Run fast, december do

Det är en klyscha att säga men, december har verkligen gått sjukt fort. Idag blev jag precis klar med julklapparna, är nog rekord i senaste datumet. Nu är det bara att slå in dem, göra julgodis, julstäda lägenheten, göra köttbullar till köttbullstävlingen, rensa reklamberget, slänga blommor, köpa blommor, bla bla bla och allmänt förbereda för en lång och mysig julledighet. Som om det inte vore nog är jag dessutom förkyld igen och energin höjs i stort sett bara tack vare kaffekoppen. Men det är en stor skillnad från förra året, jag är trots allt ledig ett tag nu. Jag minns förra årets december där varje ledig minut spenderades framför datorn med kandidatuppsatsen. Och då menar jag verkligen vareviga minut. Datorn sov med mig i sängen och den enda lediga dagen var julafton. Så jag är tacksam för att den delen är över (med toppbetyg dessutom!) och ska komma ihåg det de kommande dagarna när tiden inte verkar räcka till. Som ordspråket går: julen handlar egentligen om att göra så lite som möjligtså länge som möjligt. Och ska jag prioritera, väljer jag vänner och familj framför städning.

Andra advent

Nu var det ett tag sen lilla bloggen. Datorn och jag har inte direkt varit kompisar, den ska snart skickas in på hälsocheck. Detsamma skulle jag själv vilja. Har gått igenom världens längsta förkylning som toppades med en dubbelsidig bihåleinflammation. Därefter hann jag vara frisk i typ två veckor innan nästa omgång förkylning. Denna gång med en ögoninfektion som vägrar ge sig (varje gång jag slutar smörja så är den igång igen) och har så himlans ont i halsen och på sidorna av halsen att mat inte är min vän heller just nu. Dagen har spenderats mestadels i soffan framför tv:n med vatten och ipren plus 39 graders feber. 
 
Men hur som helst börjar det närma sig julveckorna med massor av gotte och mys. I veckan är det luciafirande på jobbet och på den kommande luciadagen väntas stora spännande grejer. Sen fyller syrran och sen är det jul! Typ.

RSS 2.0