In i det svarta hålet

Dags att ta bagen hårt i hand och trampa iväg till Fia-land! Säger hejdå Internet för det är helt värdelöst mitt i smeten, till och med här är det segt som sirap! Men men, vad är väl en vecka med ofullständigt Internet? Är den inte ändå alldeles, alldeles underbar!

Post-it

Nu har jag fyllt mitt rum med post-it lappar! Detta för att jag förra året fick arga samtal om var saker låg. Det kan bero på att vissa av mina saker har en tendens att alltid hitta en ny plats. I år har jag dock varit övertydlig och förebyggd detta irriationsmoment ;) Imorgon är det dags för bytet. Gud vad jag längtar!

Paj.

När man inte får gå på P&L får man väl äta paj istället.
 

Festivalen är igång

Igår blev det en helmysig kväll med rosehäng på Sanna balkong, med Sanna, Sanna och Sara! Helt perfekt läge att spana på alla festivalmänniskor som vandrade förbi. Väldigt trevligt att träffa Sannorna igen också, känns som om skolan slutade för några månader sen! Dessutom kom Liza, Becka och P3 förbi en sväng i slutet. Mycket trevlig kväll med mycket trevligt folk. Och idag skiner solen!

Inför P&L

Nu är den här, den roligaste och galnaste veckan på året! Även om jag detta år bara går två dagar på festivalen krävs det vissa förberedelser. Först och främst:
- bor man mitt i smeten, se till att betala alla viktiga räkningar i början av veckan, om du inte vill gå upp i gryningen den tid då nätet fungerar.
- ta ut kontanter för att handla inne på området innan hundralapparna tar slut i automaterna.
- handla det mesta i matväg så du slipper alla makalösa långa köer i affärerna, (om du inte har tillgång till bil of course och kan åka längre)
 
Syrran är redan bitter, hon ska inte gå på festivalen utan jobba hela veckan och redan idag parkerade två bilar utanför hennes sovrumsfönster och startade partyt. Vilket har gjort att hon har snott pappas gamla hörlurar och hon kommer säkerligen dra på dem vid sovtid. ^^ Man måste älska denna vecka!

Lugnet före stormen

Stackars camparna som börjar invadera hela stan, det är kanske inte det trevligaste vädret för att sätta upp sitt tält. Men sommaren är konstig, är det fint på midsommar blir P&L mindre fint. De senaste åren har de ju spöregnat hela midsommaraftonen. Men vad gör lite regn? Musikfesten kommer vara iaf! Som Tommy så smart citerade: "Snart kommer regnet som en våg, som sköljer bort allt som inte är musiken..."

Borta!

Yes äntligen lyckades jag sälja min lilla röda cykel! Träffade just en pappa och hans dotter, dottern hade fått sin cykel stulen för tre veckor sedan och behövde alltså en ny. Eftersom vi bodde i samma stad så var min cykel den enklaste. Hennes ansikte lyste när hon provcyklade! Jag har försökt sålt den i ett och ett halvt år, så äntligen! Cash in - cykel ut!
 
Bye bye birdie!

Biljett minus dörr

Endast en dator på tre personer, och den är så klart min. Konstigt nog aldrig ledig nuförtiden när pappas dator är på lagning.. Ingen mikro har vi heller längre, det kändes lite skumt de första dagarna, en vana är inte så lätt att bryta! Men det värsta av allt, jag har ingen dörr till mitt rum!
Man kan säga mycket om föräldrar men nackdelen med dem är att de alltid tror att de har rätt om allting och alltid ska tjafsa om små detaljer som jacka när de regnar eller skor på fötterna. Nu hade den ena rätt att dörren såg ut som den skulle gå sönder, jag fick den nästan över mig igår kväll. Tydligen kan herr allti-allo inte laga den själv, så vaktis kommer på besök måndag eller tisdag..suck. Tills dess är det öppet jämt här och vi sitter och stirrar på varandra i två olika rum. Behöver jag nämna att jag sökt 7 olika lägenheter sen igår? Gack!
 
En god nyhet är i alla fall att, trots att jag köpte två nitlotter, har jag nu en P&L biljett! Dock bara fredag-lördag men ändå! Lyckades dessutom  få ner den med cirka 400 spänn så den blev inte alltför dyr heller =)

Godmorgon Sverige!

Midsommarkvällen blev som vanligt en galen men underbar kväll! Har blåmärken, myggbett och lite liite träningsvärk efter nattens fotbollsmatch! Tjejerna mot killarna, inte så rättvist dock när killarna var tre och vi var sju, de var helt enkelt för bra! Men efter att en av boysen linkade åt sidan med vrickad fot så tog vi igen lite! Det hjälpte ändå inte så mycket att de bara var två och vi hade två (ibland sju) målvakter.. Istället körde vi på trick som att skaka rumpan eller skrika "bu!". Dock var matchen lite våldsam när i stort sett alla träffades av bollen i skallen, ryggen, benen eller som en av killarna på ett känsligt ställe^^ Vi invigde även P&Ls bajamajor under kvällen. Annars blev det grillning, dricka och jordgubbar! Underbart och med underbara personer! Bästa vägbeskrivningen till platsen blev "Var är ni, hur ser ni ut?" "Jag har blåa kalsonger" ... Kvällen slutade snabbt när cykelfärden till Donken blev lite av en besvikelse, det var stängt! För typ första gången ever..
Här kommer ett axplock av bilder från dagen och kvällen!
 
 
 
 
 
 

Glad midsommar!

Hoppas ni har en lika bra dag som jag! Den traditionella midsommarkransen är gjord och midsommarmåltiden är precis avslutad! Magen är fylld med allt som hör midsommar till, godaste färskpotatisen, gräslök, gräddfil, sallad och grillad köttbit! (sillen hoppade jag över, blä blä) Tillsist rundades allt av med en underbart god jordgubbstårta! Älska midsommar! Nu rullar jag snarare än går fram, men det var så gott så att det är helt klart värt det:)

Efter att ha vinkat iväg syrran är det nu dags för mig att hoppa in i duschen och snygga till mig lite. Därefter väntar en kväll med grillning, skratt och bollsparkande bland goda vänner! Ha en trevlig midsommar alla ni där ute!


Vuxenpoäng och vad som styr livet

Det måste det väl vara när man inför en enkel och kravlös shoppingdag först och främst skriver en inköpslista? Och dessutom skriver upp saker som diskmedel, rengöringsmedel och tandtråd? ^^ Jag ska även köpa en trisslott har jag tänkt. Det finns så många saker som jag vill göra just nu men som så klart kostar pengar, en av de sakerna är P&L som börjar redan nästa vecka. Biljetter finns fortfarande kvar och nu har jag bestämt att ödet får styra - fast jag vill gärna ha er hjälp. Kan ni alla hålla era tummar och tår imon och hoppas att min trisslott inte är en nitlott? För om den inte är det ska jag gå på P&L :) oavsett om jag bara vinner 25 spänn.. Varsågod ödet, det ligger i dina händer nu ;D

Förresten

Om någon smsade mig mellan lördag och typ onsdag men inte fick något svar, så vill jag bara säga ursäkta. Min mobil stängde av sig några dagar utan att jag märkte något. Nu är den helt omstartad och fungerar som den ska igen.

Blixt och dunder, var är solen?

Mina darriga ben börjar äntligen stilla sig. Tog en långpromenad med syrran, hack i häl det långa paraplytåget från skolan. De var finklädda, bärde flaggan högt men hade visst inte så tur med vädret. För mig blir det lugna puckar i helgen, Stockholm trippen blev inställd, stort snyft. Här hemma har pappa åkt på var det nu var som jag hade. Ullrik har fullt upp. Trevligt. Jag kan inte nog säga hur mycket jag vill ha en egen lägenhet och jag letar och ringer dygnet runt. Dock har jag som alla redan vet inget sommarjobb. Men eftersom skatten kom nu i juni blir det bara juli månad utan pengar, och det överlever jag lätt! Massa pengar har redan flytt sin kos från mitt konto, och för er som vill hitta på något kan jag nämna att jag är mer slösaktig nu i början av lovet än senare ;)

Psyko-människor med pilbåge

Jag må hata fåglarna vid älven, de är aggressiva, dryga och skitar ner överallt. Jag har till och med fantiserat om att kasta sten på dem, men jag vet ändå att det är något jag aldrig, aldrig skulle göra. Och absolut inte detta. Denna stackars fågel och någon skjutit med en bågskyttepil! Pilen satt fast i foten så den inte kunde ta sig upp på land med kompisarna. Den var för svår att fånga och riskerade infektioner så den avlivades på plats. Läskigt vilka psykopat människor det finns..

Vid Älvhagen upptäcktes i lördags att någon skjutit en pil i en av grågässens fötter. Det slutade med att fågeln fick lov att avlivas.
Foto: http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.4795831-skjuten-gas-fick-avlivas

En gladare nyhet är att polisen tror sig ha gripit Fasadklättraren, det är tryggt i Falun igen!

Hallå i stugan!

Min första sommarlovsvecka gick inte alls enligt plan. (Planen var att bara njuuuta) Istället har magkatarren kommit tillbaka i full galopp och knockat ner mig, Samtidigt som någon slags bakterie eller virus gjorde inbrott och smittade ner oss allihopa. Jag vet dock inte vilka av de ovälkomna gästerna som var mitt problem men jag har sprungit till ullrik i två dar och samtidigt däckat under filten med så hög feber att jag varit jättesocial! Jag träffade väldigt många från klassen, några av dem kom in med glass till mig. En annan knackade på fönstret och blev insläppt med en kattunge.. Ni hör vad kul jag har haft!

Jag lyckades i alla fall, trots dimmig skalle, laga en examensmiddag åt stora-syster. Det blev smarriga grillspett, egengjord potatissallad och en enkel chokladtårta med massor av jordgubbar till efterrätt. Dagen innan bjöd jag dessutom henne på grillbuffé på Mathörnan. Så, en mycket nöjd tjej blev det i alla fall. Tillsammans med fjärilshalsbandet som jag gav.

Nu har jag haft sommarlov i lite mer än en vecka och fortfarande märks det inte på vädret, Hallå sol och underbar värme vad är ni? Studentveckan är äntligen förbi (förutom höjden av allt på fredag of course), slipper man höra alla fulla tjejer skrika utanför fönstret varje natt. Hoppas avslutningarna får fint väder imorgon i alla fall då. De klarade sig ju på balen idag i alla fall.

Nä, dags att avsluta denna novell och ta en skön dusch istället. Ha det bra där ute!

Sommarlov!

Äntligen kom det, som jag har längtat! Sista skoldagen idag, den stora presentationsdagen! Jag tyckte jag själv krånglade lite med ord och kom bort mig, men tack vare Sanna och Nathalie så var min grupp ändå fantastisk! Alla grupper var faktiskt fantastiska! Och nu är det sommarlov! Kändes lite tråkigt att säga hej då till klassen, vissa kommer jag inte att se förrän nästa vår (!) Men för nu är det bara sommar som gäller, även om den startade med att jag blev pissblöt och genomfrusen på vägen hem..

Imorgon ska syster firas, hon tog ju examen idag, min lilla ekonom! Ett stort jäkla gratis syrran! :) Imorgon bjuds det på hemligheter som du inte har en aning om. Förutom vår lunch of course ;)


Sista skolveckan har startat, jiho!

Första måndagen i månaden var det visst idag. En dag som varit väldigt hektisk, men konstigt nog rätt lång. Mycket har hunnits med, varit duktiga Eve hela dagen! Trots att jag blev blöt under omgångar, kan vädret bestämma sig eller? Regn, sol, regn..
Imorgon är det MSM projektarbete igen, för nästa sista gången. Showtime är nämligen på torsdag! Alla detaljerna är inte klara, men det ska bli spännande. Kanske lite väl spännande om vår kund kommer och tittar på..;) Men först skrapa fram lite fokus till imorgon.

För jag har blommor i mitt fönster

Av alla Sveriges vilda sommarblommor är nog liljekonvaljerna de allra finaste. Liljekonvalj var mormors favorit blomma, de påminner så starkt om henne att det är mina favoritblommor också. Och för att de doftar underbart.



Hemskheter

Djungeltrumman går varm gällande den tragiska tågolyckan förra onsdagen. Tidningarna har redan berättat ålder och skola, och jag hamnade i en diskussion idag där fler detaljer diskuterades. Sanna eller ej kan man väl aldrig vara säker över, så som den här stan skvallrar.
Detta handlade dock mer om efteråt och kroppens tillstånd, och även vilka som såg händelsen. Är det sant att ett gäng barn blev vittnen hoppas jag att de var för små för att förstå vad de såg. Mycket har hänt i det området, ändå är det en olycka som man mest reagerar över. Knäppt egentligen. Men jag har åkt eller gått över samma övergång tusentals gånger i mitt liv. Och det här var ingen som (vad vi vet) tog livet av sig eller lekte vid spåret, bara en kille som cyklade till skolan.

En olycka händer så lätt. Var rädd om er därute.

Traditioner är till för att behållas right?

Det är mest därför som jag nu sitter iskall under filten med raggsockor och tjockaste tröjan, efter en promenad och utevistelse i spöregn och vad som kändes som minusgrader! Förvånade nog satt alla fingrar kvar när jag kommit hem, och eftersom dörren var öppen så slapp jag prova fingerfärdigheten! 

På stan köpte jag examenspresent till stora syster. Därefter hälsade jag och Mallou på Doris i djuraffären. Hoppade sen av vid gammelgården för traditionen skull^^ Höjden av bottenhet kändes vid första steget in på området. Svenne Rubins spelade "Långa bollar".. Snacka om att känna sig som en pensionär på mellanstadiedisco! Fel tid, fel plats.

Men vi fick i alla fall med oss en varsin turkos ballong, en päron/äppelfestis och en varsin kanelbulle. Och vi blev galda tjejer ;)  Glada tjejer som alla i de förbikörande, varma bilarna stirrade på och skrattade gott åt på vår väg, hem med ballonger som slog oss i skallen. Väl hemma blev det att smaska på langos och dricka varm choklad. Nu ska jag tänka om tre gånger innan jag går utanför dörren idag igen.




RSS 2.0