Nowhere

Halsont, urinvägsinfektion, illamående, huvudvärk och träningsvärk. Gaah låt mig slippa. Dessutom har min mkt (!) välförtjänade lön fortfarande inte dykt upp. Jag som alla andra 6000 kommunanställda fick endast ett lönespec från Framtidsmuseet (?) med saldo: 0 kr.. Lönen skulle komma som vanligt, men självklart inte min, Fast det, har jag precis fått veta efter massa samtal, är mer min chefs misstag. Jag ska skriva vissa timmar på en rapport och andra timmar på en annan, men hon har förstås schabblat om dem.

Så, står inte riktigt bra till med hälsan och inga pengar att köpa roliga saker för, varför ska allt vara på en gång? Suck och ve! Det är iaf kul att jag har mina gulliga kompisar, varav 6 pers har hört av sig och bjudit med mig nånstans. Tråkigt nog har jag fått lov att neka allihop, sorry for that! Jag ska ge igen en annan gång:) Ikväll blir det inte så mkt partystämmning för mig, mer åt film och filt hållet. Och den enda jag kmr krama (spec om det blir skräckfilm) är väl kudden! Men det får väl gå det med!


Over and out!

A little more, a little less

Back to work, benet är iaf bättre. Men oxå back to stressen. Har varit med syrran och kollat på två lägenheter, precis efter jobbet, så dagarna har blivit långa. (Hon funderar på både två, men ingen var klockren, och hyran var lite hög. 5300-5400 för en 2:a) Jag somnade med både tofs och massa hårnålar i håret igår, såna som man brukar ta ur eftersom de gör ont att ligga på! Sen glömde jag byta bort linnet, så det skickades till tvättkorgen efter att både har jobbat hela dagen och sen sovit (det mesta av) natten i det^^ Ööh, jorden anropar Eve?

Då ska vi inte ens tala om vår inofficiella tävling på jobbet: Vem-gäspar-störst? En somnade faktiskt sittandes i soffan idag (!) Nog för att jag var riktigt jäkla trött, men jag har väl några gränser ;) Känns inte riktigt som ett bra alternativ att sitta och sova i soffan när fyra små mini-djävlar skuttar runt i samma rum.

Så det blir vila ikväll. Skulle gått och lagt mig tidigare om det hade funkat. Men nää, jag somnar kl elva vare sig jag har planerat det eller inte, och inte en minut tidigare! Bäst att byta ut kläderna redan nu snart kanske;)


Imorgon, då har jag sovmorgon!

You can do anything - but not everything

Klart som korvspad att luren ringde och väckte mig på morgonen igår! Sjutton minuter över sju ör att vara exakt. Det gör den ju alltid när jag inte är bokad redan. Nu är det ju så här att jag inte är någon nej-sägare xD Så jag gav ett "ja" rakt in i luren, tog mig upp på benen och hann se in i köket innan benet vek sig under mig. Det tog sju minuters ringande till tanten, innan jag kom fram, sa nej och fixade ledigt idag med. Att jag alltid ska vara så ensvis! Jag vill (eller tror) att jag kan klara allt, till och med när kroppen protesterar högljutt. Envisheten, den har jag bergis fått från mamma, eller ja, kopierats, eftersom hon har världens största mängd kvar.

Hur som helst så känns det iaf bättre idag, det går åt rätt håll. Jag tänkte att jag skulle försöka ta mig ut en sväng, men jag antar att det räcker med att gå till postlådan och tillbaka. Ha det fint!

never me


Monkey see, monkey do

Jag vill aldrig bryta benet. (Ta i trä!) Jag skulle inte stå ut med o-rörligheten! Nu har jag halkat för första gången i år och det gör ont.
Det var på jobbet och jag skulle gå över en sträcka på, ja typ två meter, med blank-is. Jag hade en spade i ena handen och en unge i den andra, och massor av lös-snö under skorna. Det kunde väl bara sluta på ett sätt, kan man ju tänka nu efteråt. Självklart drattade jag på rumpan, gjorde en jättefin (fick jag höra resten av dan av Lovisa) "upp med foten i vädret"-dansmove inspirerad rörelse. Nu har jag ont i benet, jag vet inte om jag vek det på nåt konstigt sätt, eller om jag sträckte mig, men det är iaf inte mer blåslaget än det var före. Jag linkar fram som linkande Lotta här hemma, och hoppas innerligt att morgondagen blir jobb-fri. Isf ska jag tacksamt sjunka ner i soffan med benet högt på kuddar och en bra film eller tv-serie och undvika allt vad is, spadar och barn heter..
(Iaf tills jag känner att jag måste springa upp och nerför trappan innan jag glömmer hur man gör när man rör på benen)


Tjohejs!

"Monkey see, monkey do"


En busschaufför, det är en man med glatt humör

Jag och bussar går inte ihop denna vecka. I måndags fick jag skrika för att chaffisen ens skulle öppna dörren för mig, självklart hade han radion på, men jag överröstade den med min "jobb-röst" ;)

I tisdags körde busschaffisen fel två gånger, precis så att jag missade min anslutningsbuss med tre sekunder.

Idag, onsdag, var jag ensam påhoppande på sista hållplatsen, när dörren längs bak började krångla. Bussen vägrade då att starta och busschaffisnen (han som förresten jämt brukar skoja och retas med mig) försökte med allt, inklusive: hoppa ur fordonet, stänga av motorn och stänga dörrarna, med mig kvar i den släckta bussen. Spoky! Därefter försökte han med den väl beprövade våldsmetoden, gick ut och sparkade på dörren några gånger. Först efter cirka en kvart kom en till passengerare som såg att någon hade vridit på nöd-öppnar-grejen. Vi vred tillbaka den och då startade bussfanskapet. Chaffisen trampade plattan i mattan, men vansinne bussen kom ändå försenad fram till stan iaf.

Jag längtar till jag får så mkt pengar att jag kan köpa mig en egen söt liten bil! Om jag då kommer ihåg hur man kör en sån manick..

Can't worry the past cause that yesterday

Jag är inte bra på nyårslöften, varken att hitta på eller hålla. Men jag kanske kan ge lite råd till mig själv istället :P Det här året är ju ett helt oskrivet blad, där allt kan hända! Jag vet hur jag slutade året, med att tugga på en salt pinne och göra sit-ups, och jag började året med att tugga på en salt pinne och göra sit-ups ;)

- Jag har tänkt att jag borde börja röra på mig mer och träna, så det är väl en självklar första punkt.

- Sen är det väl det faktum att alla säger att jag är föör snäll, både kompisar, familjemedlemmar och andra. Så jag ska inte fylla 100 på snällhetskalan, utan kanske mer 90? Att sluta vara snäll är ej ett alternativ.

- Nästa grej är väl att leva mer i nuet, sluta stressa så förbannat, sluta skjuta upp saker till morgondagen, inte planera allt och va lite mer impulsiv.

- Och ta hand om mig själv mer, inte hamna i soffan med huvudvärk varje kväll. Det är så mkt man kan ta hand om med kroppen, hyn, naglar, tänder, hud, läppar, huvud, fötter och händer, ja ni förstår.


Det här ska hur som helst bli ett bra år!
(Visst jag är redan i gamla gängor, som att jag haft huvudvärk tre kvällar i rad, sprungit till bussen utan frukost två gånger och skjutit upp all städning tills nästa århundrade.. Ops :P) Men det är inte förrän de fem sista min på nyårsafton som det är försent att ändra sig detta år ;)

Nu är det iaf januari igen, mamma har redan fyllt, pappa fyller idag, elisa imorgon och Liza och Becka om ungefär en vecka. Tårta och presenter ska det handlas till pappa idag :)
14 minusgrader och lätt snöfall, bäst att sätta igång innan man bara vill vara inne! Senare ikväll blir det tjejkväll hos elisa med det galna, men underbara gänget!


See you later alligators!

Nyår i bilder

Nyår spenderades på hemmaplan i år, och för första gången bjöds det på trerättersmiddag (bjöd och bjöd, kändes som man slavade i köket hela dagen) Här kommer iaf menyn med lite bilder:

Dukning


Förrätt: Kantarelltoast




Varmrätt: Hasselbackspotatis och fläskfilé i god sås med sallad (receptet heter "god sås", och den är verkligen god)


Och sist men bäst, efterrätt: Egen hallonmousse




Mot kvällen hann jag med att umgås med en kompis (kameran gillade visst inte kyla, så har inga bilder), innan denna drog till släkten. Jag umgicks därefter med mina närmast sörjande och vid tolvslaget ploppade vi upp en champagne och det bjöds på glass med chokladdoppade jordgubbar!



RSS 2.0