Hemtenta och Valborg

Idag blir det tenta tills jag storknar. När jag storknat färdigt blir det god mat med familjen och därefter ska kvällen spenderas med grillning, skvaller och de bästa kompisarna! Hoppas ni alla får en härlig Valborgsmässoafton!

Gamla, gaamla bilder.






Fredagsmyys!

Redovisningen idag gick jättebra! Alla var på bra humör och jag tror att alla grupper höll med om att det var en rolig uppgift. Att det dessutom är fredag och vi fick sluta en hel timme tidigare skadade ju inte det heller!

Flummigt värre!

Idag blev det en dag i grupparbetets värld. En seg start, med en Mount Everest liknande uppgift och tidsplan. Men vi löste det på 3,5 timme. Flummet kom när vi alla höll på att avlida av syre-, vätske- och näringsbrist. Vi letade efter personer att maila frågor till när namnet Jöns dök upp. Jag tyckte det var småroligt och skrattade gott. Allt fine, so far. Slutet kom när hemsidan scrollades ner. Nästa namn Slebbo! (?) SLEBBO!^^ haha!
Och efternamnet: Johanson. Slebbo Johanson! Alltså herregud. Ursäkta mig Slebbo, ifall du ser detta, jag skyller på att jag var, och fortfarande är super trött. Höhöhö..

Nu blir det Ice Age 3 och mer flabb! Imorgon väntar seminarie 3 med redovisningen, yaay.


Utsida och insida

Idag var det skolmöte, jag hade planerat att gått men 25 skolungar och en problembuss satte stopp för planerna. Men nu har iaf Högskolan Dalarna garanterat att alla som klarar kurserna kommer få en examen. Tur eftersom jag inte har en aning vad jag annars skulle söka eller gå för program, det här hat jag tänkt i alla år. Däremot är utbildningen fortfarande i riskzonen när det gäller att få ett dåligt rykte. Blir kanske inte världens bästa merit om skolan man gått på inte längre får ge ut examen för programmet? Men jag har bestämt mig, och just nu är utbildningen riktigt kul!

Sen måste jag fråga, kan man operera in en ny mage? Jag är trött på eländet och jag är fruktansvärt trött på mig själv.


Blir så matt!

Ååh ännu en dag förstörd av Högskolan Dalarna, vem sa någonsin att de var bra? Att de var professionella och högt rankade? Herregud vad det sjabblar och krånglar! Utbildningen jag går har redan lagts ner, de kommer inga nya studenter efter oss. Och nu är det vår chans till en examen som det ska drygas med! Suck och stort ve!

Annars var jag hos ögon idag och hade en blandad dag. Professorn från Linköping hade skickat tillbaka ett svar och en behandlingsplan. Mer intensiv de närmaste tio dagarna, både med kortision och antibiotika.. De dåliga nyheterna var att ögat är precis som de brukar vara - därav intensivkuren. Däremot kom det in humor i det hela när doktorn beskrev hur jag skulle massera in ögonen med den nya salvan^^ I en minut per ögonlockskant! Vi avslutade med att kolla upp alla biverkningar av ALLA medicinerna, pga. av min troliga magkatarr. De visade sig att magkatarrs medicinen och de tidigare "solpillerna" tar ut varandra om de inte sväljs med fyra timmars mellanrum! Gaah, sicken tur att jag varit lite dålig på dem igår och idag, men tidigare har de alltså haft noll funktion. Undra inte på varför magen fortfarande gör svinont.. Andra biverkningar var trötthet, illamående, buksmärtor och insomnia (!) Som just nu passar till viss del in på mig, yaay..

Downton

Idag har jag sett klart på andra säsongen av Downton Abbey (dyraste brittiska serien någonsin, med 10 miljoner tittare) och den serien blir bara bättre. Frågorna blev dock många efter sista avsnittet. Kommer Mr Bates och Anna någonsin få varandra, nu när han anklagas för sin ex-frus självmord? Kommer Mary gifta sig med rike Richard, trots att hon älskar Matthew som precis förlorat sin fästmö? Och kommer Lady Sybil gå emot sin familj och rymma iväg med den fattige chauffören Branson? Ojoj!


Jag ni märker att jag inte har varit särskild effektiv! idag Förutom då jag vandrade runt pölen och hjälpte syrran måla om en byrå. Imorgon är det dags för måndag igen. En trip till ögon står först på schemat och jag är inte alls sugen, som vanligt.


The Ark

Ser lite på dokumentären om The Ark som är på tv just nu. Härliga känslor och minnen kommer tillbaka från när man själv stod där framför scenen och gapsjöng med i låtarna. Speciellt en låt skapande en skum känsla, det var när hela publik havet skrek med i One of us is going to die young. Egentligen, hm? Men de är så glada, så medryckande och så bra. Jag gillar dem! Synd att jag kom på det så sent bara, har ju faktiskt bara sett dem på Peace and Love. (:


Cirkus Grön

Åh idag träffade vi Göran också, och om nu ingen i klassen visste vad jag hette i efternamn så vet de det nu: "Lundell! Börja!" Han var iaf riktigt trevlig/rolig/galen! En mycket bra dag, trots att den var lång, det roliga gjorde att de 6 timmarna knappt kändes. Jag, Sanna T och Nathalie har bildat reklambyrå för ca 7 veckor framåt! Najs!

Nu har jag käkat ris, tagit bort sminket och ska gå och dö i soffan. Kanske lägga något varmt på den onda magen och leta reda på - hör och häpna, en pandodil! Jisses jag som har kört på Ipren hur länge som helst, men för nu är det tydligen inte bra för magen. Aja, ha en bra fredagskväll alla glada där ute!

Ur gängorna!

Efter att ha valsat runt som katten runt het gröt, ringde jag doktorn igår igen. Och fick ett mer troligt svar, magkatarr. Gack! Tydligen är skakningar och illamående två starka symtom, men varför sa inte den andra tanten det förra veckan?? Blodsockerfall in my ass! Det känns konstigt om man darrar värre EFTER maten. Mina nuvarande symtom är vika-sig-på-mitten-ont-i-magen, nästa steg är feber, blod och måste-ligga-kvar-i-sänge-ont-i-magen. Men aja, nu är jag satt på en diet, en skonkost i en vecka.
Jag vet på en ungefär vad det innebär - man ska bara äta saker som är bra för magen. Men om någon av er har erfarenhet av det, så får ni gärna komma med förslag på mat. Annars kommer jag leva gott på gröt och potatismos hela veckan ;)

Mohaha


Over and done

En bok färdigläst! Den "tyngre" får ligga vidare tills imorgon. På fredag ska hela klassen på workshop om projektuppdrag nånting. Med pappas gamla högstadie kompis Göran! Han har gått på Gylle och jobbat på Tempo, nu har han en egen firma och sitter i Galaxens styrelse, och kommer till högskolan om två dar. Vilket de båda pratade om igår, så han vet att jag kommer att vara där. Undrar om han kommer känna igen mig? Jag har pappas ögon, ögonbryn och näsa iaf^^ Haha.. Kan ju alltid vara en bra kontakt inför framtiden, jag har ju inte precis gott om dem.



Hick!

Lyckades skvätta tvål i ögat när jag snabbt tvättade händerna.. Nu gråter jag en skvätt och passar på att njuta av den ofrivilliga läs-pausen :) Och hickar lite samtidigt. Attans!


Första lägenhets kiken för egen del

Mamma satte sig på Falu-bussen halv sju och kom inte fram till jobbet förrän klockan 10..! Usch och fy! Det var människor på bussen som gick ur och satte sig och kissade längst väggrenen, för att de inte kunde hålla sig.

Jag har då haft en bättre dag. Var till stan och kikade på en lägenhet i Dalen. En liten lya på 28 kvadrat. Jag tvekar rätt så mkt, vardagsrummet/sovrummet var väldans litet, medan kök och badrum var enormt stora. Hallen var spårlöst försvunnen, tillsammans med garderob och förvaring. Den var även handikappsanpassad och därav anledning till att man skulle kunna ha rullstolsdisco i badrummet. Nästan så jag funderade på att ha soffan eller sängen där inne. Men nä, ingen jättestor hit, men nu är jag mer på g! Jag ska iaf sova på saken och bestämma mig :)

Min andra, och sista kursbok har även kommit idag, äntligen. Nu blir det att läsa, läsa och läsa. Dessutom fick jag tillslut tag i personerna som satt fast i bilkö. Tråkigt nog ett dumt besked - jag fick inte sommarjobbet på hotellet där Becka jobbar. Dags för nya tag!

Aprilväder

Idag blev det förbjudet med vinterdäck och idag är det vinter igen.. Eller förbjudet. förbjudet, man får ju använda dubbdäck när det är eller kommer bli vinterväglag, men hur många som bytte igår kommer byta om idag? Jag vet att vädergubbarna lovade snö idag, men så här mycket?? Suck där får man för att man retade Stockholm, hoppas spöregnet kommer snart.
De två personer jag hade ärenden att ringa till idag, sitter båda fast i bilköer mellan Falun-Blge! Åt olika håll dessutom. Verkligen tur att jag inte har skola idag, en av personerna har suttit i kö en timme (!) Då hade skolan nästan varit över när jag kommit fram.

Jag säger ju det, det finns till och med ett ord för det här: Aprilväder!

You shoot me down but I won't fall, I am titanium

Kurser är sökta, garderoben är rensad och halvmilen är vandrad. En bra dag än så länge. Dock finns det en hel del kvar på att-göra-listan, men eftersom regnet smattrar mot fönsterrutan så får det vara! Attans, det verkar klarna upp.. 

Uff!

Uff är ett väldigt bra ord. Det är kort, ganska ovanligt men alla känner till det. Det låter bra i munnen och säger allt men ändå inget.

Underbaringar

Idag var ingen bra dag. Istället för att gå in på detaljer kan jag nöja mig med att säga att när klassrummet började snurra ännu våldsamare runt runt, då kände jag att det nog var dags att dra sig hemåt ändå. Jag vet inte om jag kan kalla mig envis eller naiv, men jag brukar sällan "ge upp", jag härdar ut. Jag absolut hatar känslan av att erkänna för mig själv och andra att man inte klarar det. Men som tur är har jag i alla fall världens mest underbaraste klasskamrater, de både oroade sig för om jag kommer hem ordentligt, känner efter feber i pannan och erbjuder halvätna äpplen ifall jag behövde äta något! Världsbäst!

Jag har sovit i 3 h, har fortfarande huvudvärk, men en lättare sådan och känner mig annars allmänt svag. Jag ska vila mer så jag blir pigg och frisk till imon och inte sviker min gruppkamrat Andrea på seminariumet imorgon! (:


Karma is a bitch, men vad har jag gjort?

Ännu en gång drippar blod från nosen. Lördag morgon startade med samma och lördag kväll slutade detsamma. Suck och stort ve! Jag fick skrubba blod från golv och spegel innan sleeptime.  Jag tror min kropp försöker säga mig något men jag har inte lust att lyssna! Men nu måste jag. Jag har varit med om att "tappa andan" förut, ni kanske kommer ihåg mina kippande-efter-luft-böjningar på dansgolvet.. Då förstod jag efteråt vad det berodde på, nu har jag ingen aning. Stress är en utlösande faktor, men jag tycker inte att jag är så stressad. Nånting måste ha fått bägaren att rinna över.
Som om inte allt det var nog drämde jag nyss armbåge i byrån, tillräckligt hårt för att inte ens en voltaren fixar smärtan. Varför, varför har man så oskyddade nerver?

Yes, nu blev klago-listan lång! Men jag ska försöka ta till mitt egna, välanvända råd till andra, om att lyssna på kroppen så jag kan börja andas igen. Men för nu ska jag skapa nya modet med en vit tuss i ena näsborren!

So long suckers!

Första april i mailkorgen


RSS 2.0