At the other side of the river

Jag vet att många pratar om det ämnet just nu, förändring, och menar sina liv, och jag håller helt med. Det måste till en förändring i mitt liv. Det är något som ligger i luften just nu, många människor runt om mig försöker förnya sig. Prova på saker de aldrig vågat eller liknande. Frågan är vad min förändring ska vara? Jag vet bara att jag känner mig sliten, upp före 6 och komma hem efter 16-17 börjar bli drygare än förut, även om jag iiiinte klaaagar (A) Jag kanske bara behöver ett sidoprojekt, något eller någon som kan sluka min själ. Borde inte vara så svårt, jag går in med hela själen i allt jag gör xD

Nä jag är trött på samma gamla visa med samma gamla klagan från samma personer. Solen har börjat dyka upp mer och mer därute och det här borde vara den bästa stunden på länge när temperaturen höjs ack en aning. Så kom igen dra på smilet (och vantarna) och gå ut i solskenet och bara njut, snart är våren här!




Sitter i soffan och skriker

Varför är det söndag? Har ingen lust alls med söndag. Men det är iaf sportlovsvecka imon och det kan betyda att jag som fröken-vikarie kanske kan få vara lite mer ledig för en gångs skull :O

Det har iaf varit en lugn helg med massa soff-mys och jag har återhämtat min energi och till och med lyckats köra över förkylningen innan start. *Tar i trä..* Idag har jag varit på Coop, PKs möbler och Mio och hjälpt syrran att leta soffa och micro till kanske "sin" lägenhet. Hon får veta i veckan, men det ser bra ut.

Jag funderar på att kanske isf köpa en inflyttningspresent, men vet inte riktigt vad. Jag var inne ett tag på en vattenkokare, men nu lutar det mer åt en diskborste med diskmedel (A) Vad vill man egentligen ha som man inte tänker på? Har ni några bra tips?

Snart ska det lagas söndagsmiddag, efter det startar söndagen på riktigt med alla förberedelser inför jobbdagen imon. Jag ska vara på det vanliga stället, men bredvid "min" avdelning. Vilket alltid känns lite surt när man hör skratten från andra sidan väggen, samtidigt som ungen framför mig har sitt raseriutbrott, ("duuuumma fröken!"..) Det är helt enkelt sämre stämning på den tråkiga sidan. Men, men, man tar vad man får, speciellt när man har en mamma hemma som klättrar på väggarna.

Nu ska det skrikas lite till tv igen, det är ju Skid-VM och Norge får inte vinna, Sverige ÄR bättre :D


News things and new old things

Känns som jag har fixat och shoppat en hel del den senaste tiden. Inte kläder, vilket jag egentligen skulle behöva, utan saker istället. Införskaffat två olika färger på skålar från Dollar, bestick 6 st av varje, två rosor med värmeljus (på rea 15 kr/st Östbergs möbler), pimpat upp en gammal byrå med stjärnor, fått två höga ljusstakar och köpt en till stor härlig kudde ifrån Indiska :)

Måste säga att jag fått dille på stjärnor den senaste tiden. Byrån här nere och min fula papperskorg fick nytt liv när jag kladdade dit lite stjärnor, även två tavelramar har fått stjärnor och fräsch vit färg. Jag har t.om spanat in ett par glas på Kuckeli kana med stora stjärnor på, fast jag vet inte om jag behöver så många glas just nu ;)

Annars är det tydligen mest hjärtan som gäller i de flesta inredningsbutiker för tillfället. Jag föll för ett stort hjärta i sten på Village, som man kan ha som fat eller ljusbricka (i mitten av bilden längst ner) men det fanns hjärtan på allt annat ni kan tänka er, glas, kuddar, ljusstakar, muggar, tavlor..
















Favourite


Rock that party

Det var ett tag sen jag hade en hel utekväll, så jepp jag är en aning sliten idag ;) Men gårdagens partaj var ändå värt allt. Inflyttningsfest hos Carro och Emma med en massa sköna typer. Var ju en hel del par, vilket framförallt märktes när vi alla stod på dansgolvet och de enda singlarna var jag, sara och emmas kompis mats, den klängiga typen som vi båda försökte undvika^^ Lyckat.

Sen fick jag professionell dejtinghjälp, carros kompis elin, som passade på att bli min dejtansvarige! Pekade ut vissa killar och frågade mig högt "men han då?" eller "men han kan bli ditt ligg" xD Det slutade med att hon pratade med den ensamma killen på scenen och försökte få upp mig dit. Lyckades inget vidare. Men precis när jag fick en komplimang ("du är den sexigaste här inne ikväll" Stackars kille, måste vara blind!) av en lite söt kille med lockar som sa att han sett mig hela kvällen, då tusan släpar elins kille, bokstavligt talat upp mig och henne på scenen. Adjöss lille Cupid-kille där nere! Haha.. Men vi träffade på ett skönt gäng killar däruppe, som visade oss hur man dansar ;  plocka äpplen och plocka svamp, sätt tillbaka äpplen, sätt tillbaka svamp och tvätta. Snygg-patrik, svamp-erik och co, såg faktiskt leg på dem..

Drog sedan med gänget till centrumgrillen innan pappa kom och hämtade mig. Det var svinkallt ute! Speciellt att stå still och vänta, men jag får skylla mig själv att jag gick för tidigt. Väl hemma kom ett nytt problem. Klänningen! Wht the heck!? Det tog cirka tio minuter att ensam krångla sig ur den, jag funderade ett tag på att väcka nån! En halterneckklänning med två piggar som satt i varann i nacken, svårt bara det när man är trött och virrig, sen en seg dragskejda bak, men med en spärr först såklart!

Men, men det verkar ju har gått tillsist ändå, eftersom jag nu sitter här i mina mysbrallor :) Det bästa med en söndag! Förutom att jag måste städa, tvätta, duscha, lägga fram kläder, packa väskan och allmänt förbereda mig för morgondagen. Ack, ack det är kvällens bekymmer! Hela dagen är framför mig och ska fyllas med frisk luft, mat och kanske lite efterrätt!


Blaha bla

Okej, nu har jag rensat mina mail inkorgar i typ en timme, riktigt tråkigt! Men har iaf inga olösta mail längre. Fat jag hittade lite roliga saker oxå. T ex lite varningar som borde stå på flaskor eller burkar med alkohol och sen några modernt omgjorda ordspråk. Varsågoda (intressklubben antecknar!) :

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du viskar, trots att du inte gör det.

VARNING: Alkoholförtäring har den verkan att du ser ut som en idiot när du dansar.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du kan sjunga.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att din ex-älskade kommer att dö om du inte ringer honom/henne klockan 4 på morgonen.

VARNING: Alkoholförtäring är den största orsaken till annars oförklarbara asfaltmärken i ansiktet och på knäna.

VARNING: Alkoholanvändande kan orsaka fantasier om att du är hårdare, häftigare och snabbare och ser bättre ut än alla andra människor.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du är osynlig.


Nya tider kräver nya ordspråk.


Den man ligger med får bädda.

Den som tar, han har.

Det man inte minns, har inte hänt.

Det man inte vet, har man ingen aning om.

Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.

Förtala är silver, förtiga är guld.

Gammal kärlek kostar alltid.

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan. 

Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.

Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket.

Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.

Den som gräver en grop åt andra får 88:50 i timmen.

Den som spar han har men inte roligt.

Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor. 

Det som inte tar död på en... får en i alla fall att må riktigt dåligt.

Det är med kärlek som med whisky, den tar slut. 

Framtiden var bättre förr. 

Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu.


Ju fler kockar desto större fackförening. 

Livet är hårt, men orättvist.

Man har inte roligare än man köper ut för.

Man lever bara en gång och många inte ens det.

Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet.

Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.

Älska din nästa, men var diskret.

Även i de lugnaste vatten drunknar man.

Friiiidag

Idag har jag en ledig vardag på första gången ever! Det gillas stort. Planen idag är att inte ha någon plan! Den ni, jag som brukar vara tvungen att springa fram och tillbaka. Det blir istället att strosa runt på stan, kika in på glasbanken och sen laga något gott till mammi och mig. Mamsen har ju brutit handleden så hon klättrar så gott hon kan på väggarna här hemma. Gaah..

Nä hämta tröja, jacka och plånka och sen upp, upp och iväg!

Those days were the best

Något som jag hatar är avslut. Idag var det en lite sorglig dag, sista dagen på långtidsvikariatet. Ett halvår har jag varit på Furulundsgården, Stacken. Ett halvår! Det har, som jag redan nämnt ett antal gånger, varit helt underbart! Personalen är helgalen, supersnäll och omtänksam, kidsen är mer än urgulliga, speciellt nu de senaste veckorna när alla lärt sig mitt namn och möter mig skrattandes i hallen när jag kommer, och deras föräldrar är riktigt trevliga och pratsamma.

Jaadu, kändes lite sorgligt att gå ut genom dörren idag. Hela stugan, alltså cirka 13 pers, hade gått ihop och köpt en stor blombukett åt mig :) Handskakningar från föräldrarna och kramar av personalen, jag brukar inte vara såå intim med de vuxna på jobbet ;) Men det var en bra dag och det är inte så att det var sista gången någonsin jag går in genom de dörrarna. Om två månader ska jag vara på "min" avdelning igen i iaf en månad, och imon ska jag jobba på den bredvid.. ;D Men ändå, avslut är alltid tråkiga, och jag kommer sakna dem alla =)

 
Min blombukett :D Jag själv bakade chokladmuffins med glasyr och tog med i måndags :)

Sjukligan

Och vinnare till värsta sjukling är..Evelina! Ba-ra-bam-bam-bam-ba!

Javisst, grattis till mig. Tror kroppen planerar att försöka gå igenom alla vanliga sjukdomar innan första april.  Just nu lider vi av: Bihåleinflammation!

Trots detta ska jag umgås med mina underbara vänner ikväll. De kan väl inte vara värre än två heltidsdagar med 15 ett- och tvååringar, right? Klarade jag det med denna smärta i fejan så klarar jag nog av mina vänner med ;) Sen blir det antagligen att vara död imon och sen jobba öppning på måndag. Jippie..


A little love

Kärleken är väl en konstig sak? Den kan göra få en att sväva, få en att glömma alla fysiska behov en människa har av sömn och mat, men den kan också få en att ramla ner i det djupaste av alla svarta hål. Jag tror att vi alla drömmer om den stora kärleken, och vi vet nästan precis hur den kommer att känna. Några har redan hittat den, vissa har fått ett litet smakprov, medan andra fortfarande letar.

Jag har då inte hittat den, och den har inte hittat mig. Inte för att jag letar aktivt just nu, men tankarna finns väl i bakhuvudet ibland. Jag har iaf umgåtts tillräckligt med de små kidsen, för att inse att kärleken aldrig är enkel. Om två-åringar har problem, vad har då vi? :)
Nog för att deras problem kanske inte verkar så stora för oss, men det är en stor del i deras liv. Lillkillen t.ex har stora problem att hänga med i rörelserna och att sjunga i sångsamlingen, eftersom han måste ha armen runt "sin tjej" och även se till att ingen slår henne eller gör nåt annat dumt. Det är så sött! En annan kille råkade knuffa till henne, då reagerar hennes beskyddare genom att skrika hans namn och springa som en galning efter! Kan det vara nåt vi vill eftersträva, fast givetvis i en mildare form? Nä de har de inte lätt de heller, speciellt inte eftersom hans mamma är tveksam och inte tänker tillåta nåt kärleksliv förrän efter 25-års åldern^^ Men han gillar henne väldigt mkt. För några dagar sen vid mellis, fick man höra ett försiktigt "älskar du mig..?" Och lilltjejen kollade lite förundrat på honom men nickade sen. Det är så det ska vara tjejer! ;)

Hur som helst, så tänkte jag bara säga Glad alla hjärtans dag och jag hoppas att ni spenderar den med någon ni tycker om, vare sig det är pojk-, flickvännen, syrran, brorsan eller vovven. Jag har inga förväntningar på imorgon, men kommer garanterat fira måndagen med ett flertal kramar och pussar från några söta pojkar. Kollegan däremot tänker dyka upp i helsvart med döskallar xD

Alla är vi olika, och det är himla tur det!

Inomhus vatten

Imorgon borde det vara en bra idé att leta fram baddräkten (!) Vi ska nämligen ha vattenlek med kidsen! Och första försöket med småbarnen idag, gjorde om tvättrummet till en mindre sjö. Så, baddräkt var är du? Ingenstans, för ärligt talat tror jag inte att jag har nån? Bikini får man ju inte ha ;) det blir väl klädsim för mig då!

Attans att jag lyckades anmäla mig frivilligt att ta nästa pass, men det såg ju iaf kul ut!


Hoppas allt står prima till med er alla och att vi syns snart igen! Puss och hej!

Eat, Pray, Love

Eftersom jag har haft så mkt soff-tid den senaste veckan, har jag börjat läsa "Livet, kärleken, och meningen med livet"

Jag måste säga att för första gången tycker jag att filmen är bättre än boken. Filmer som baseras på böcker brukar ju oftast inte hålla samma kvalite som böckerna, men här är det annorlunda, för man vill ju se de fina platserna och den goda maten. Annars har jag kommit på att Liz´s (huvudpersonen) relation med sin syster (näms mest bara i boken) påminner så mkt om mig och min syster att det var som att läsa om sig själv, även om de var lite äldre. Men man satt ändå och tänkte: Jaa, men precis så!
Lite intressant fakta.

Det händer inte mycket i mitt liv just nu. Mest jobb, jobb, jobb.. Och när jag inte är bokad så ringer luren och det blir jobb, jobb, jobb.. Fast som tur e har jag inte behövt lämna min bästa förskola, på typ 6 mån :) Jag har sagt det förut, men jag måste säga det igen. Jag trivs där. Det är den enda arbetsplatsen jag haft där jag känner mig som en i gänget och helt hemma. Gick faktiskt och shoppade underkläder med en arbetskompis igår, vilket jag inte brukar göra ofta med okända^^ Så man kan ju säga att vi känner varann. Att jag är minst på stället (ja precis: Av Personalen såklart) är bara kul, och det är faktiskt inte så konstigt att jag trivs. Jag har alltid hängt med och blivit kompis mest med de som är äldre. Visst, kanske inte alltid 50 lr 60-åringarna, de fungerar som extramammor ist xD


Fullt upp idag med så nu lär jag klä på mig och fixa till mig så jag iaf typ liknar en människa. Jag är helt grå i fejan, längtar så till sommar och sol!


RSS 2.0