors gamla hus. Grannarna driver fortfarande sin kennel och hade de varit hemma hade jag säkert fått träffa på de vanliga fluffvalparna. Men inte.
På kvällen blev det lördagsmys med chokladbollar, fusk-cola (från min nya soda stream) och Lewis.

Igår var jag på gymmet igen, tro det eller ej! Vi spenderade mer tid där än sist, och fortfarande helt ensamma i motionsrummet. Najs! Det blev även en blink tillbaka till barndomen när vi öppnade dörren till idrottsalen och sprang rakt igenom den. Som man gjorde när man var mindre och väntade på att idrottslektionen skulle starta. Härligt att bara ta i och kuta!

Dock känner jag stelheten idag, aj aj aj! Jag är ju som sagt inte så ung längre^^


Mindre bra, bra

Inga ägg till äggröra, möglig gurka och inget smör till smörgås - ingen bra start på härlig frukostdag! Men en bra sak blev att jag i alla fall gjort en matlåda till lunch!

Dala lås kom och bytte dörrlås idag. Men en riktigt bra sak var att de både var godis att kolla på ;-) Oooh!

Lägenheten under är vattenskadad i taket och vaktis kommer in till mitt kök för att leta läckor. Stannade så länge att jag funderade på att bjuda på kaffe..! Men en bra sak var att det inte var denna lägenhet som läckte!

Därefter har dagen bara bjudit på bra saker! Jag fick till exempel en present till frukost imorse, eller jag fick först ett samtal om att leta fram den. En stegräknare! Dessutom en stegräknare med överfallsalarm!? Jag höll på att skratta ihjäl mig! Men trevligt, nu kan jag även vandra i mörkret.. 



Ha en himla skoj dag alla ni trevliga där ute! Det kommer jag absolut ha!!

/E


Dancing


Det där med livet

Det är inte så lätt alltså. För en del går det uppåt, för andra går det neråt. Det finns till och med dem som det inte går alls för. Alla säger att man ska stanna upp och leva i stunden. Men det kommer ju flera stunder på en gång? Och när du tvingar dig själv att njuta så blir du bara stressad och undrar om du njuter på rätt sätt. Kunde du ha gjort något annat njutbart av den tid du hade? Det är lätt att vara efterklok.

Alla bär vi omkring på en ryggsäck, som Annelie så fint formulerade. Jag vet vad min ryggsäck är full av, det finns positiva saker men inte bara. Men det är saker som jag inte tar fram i onödan. Det duger inte att gå omkring och tänka på det förflutna alltför mycket, speciellt inte när det finns vänner, familj och underbart soligt väder.

Kom ihåg det här:
Man behöver inte alltid visa sig från sin bästa sida - är den tillräckligt bra så lyser den igenom.






Skön sol, doktorn, inget solande, pengar till midsommar!

Ögat är oförändrat så idag gick doktorn emot landstingets vilja att hålla sig inom regionen, och mailade ner till Linköping. Tydligen tillhör Uppsala regionen, men trots att det fanns en människa med samma problem som jag där, så kom det inga nya idéer därifrån. Men jag är inte ensam! Mer medicin blev dagens bud, 3 olika droppar 7 ggr om dagen och nystart med jäkla pillren som gör att jag inte kan vara ute för mycket i solen..
Måste även passa på att klaga på omständiga apoteket! De måste ju beställa allt nuförtiden! Suck och stort ve! Hämtas om två dar..

Jag hann även med att deklarera idag också, och yaay min midsommar blir kul! 4 319 små slantar kommer trilla in på kontot då! Jag vann familje-fajten i år med alltså! Jag slog syrran med 500 spänn förra året, men ökade till 3000 detta år! Mohaha! 

Idag är sista dagen någonsin som jag är 22 år..

Vårdagjämning

En till bra sak med denna dag är förresten är att det är vårdagjämning! Nu är det vår och snart, snart är det sommar! På söndag är det dags att ställa om klockan igen, en timme framåt! För man ställer "fram" utemöblerna :)

Jag har dock varken hittat tussilago, blå- eller vitsippor, men jag vet att grannarna har så snart så!


Ojoj nu blev det bloggbombning!


Flum, härliga flum!

Jag har redan förut nämnt att vissa i min familj tycker att MKV är ett flum-program. Idag fick jag höra lite mer om vad vi gör på lektionerna som t.ex: 

#Vi kladdar lite med kritor
#Hittar på dikter till blommiga trädgårshandskar (vi fick ett par trädgårshandskar en föreläsning)
#Leker med bilder och dataprogram
#Tuggar lite på en kaka
#Har tentor där vi får gissa och inga svar är fel
#Aldrig salstentor, alltid hemtentor (vilket inte stämmer eftersom vi kmr ha iaf en salstenta senare)

Däremot var syrrans program hårdare:

#Ekonomi är hardcore
#Tuffa 4 timmars föreläsningar
#Tentor som säger håll käften


Haha, ja jag trodde jag skulle trilla av pinn av skrattanfallet jag hade när hon räknade upp anledningarna med pipig röst^^ Vad ska man säga? Alla program är olika, alla hoppas helt enkelt på ett jobb efter utbildningen som man är intresserad av. Jag skulle också kunnat gått ekonomi, fast då hade jag dött lite inombords eftersom jag inte skulle vilja jobba med det.


Våffeldagen!

Ja, jag vet att våffeldagen egentligen är på söndag, men med pappa borta dansar råttorna som tycker om våfflor på bordet! Pappa tog sitt pick och pack igår och hoppade på tåget till Arlanda stad för tre dagars seminarium och konferens nånting. I alla fall så är han tillbaka den 22..

Våfflor med grädde, vanlijglass och jordgubbssylt blev det. Vi bjöd hem storasyster som fick stå mest vid järnet och våffla. Smaskens var det! Enda nackdelen är att man blir rätt så illamående och mätt av våfflor om man proppar i sig för många. Men lätt värt det!

En annan rolig sak med dagen var seminariumet om de personliga breven. Läraren Bertil gick i tur och ordning igenom allas brev och visade upp de på powerpoint så alla fick granska och komma med synpunkter. Jag var sist ut, det var lite nervöst! Men när alla väl hade läst mina brev så kändes det bättre, fick lite kritik om saker jag själv tänkt ändra, men även lite god kritik om meningar som tydligen var bra :)

En tredje bra sak med denna dag var att jag mailade vår kursansvarig och fick reda på resultatet från förra hemtentan (som vi skulle fått för typ 5 dar sen!!!) och jag klarade mig även denna gång! Yaay!


Blåsigt eller?

Oj oj vad det blåser ute! Hade det varit sommar hade jag förväntat mig blixt och dunder, men nu verkar det räcka med hagel och blåst! Hoppas trädet utanför håller, det ser väldigt ostabilt ut just nu. Att bo på högsta våningen gör det hela lite mer spännande eftersom huset låter mer och det känns som väggarna svajar när vinden tar i!
Samtidigt är det lite mysigt. Jag har gjort alla måsten idag och ska nu bara läsa pluggböcker. Det är så mycket lättare att sitta inne och läsa när det är storm istället för sol.



Lilla My fyller år

Idag fyller världens roligaste Maria år. Även om jag nämnde att nu hon var ett år närmare tant, så håller jag med henne själv om att hon aldrig kommer att bli tant! Det är något med att jobba på en förskola. Man håller sig liksom ung. Det var i alla fall så jag kände under mina två år. Ung och fräsch ;-) 
Om man tar de tankarna lite längre så har jag nog hamnat i en annan ung bransch, där man leker med text hela dagarna! Att leka är alltså bra för själen och det håller hela dig ung!

Eller så vill jag bara ha en orsak till att spendera tid i lekparker och bygga snögubbar! :)

Det satt en främling i mitt kök idag

På min stol. Jag hörde en röst jag inte kände igen, kikade ut genom rummet och där satt en kille i sportjacka och blåjeans. Han pratade högt, pappa svarade. De diskuterade ComHem och liknande. Efteråt fick jag reda på att pappa bjudit in honom oxh att de satt vi köksbordet för att de skrev ett avtal. Om filmkanaler.
Jag visade mig aldrig, men hungrig och kissnödig som jag var undrade jag om han skulle stanna för alltid, eller stanna på middag. Söndags lasagnen stod i ugnen och började dofta underbart. Men han försvann tillsist och jag placerade rumpan på platsen han värmt upp. Knäppt!




Har jag skrivit av mig?

Idag bestämde min dator att det var dags att uppdateras, hela internet har format om sig och alla sparade favoritsidor är borta. Tack så mycket lilla vän, jag gillar dig med.

Jag hatar känslan av att lämna ifrån sig något som man inte är nöjd med, men nu är i alla fall mina personliga brev inskickade. Bra skulle jag inte säga att de blev, men som sagt, jag hade nog aldrig blivit helt nöjd heller. 
Det är konstigt det där, att jag har så svårt att skriva nu. När jag var liten älskade jag att skriva, fick vi en uppgift att skriva en berättelse hade jag producerat minst tre medan de andra små barnen var på sin första! Och det var många eftermiddagar som läraren bad oss ta fram våra "berättelseböcker". Även i gymnasiet fortsatte skrivlusten och jag var med och gjorde en skoltidning. Allt detta ledde till viss del till att jag valde MKV nu på högskolan. Men vad har hänt med skrivlusten? Eller den finns kvar, men fantasin, tankarna och kreativiteten? Jag tror min skalle behöver åka på rehab.

Inga genvägar!

1,5 timmes promenad i duggregnet har jag klarat av idag! Väldigt skönt att sträcka på benen. Men fråga inte var vi gick nånstans för helt ärligt fanns det flera tillfällen då jag inte hade en susing om vilket håll som var hemåt! Lite äventyr i vardagen så att säga!

Snart ska jag in i duschen och göra mig i ordning för kvällen. M åker bort i veckan som kommer men hon är envis och vill "fira" mig tidigare. Därför är jag bjuden hem till henne ikväll, vad vi ska göra har jag ingen aning om. Det ska bli en överraskning. Jag hoppas att den innehåller något ätbart ;-) Spännande och kul ska det bli! 


Skidor på tv

Är nog rätt så glad över att jag inte åkte till Svenska skidspelen i falun idag. På tv:n ser det inte ut att vara så jättemycket folk där och vädret är verkligen ruggigare än ruggigast! Dessutom borde jag plugga, eftersom vi ska lämna in två lite halvkaxiga personliga brev redan imorgon.. Och min fanasti är som vanligt som bortblåst!
Yaay, heja sverige! :)

In your head, we still fighting

Kreativiteten är på lägsta nivå idag, vilken tur att det är sol ute istället! Jag har pluggat lite imorse, tagit en promenad till kupolen och sen gått en vända till jax. Även hunnit smaskat på årets första, utomhus glass i solen! Härliga tider!

Jag är snart flickan med guldnyckeln. Jag är inte så säker på att jag gillar det (är mer en "silver-person") men eftersom våra nya nycklar är guldfärgade så blir väl hela dörrlåset guld skimrande nästa vecka.



Workshop!

Vi hade en workshop dag om copywriting i skolan idag. Riktigt roligt! Om än väldigt svårt att få ner något fantastiskt innan äggklockan tickat klart sina 5 min. Idag har jag även lämnat in min layoutuppgift i InDesign och imon kommer hemtenta resultatet..

Imorgon ska jag även träffa Francy och langa stekpanna! Den som varit min kompis hela vägen hem från Örebro ;) Därefter blir det lunch med syrran, innan hon återgår till sitt ex-arbete och jag åker hem för att träffa vaktis, som ska komma med nya nycklar till lägenheten. Yaay min favorit person.. Kommer i alla fall vara påklädd denna gång förhoppningsvis! Ha det gött!

/E

14 mars


Jag har börjat använda färdtjänst

Idag har jag städat, tvättat, motionerat och pluggat. Och dessutom ringt ögon igen, eftersom den nya tiden som kom var exakt samma tid som jag ville boka om! Åh puckon! 
   
Jag har även åkt färdtjänstbil idag!^^ Den stannade bredvid mig när jag var ute och gick och chauffören frågade efter en gata. Dit han var påväg fanns en stor bom över hela vägen, och jag skulle förklara vilken väg som ledde in till området bakom bommen. Det slutade med att han bad mig hoppa in och guida medan han körde, han hade tydligen bråttom. Han var riktigt rolig iaf! Han hann dra några skämt medan vi körde runt kvarteret! 

Filosofi

Har ni någonsin hört det filosofiska uttrycket: "Om ett träd faller i skogen, men ingen hör – har det då hänt?"

Ett mer modernt och tidsenligt uttryck skulle kunna vara: "Om du uppdaterar din status på Facebook men ingen kommenterar eller gillar, har det då hänt?" 

Btw

Jag hatar min lugg nu.


Färg, färg, färg!

Jag har precis packat upp väskan från helgen och herregud vad jag är dålig på färg! Svarta kläder och gråa kläder hade jag gott om i väskan, men knappt någon färg. Jag får se till att ta mig ut och shoppa lite när solen skiner så vårkänslorna spritter i kroppen! Då är man mer sugen på färgglada kläder! Mohaha märker ni hur fint jag har planerat in en måste-shopping om bara några veckor! ;) Jiihaa!

Älskar att packa, hatar att packa upp

Hemma i Blge igen efter en grymt kul helg i sköna Örebro! Den fina staden bjöd på spöregn och gråa moln men inte en snöhäg eller snöflinga så långt ögat räckte! Och Natalies lilla 18 kvadrat rum fungerade utmärk som krypin för alla fem tjejer! Världens mysigaste rum med världens härligaste människor, det kunde inte bli bättre! Även och jag och Ebben slogs om täcket några nätter ;) 5 olika tåg har jag åkt på tre dar och pengar har självklart försvunnit från kontot, men investerat i smaskiga saker som godaste kladdkakan eller brownien!

Imon är det skola igen, vilket jag just nu inte känner alltför starkt för, jag är så trött att jag är slut som människa! Nu väntar dessutom det tråkigaste jag vet, att packa upp! Nä ska hämta filten och mysa ner framför Morden i midsomer och låtsas att jag får sova hela veckan ut!  

Plattan i mattan!

Snö!!!? Snöööö? Va tusan, nej tack snälla! Asfalt? Jaaa och sol, vår och varma plusgrader! Come on!

Igår var jag till gamla jobbet en sväng och hälsade på! Jag hade bakat brownies som gjorde att tanterna släppte in mig genom dörren, en muta är bra ibland^^ Det var riktigt trevlig och kul att träffa alla igen. Jag var där i 2,5 h och hann fika två gånger och hälsa på alla barnen på alla fyra avdelningar. Några kände igen mig och några förstod inte att jag varit borta länge utan ropade "fröken" eller kom och drog mig i handen för jag skulle ta ner nåt. Så söta!

Efter, darrig av koffein kicken (varför, varför tål jag mer än typ 2 koppar? Nu drack jag 4..) tog jag mig hem till syrran där vi skötte om hennes cykel och lagade lunch! Sen blev det att gå till skolan! Att gå! Jiho vad skönt det var att byta skola lite, nära och bra säger jag bara! Och riktigt fräscha och härliga datorer hade de med! 
Vi slutade kl 19 så det var mörkt ute när jag tog mig hem. Dessutom tyckte grannkatten att det var en bra tid att skrämmas, han hoppade bokstavligen upp ur busken precis framför mig där jag oskyldigt vandrade fram! 
Thank you very much!

Idag blir det att tvätta och försöka packa väskan lite iaf! För imon, (efter skolan..) går tuff-tuff-tåget med mig ombord till Örebro! Och till en fantastisk helg med de flesta av de bästa personerna!   

Fruktstund


Livet leker!

Seminariumet idag var riktigt kul! Jag och Sanna hade ju bilreklamer, och vi fick börja babbla lite om dem. När man ser samma sorts reklamer bredvid varandra så ser man hur lika de verkligen är! De andra hade bland annat, parfym-, kaffe- och möbelreklamer. Intressant var ordet!
 
På tal om reklam, har ni sett Canal Digitals nya reklam på internet? "Gör slut med Robert. Tryck här." Haha.. De har fantasi i alla fall och driver med konkurrenten, alltså Boxers Robert. De försöker få över 1000 kunder från tv-leverantören Boxer till att ha Canal Digitals som tv-leverantör istället. De som nappar erbjuds en "gör-slut-rabatt" ^^ Haha, alla sätt är bra, helst de roliga! (Och de är ju framgångsrika eftersom jag skrattar åt reklamen och t.om. sprider den viralt vidare;))

Annars har dagen gått fort idag. Det känns inte som att det är måndag idag, jag är så dagvill nuförtiden så allt bara blir snurrigt! Men fredagen har jag koll på i alla fall, för då ska jag åka och hälsa på härliga Natalie i Örebro! Ska bli så himla kul!
  



Skulle jag någonsin skriva en självbiografi (vilket chansen är lika med att jag åker på semester till månen) men om, ett stort ooom, då skulle den heta "Sagan om de tre tornen" ;-)


Bäst i världen!

Ååh måste förresten säga att min syster är den bästa i världen! Tidigare i veckan fick jag höra att hon hade bakat åt mig och igår fick jag äntligen smaka! En supergod fryst cheesecake som bara smälte på tungan! (iaf efter att den tinat en aning från djupfryst) Underbart god var den! Resterna av den ska jag ta fram nu och smaska på! Men sen blir det mer plugg. Läsa, läsa och läsa! För imon blir det skola igen! Ett väldigt viktigt seminarium! Om våra bilannonser.


Vasalopp och träning

Vaknade till Vasaloppet och en lång söndagsfrukost med nybakade scones och äggröra! Kan dagen börja bättre? Och Brinken vann för tredje året i rad, trots att det var så himla många norskar i elitklungan till och med på slutet. Bra jobbat! 

Efter att haft tv:n på sedan halv åtta, ibland i bakgrunden, ibland sittandes inrullad i täcket i soffan, var det dags att röra på sig! Gissa vad som hände mina vänner? Något som inte hänt på år och dar! Eve gick till gymmet!! Ett gympass med Mallou var verkligen behövligt och extra skönt när vi hade hela gymmet för oss själva! Endast i slutminuterna av vårt pass kom det några fler. Tro nu inte att jag är super fit! Nä det lär nog ta andra år och dar! Helst när dörren till omklädningsrummet gav mig en match redan innan vi satt igång, fick kämpa för att knuffa upp den! ^^

It´s a family thing

Haft en härlig familjedag! En heldag på Ikea, med medföljande lunch och lite små shopping! En tur i köpcentret och till Mediamarkt! Min knasiga familj röstade alla för att stanna vid "glasstället" (jag med!) Vilket vi gjorde, även om vi skuttade från kiosken lite besvikna eftersom de inte börjat med glass än.. Efter att ha kommit hem har resterande medlemmar av klanen Lundell klippt och pillat på min lugg! Tror det kan hända att den är en aning mer rak nu! Efter den halvtimmen så borde den vara det! Aja, värre kan den ju inte bli ;-)

Ens familj är ens familj! Jag är dålig på att äta frukt så nu prackar pappa på mig en frukt vid varje tillfälle han kommer på. Hittills idag har jag ätit, (trots att jag inte varit hemma!) ett äpple, en banan och en apelsin! Dessutom hotade syrran med hårda konsekvenser om jag inte tog emot och såg på nya serien "Downton Abbey", vilket jag har gjort igår och, faktiskt; den är inte så pjåkig! Om man gillar lite gammaldags stil med butlar och betjänter och hertigar och stora slott, fattiga och rika! Rekommenderas!

Nu dags att göra det man oftast gör efter att ha kommit hem från Ikea.. Skruva ihop pappas inköp: en stor byrå och en lite mindre byrå. Köör! 


Ännu en härlig dag i solen!

Riktigt fint väder idag igen, jag börjar smått vänja mig! Det växer till och med blåsippor i domnarvet! Den ni, har ni vår i stan eller? ;-)

Idag har jag träningsvärk i vaderna och lite i axlarna efter att ha hjälpt pappsen att lyfta, dra, släpa och slå sönder en garderob, en byrå och en golvlampa igår..Vi åkte fram och tillbaka till fågelmyra med skräp. Äntligen säger jag bara, äntligen!

Idag blir det plugg med Sanna T och upp till bevis hur många reklambilder vi har samlat tillsammans! 10-20 st är målet.. Därefter blir det antagligen lite lunch kanske? Med tillskott av Sanna B. Vår bästa P&L macka väntar på oss ;D


RSS 2.0