Sommartid!

Jag ska aldrig mer i förväg, berätta hur bra jag kommer må dagen efter, för då vill fan annorlunda! Men vin brukar väl ge en lättare bakis-känsla? Det var så förra helgen iaf. Nu vill jag helst att nån ger mig en stor såg att kapa knoppen högst upp så jag får lite ro från dunka-dunkandet!

Och som om inte det var nog så hittar jag bara fler skavanker, blåmärken på armarna och rivmärken på kind och handryggar. En del av dem vet jag att jag mätte mina naglar med Filip, men resten visar troligen på att jag höll på att starta tredje världskrig på dansgolvet! Det var en kul kväll iaf. Även om det blev s2 tillslut, som inte kändes särskilt nytt och fräscht eller hur det nu skulle va. Men jag struttade runt med lite presentsnöre runt halsen och rosa slingor i håret (!) och hade de rätt så bra ändå. Jag skulle haft en dejt, men olika gäng med olika åldrar gör att man hamnar på olika ställen, så det får bli senare.

Tillsist hämtade jag ut min tomma nya väska, tack så mycket för den, var jättefin!, fyllde den med min lilla väska och hittade tillsist bilen hemåt.

Det blev förresten som jag disskuterade med pappsen innan, krogen stänger kl 2, men eftersom man ställde om klockorna inatt (kom ihåg det för guds skull, annars får ni problem!) så kom man inte hem förrens vid halv 4.

Jäkla lång bilresa:)


Jag tänker inte ens försöka ge mig det där håret med borste, det får bli att dränka det i schampo och balsam lite senare ist. Tvätta kläder måste jag däremot göra eftersom nån (stavas "t" sen "ommy") dränkte först mig med sin röda bacardi och sen min splitternya väska..åhåh 

I feel the need, the need for speed!

När jag var liten, gick mina favorit serier och filmer inte riktigt att jämföra med mina jämnårigas. Ingen annan gillade eller hade hört talas om t.ex Gone in 60 seconds (biltjuvar), Nikita (hemliga agenter/spioner) eller the best of the best: Top gun (stridspiloter) Men det skulle vara full fart för mig ;) Att Top gun slog igenom när jag var -3, har aldrig hindrat mig^^ Kanske är lite udda att man kan det flesta replikerna, men alla har väl såna filmer man minns? Man fastnar ju för de konstigaste sakerna. Vilken var eran favorit serie eller film när ni var små, typ 9 års åldern?

Just nu väntar jag på att syrran ska komma hem så att vi kan åka till PK´s. Och en rolig detalj till det här med film var att min mobil just ringde med Top guns soundtrack (A) Ack, ack! Vi ska iaf kika på lite bord och stolar till syrran, hon letar nu efter ett köksbord. Jag måste fundera ut vad jag ska köpa i inflyttningspresent :) Hon har ju köpt så mkt köksgrejer. Hon har då mer än vad jag har. Jag har en kastrull, en stekpanna, bestick och glas, men inte så mkt mer. Vill åtminstonde ha en osthyvel, ett rivjärn och kanske en pajfom. Eller iaf en stekspade!

Får se men inte röra tills lönen kommer! Förresten har jag känt mig riktigt hängig idag, inte bra! Tanten framför mig på bussen fick en nysattack, var uppe i sju innan jag slutade räkna. Men man kan inte annat än att tycka synd om henne, vem vill ha en sån attack på bussen? Stackarn, hoppas hon inte smittade ner mig..


Nu hörs syrrans ljuva stämma utanför fönstret, dags att dra! Men ha det gott!

Feeling Happy

Hade en prima födelsedag igår! Tack för alla gratulationer! Till och med "mina" tre jobbkollegor överraskade mig. De öppnade dörren till sin avdelning när de såg mig ute och alla skrek grattis i kör. Skrämde vettet ur mig eftersom jag självklart råkade stå framför dörren med ryggen mot ^^

Jag jobbade iaf till 16, fick skjuts till stan av vår kock och firade sen med familjen. Nya prylar var t.ex glas med stjärnor (de från kuckelikana), kläder, parfym och en ny digitalkamera (!) Det överraskade mig totalt, på ett prima sätt ;) Men bäst av allt var att man fick käka tårta. Den var underbart mumsig! Med skogsbär, grädde, nötter, vaniljkräm och jordgubbssylt.

Så nu är man ett år äldre igen då.. Kan inte säga att det känns speciellt mycket, och tur är väl det! I sinnet kommer jag nog aldrig att växa upp!





Idag ska resterna av tårtan käkas upp, och det kan faktiskt göras medan det firas lite mer. För denna dag för ett år sen, mina damer och herrar, då fick evepeve sitt körkort :) Kan inte påstå att jag kört mkt sen dess, känner mig inte så säker, men jag har ju lappen iaf! :D

Nu ska jag passa på att kika på The Event när jag ändå sitter vid datorn. Tack Play för att du finns! Ikväll är det tv-kväll med både Grey´s och Off the map. (Har ni inte sett det, så se på det)


Ha det bäst! Puss och hej!

Working 9 to 17

Helgen har varit fantastisk skoj! En resa till Ikea valbo och alla de närliggande butikerna. Och sen partaj med vella och natalie och ett gäng till. Jag hängde med resten av gänget, (mina nya vänner) till Bolle, och tror att killarna, johan och mats såg som sin uppgift att jag alltid skulle ha nåt att dricka! (tuborg, carlsberg, smurf, redbull-vodka, gräshoppa..) Vid två tiden fick jag skjuts hem av pappa och vinglade faktiskt i badrummet när jag försökte ta bort smink och borsta tänderna. Ops..

Dagen efter, när jag väl lyckades komma upp, hjälpte jag syrran att måla en stor förvaringslåda, vilket var lite petigt. En promenad i solen och en massa mat och sen kom kvällen så fort.

Idag hade jag tänkt ta mig till mitt jobb och lämna en nyckel jag hade glömt bort. De lite större barnen sätter upp en cirkus så jag tänkte väl kika lite innan jag skulle åkt hem igen. Men näädå, här får man inte åka hem!
The Boss ringde för 20 min sen och fråga om jag kunde jobba där idag.. Aja, jag skulle ju ändå åka dit så kan jag väl lika gärna jobba lite när jag är där ;) Till 17..


Solen skiner iaf och jag hoppas att alla har lite tid att njuta av den =)
Nu lär jag klä på mig så jag prickar bussen! Tjosvejs!

Att äta i bilen

Först och främst: snabbmat. Synd att grusa era planer men är du sugen på fläskkarré, så får du nog tänka om, tallrik med bestick funkar liksom inte sådär bra, glas e inte heller det bästa valet.
Utnyttja dina resurser omkring dig! En jacka som ligger korrekt bredvid dig kan användas som drickhållare, ställ helt enkelt drickan i ena ärmen. Köpta, hårda saker ligger ofta i kartong, visst? Precis, och de blir en utmärkt bricka. Och så ska vi säga några ord om drickan. Kom ihåg: alltid mugg med lock, flaska eller burk. Tro inget annat.

Idag har jag varit på Ikea :) Syrran shoppade massa kökssaker och sängbord. Vi ska tillbaka senare för de större detaljerna som säng och tv-bänk. Jag undrar om jag oxå kommer att få ett ikea hem när jag blir stor?

Nu lagar jag mat, kycklinggryta med paprika blir det. Sen är det väl dags att hoppa in i duschen och göra sig fin. Ska partaja med vella idag. Hela dagen har jag varit trött och seg, plus att jag gick upp halv åtta, så jag kommer säkert få det askalas ikväll^^

Ha en underbar lördag sötisar!

Let the sun shine, shine, shine, shiiiiine!

Jag har upptäckt några positiva fördelar med mitt jobb:

Numero 1: Min äcklighetskvot har höjts till skyarna. Redan på hotellet kändes den högre efter alla fina blandningar man fick plocka ihop av t.ex kaviar och fil.. Sen har det bara fortsätt uppåt under detta jobb, inga detaljer behövs! (Men tanken slog mig nyss när jag hittade småkryp bland smutstvätten..)

Numero 2: Mina öron har vant sig. Jag kan vara i samma hörn av butiken fastän 3 snorungar samtidigt skriker sig hesa, iofs förlorar jag mitt sällskap som tar sin flykt till oändligheten på andra sidan affären. Det kan ju oxå diskuteras om jag har blivit mer döv?

Numero 3: Mitt immunförsvar har förbättrats. Sägs det, även om jag aldrig varit så här sjuk så ofta. (För att motbevisa detta nyser jag alltså just i detta nu, 100 ggr i sträck. Inget skämt.)

Sista men störst, numero 4: Mini-människorna är ju så söta så man blir glad. Med sina små små fingrar, små små fötter och lillgamla meningar ("det var inte igår vi sågs!")


Nackdelarna får vänta till en annan dag, för idag är jag på riktigt superbra humör =D


Need some new air and adventures

Helgen blev ju inte som planerat, planen var en stor shoppingtur med vellan på lördagen och en sväng till ikea på söndagen. Men, big surprise nuförtiden, jag blev sjuk. Fick spysjukan natten mot lördag. Var som ett darrigt asklöv hela lördagen och kunde inte ens vicka på tårna där jag låg i soffan.. Mådde dock bättre till kvällen och en aning mer på söndagen. Kunde jobba öppning på måndagen, trots att magen än i dag inte är helt okej, den hänger inte med i svängarna om man svänger runt lite.

Iaf hade jag en tråkhelg, melodifestivalen hjälpte ju knappast till. Var den nån som såg på den? Jag hade tv:n på som bakgrundsljud men var mindre än måttligt intresserad. Kan inte säga om jag tyckte att rätt låt vann, för jag tyckte egentligen inte om nån. Men ack, ack det roade väl säkert den stora pöbeln och om inte annat, de små kidsen. Mina jobbkollegor satte på en hårdrockskiva till eftermiddags "discot" igår, ist för skivan med manboy på^^

Solen har visat sig nästan hela dagen! Underbart, den värmde faktiskt en aning :) Ska käka strax och sen softa lite, kanske läsa lite i min bok innan det blir kväll, den börjar bli lite läbbig (A) En stephen king bok som heter "Duma key" Övernaturligt, mord, mysko saker och varelser och lite spöken och spökskepp på det.

Ens egna fantasi är väl alltid värst, right? (Även om den väger som en halv elefant så är den att rekommendera)


Sleepless in live-a-long-time

Jag kan inte sova. Det är för många tankar som far runt i skallen. Mer än vad mitt trötta huvud klarar av just nu. Jag har varit så inslukad i en annan persons liv, att när jag nu öppnar ögonen igen, känns det som tiden har försvunnit. Vad har jag gjort de senaste timmarna, dagarna, veckorna? Det finns vissa personer jag ställer upp för under vilka omständigheter som helst, och det gäller alla mina underbara vänner. Men så finns det en till person som är en del av mig, och ibland kräver mer än jag har.

Om mindre än en månad kommer den största sprickan jag någonsin upplevt, och samtidigt som en hel del kommer bli konstigt och ovant, är jag glad att det sker. Låt oss bara hoppas att jag ser till att hålla gränserna och inte börjar slumra till igen.

Det brukar sägas att jag är för snäll, och det tror jag på, jag kan till och med tycka att jag bryr mig för mycket ibland. Men trots att jag försöker tona ner det, så verkar det vara sådan jag är. Mammig enligt vissa ;)
Så, jag får väl helt enkelt vara glad över att jag har så många att bry mig om, vad skulle jag annars göra med all den energin och tiden som blev över? ;) Köpa en hund kanske? xD

Nä nu måste jag somna, det är bara 5,5 timmar kvar innan larmet ringer och väcker mig ur min förhoppningsvis underbara skönhetssömn! (jag har en stor blemma på hakan som jag verkligen inte vill se i spegeln imon..)


Så, godnatt bloggen! Får vi se om vi ses imon.

Surt sa räven!

Har shoppat lite, varit hos doktorn lite, jobbat lite och varit ute lite. Det har varit så grått ute idag, tristare väder får man leta med lykta efter! Letat har jag gjort idag, efter kläder. Varit in och ut i massa butiker och försökt finna ett par billiga jeans att jobba i, som inte kommer sitta som en sopsäck efter en tvätt!

Men näädu, antingen beror det på att jag är för kräsen, eller så existerar det helt enkelt inga såna brallor. Jag har för mkt krav, jag vill bli lika nöjd med dem som jag är med jeansen från Nelly, kanske ska leta lite där ist? ;P Tröjor går däremot bättre, men det är lite surt när man köpt något och hittar samma i butiken igen, fast med sänkt pris! Va sjutton, hade man bara väntat liite lite till så!

Det blev en liten utflykt med kidsen idag. Hade två knubbiga händer i mina när vi gick utanför grindarna. Tar man ett steg utanför så ska alla småttingar ha reflexvästar på sig, där det står stort vilken förskola de tillhör. Men nu har jag varit lite mer än ett halvår på samma ställe och hjälpt till att programmera dem lite. Nästan alla kan säga mitt namn, nu har jag lärt vissa mitt efternamn med! Visst, det är inte många som kan säga båda namnen efter varann, ett per tillfälle går mkt bättre. Man får väl vara glad för det lilla! Och att jag numera heter antingen "Ina", "Gundell" eller "Evelinus" ^^


Nu ska jag återvända till tv:n. Det är strax dags för Fringe :) Om jag orkar hålla ögonen öppna!

Snaark!

Ett, två, tre på det sjätte ska det ske..

Äntligen får jag går ner från tre ögonmediciner till en! Aah så skönt, även om det har blivit en vana i stil med att borsta tänderna varje dag. Men antibiotika ska man ju inte överanvända och min ögondoktor tyckte att allt såg bättre ut. Det jag kunde tolka var att ärret hade försvunnit (Yeey!) men blodkärlet som hade gått till ärret, fanns fortfarande kvar fullt med blod. Sen började hon babbla grekiska och jag nickade och log! Jag fick kolla synen som vanligt, men denna gång skulle de oxå ta ett kort på ögat. Kändes som man satt på bio när allt släcktes ner utom en lampa som lyste rakt in i ögat. Resultatet såg ju bara äckligt ut.

Fyra månader kvar tills nästa besök, och mitt frikort som gick ut idag :P


Just keep swimming!

Har varit duktig och simmat idag, 30 längder blev det tillsist (fråga mig inte hur långt det är, för det vet jag faktiskt inte) Efter simmningen, massa spring i trapporna och hisnande färder i rutschkanor, var det inte så konsitgt att mina spagettiben började stelna något. Till och med efter cirka en kvarts halvligg i bubbelpoolen! Trodde det skulle mjuka upp kroppen lite, men näädå, jag är helt enkelt för dåligt tränad!

Så det enda rätta var väl att träna lite mer. Missade ju bussen till stan, så det blev en rask promenad från Maserhallen till Barnens hus, släpandes på blöt handuk och blöta badkläder.. In på Lager och Dollar, och väl därinne beslöt sig min mage att nu får det vara nog med träning och nyttighet. En kort promiz till Max och klämma in sig hamburgare med strips och sen två bussar hem.. :)
Aja, gick inte riktigt plus minus noll iaf, nåt minus måste vara kvar hoppas jag? Och då menar jag inte stelheten som glatt kommer förvandlas till hemska träningsvärk imon..

RSS 2.0